325ТДС и 325 бензин!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Jok3ra_
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 525
- Мечтае да кара: M POWER
325ТДС и 325 бензин!
Колеги искам да попитам каква е разликата във вървенето и разхода на 325ТДС и 2.5 бензин?Принципно според мен би трябвало бензина да върви повече но знам ли.На мой приятел колегата му има такъв дизел и го убеждавал че дизела върви почти колкото бензина.Ясно е че дизела е малко по капризен двигател,но според него излиза че върви почти толкова,а разхода на гориво е 7-8л./100км.?Не съм много запознат с дизелите и никога не съм карал дизел и затова ми стана интересно.Мерси предварително за мненията!!!Поздрави
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Re: 325ТДС и 325 бензин!
Всичко е строго индивидуално. Зависи от състоянието на колата. Не бих казал, че бензина е по-капризен от дизела, въпрос на мнение.
- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Бензин,0-100 за 8 сек.
дизела,0-100 за 10.4 сек.
Дизела ще гори по-малко,но разликава във вървежа е чувствителна.
- Jok3ra_
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 525
- Мечтае да кара: M POWER
Значи най-просто казано ще върви повече от 2.0 бензин и по-малко от 2.5 бензин...! 

Не съм специалист, но някой виждал ли е четирицилиндров дизел да върви на 3 цилиндъра без да угасне?
Съмнявам се.
Точно поради тази и много други причини предпочитам бензиновия мотор.
Сега ще ги кажа де.
1. Бензинът мирише по-хубаво, като гори. Дизелът смърди.
2. Доста по-често съм чувал (а и виждал) дизели, които не палят през зимата, при бензина няма такова нещо - е при техническа изправност де.
3. Бензинът е по-лесен и по-евтин за поддръжка и ремонт. Дизелът е много по-сложен и гаден. Дизеловият мотор е много капризен и поддръжката му определено е по-скъпа от тази на бензиновият, макар, че при едно грамотно каране, по-рядко се налагат ремонти.
4. Бензиновия мотор е по-безшумен, дизелът тропа трака, тресе и ме дразни. Печката си е печкА, както ти самият, така и околните ще те разбират, че караш дизел, дори без да ти гледат обозначенията по капака
5. На бензиновия мотор може да се монтира система за алтернативно гориво (газ, метан). Аз съм на мнение, че щом си е направена колата на бензин, трябва да си върви на бензин, не съм фен на газта и метанът ...но пък всеки си преценя на какво да кара, това все пак е алтернатива при бензина, а дизелът няма алтернатива.
Икономията при разход на гориво зависи най-вече от начина на каране, на автомобила. Ако се форсира и се кара на 3000-4000 оборота, независимо дали е бензин или дизел - пак ще си тече като чешма горивото! Бензиновият двигател е по-непретенциозен, да не кажа даже идиото-устойчив
За мен лично в градски условия няма кола, която да харчи малко. Аз бих избрал бензиновият мотор. 
Съмнявам се.

Точно поради тази и много други причини предпочитам бензиновия мотор.
Сега ще ги кажа де.
1. Бензинът мирише по-хубаво, като гори. Дизелът смърди.
2. Доста по-често съм чувал (а и виждал) дизели, които не палят през зимата, при бензина няма такова нещо - е при техническа изправност де.
3. Бензинът е по-лесен и по-евтин за поддръжка и ремонт. Дизелът е много по-сложен и гаден. Дизеловият мотор е много капризен и поддръжката му определено е по-скъпа от тази на бензиновият, макар, че при едно грамотно каране, по-рядко се налагат ремонти.
4. Бензиновия мотор е по-безшумен, дизелът тропа трака, тресе и ме дразни. Печката си е печкА, както ти самият, така и околните ще те разбират, че караш дизел, дори без да ти гледат обозначенията по капака

5. На бензиновия мотор може да се монтира система за алтернативно гориво (газ, метан). Аз съм на мнение, че щом си е направена колата на бензин, трябва да си върви на бензин, не съм фен на газта и метанът ...но пък всеки си преценя на какво да кара, това все пак е алтернатива при бензина, а дизелът няма алтернатива.
Икономията при разход на гориво зависи най-вече от начина на каране, на автомобила. Ако се форсира и се кара на 3000-4000 оборота, независимо дали е бензин или дизел - пак ще си тече като чешма горивото! Бензиновият двигател е по-непретенциозен, да не кажа даже идиото-устойчив

- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Дизела много лепи за седалката и има хубав респонс, това те заблуждава че върви повече. Ако са в перфектна кондиция 2-та двг бензина ще го отнесе . Ама като знам колко са тормозени 25-ците бензинките, дизелче с чип може и да го бега 

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Драгослав написа:Бензин,0-100 за 8 сек.
Привет , правиш сравнение м/у стоково 325 дтс , моето е 185 коня , няма ограничител за скорост и по километраж показва толкова колкото е на километраж 260 к/ч , да приемем че килом. льже максималната скорост е по висока . С чип вьртящия момент е много по висок , а има и турбина , разхода при това положение пада с около литьр 6,2 изв. гр. и около 10 градско и гори много по малко , но всичко е вьпрос на вкус и най важното да случиш на читава кола

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Понеже не ми се четат повече бисери, заключвам темата, автора може да порови една две седмици в раздела и ще си извади нужната информация.

9 мнения
• Страница 1 от 1