Зануляване на Service Indicators по отделно
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Зануляване на Service Indicators по отделно
Здравейте,
Искам да попитам как се зануляват 3те вида сервизни индикации по отделно? (Oil service, Inspection 1-2, Brake Fluid Annual Change или малкото часовниче на таблото, което се показва през 2 години)
За маслото знам, че пиновете се окъсяват за 3 секунди, за инспекцията 12, но незнам за жълтото часовниче как се прави, без да се рестартират останалите две предупреждения.
Как се проверява колко време остава до следващата инспекция? От подменю 5 май се проверява, преди колко км е била занулена системата, но мога ли да проверя след колко км ще е следващата инспекция.
Цялата ми идея идва от това, че май няма ориентировачни данни за смяна на консумативи на определени километри. Проблемът е, че не искам следващия път когато карам София-Рим-София, да ми светне някоя лампа на излизане от София.
Благодаря
Искам да попитам как се зануляват 3те вида сервизни индикации по отделно? (Oil service, Inspection 1-2, Brake Fluid Annual Change или малкото часовниче на таблото, което се показва през 2 години)
За маслото знам, че пиновете се окъсяват за 3 секунди, за инспекцията 12, но незнам за жълтото часовниче как се прави, без да се рестартират останалите две предупреждения.
Как се проверява колко време остава до следващата инспекция? От подменю 5 май се проверява, преди колко км е била занулена системата, но мога ли да проверя след колко км ще е следващата инспекция.
Цялата ми идея идва от това, че май няма ориентировачни данни за смяна на консумативи на определени километри. Проблемът е, че не искам следващия път когато карам София-Рим-София, да ми светне някоя лампа на излизане от София.
Благодаря
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Зануляване на Service Indicators по отделно
Тва са подсещащи лампи ако не си го разбрал и незначи че като светне някоя от тях трябва да замръзнеш на място и да отебеш всьо и вся. Можеш да си караш София-Рим-София спокойно
Що за въпрос е това на колко км се сменят консумативи? Незнаеш кога да си смениш маслото, въздушния и горивния филтър ли? Ползвай търсачката, не си разбрал нищо за инспекшъна и много глупаво ми звучи, свързваш го с консумативи. Ориентира ти е ойл сървиса, сменя се с маслото маслен и въздушен филтър, на 2 смени се сменя горивен филтър, на 2 години се сменя спирачна течност, на 2 години се сменя филтъра в купето, свещите зависи какви са 40-70 000.

Що за въпрос е това на колко км се сменят консумативи? Незнаеш кога да си смениш маслото, въздушния и горивния филтър ли? Ползвай търсачката, не си разбрал нищо за инспекшъна и много глупаво ми звучи, свързваш го с консумативи. Ориентира ти е ойл сървиса, сменя се с маслото маслен и въздушен филтър, на 2 смени се сменя горивен филтър, на 2 години се сменя спирачна течност, на 2 години се сменя филтъра в купето, свещите зависи какви са 40-70 000.
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Днес отворих подменю 3 от Instrument Cluster тест-а. Оказа се, че съм изминал 7000 км от смяната на маслото, а само 2 зелени черти са ми изгаснали. Знам, че има значение топъл/студен старт и много други фактори, ама то накрая какво ще се окажа, че по default и старите BMW-та трябва да сменят масло на 30000 км.
Гюнтер май се е изложил тука.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Еми като покараш още 3000 ще ти изгаснат и още 2 зелени и 3тата не съм стигал до нея ама на 10 000 предимно градско винаги ми е оставала 1 зелена. Предполагам, че на 12000 ще светне жълтата ама както казах дотам не съм стигал.
Ей ти интервалите и от какво се състоят инспекшъните при дилъра http://www.bimmerzone.com/category/Tip_ ... ction.html
Ей ти интервалите и от какво се състоят инспекшъните при дилъра http://www.bimmerzone.com/category/Tip_ ... ction.html
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
b00st написа:Еми като покараш още 3000 ще ти изгаснат и още 2 зелени и 3тата не съм стигал до нея ама на 10 000 предимно градско винаги ми е оставала 1 зелена. Предполагам, че на 12000 ще светне жълтата ама както казах дотам не съм стигал.
Точно така е

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
5 мнения
• Страница 1 от 1