Бушони, реле, перка помощ!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 М43

Бушони, реле, перка помощ!

Мнение от no.breaks » 16 Юни 2013, 15:40

Bushoni.jpg
Здравейте колеги имам един проблем, който не мога да реша от доста време. Не работи или не иска да се включи 1-степен на перката колата е 97г. само с електрическа перка, която е обща и за климатика и за охлаждане от един колега разбрах, че този модел няма резистор за степените. Моята я гледах и също няма, проверих самата перка с директно ток и работи, после с жичка на датчика на радиатора вече се включва само 2-ра степен размених и проверих релетата и пак само 2-ра се включва, като се чува цъкане на самото реле но на 1-ва степен релето дори не цъка, а съм сигурен че работи, демек се едно няма ток. След това само с контролна лампа пак като я дам долу на самата букса на перката имам ток само на 2-ра степен. Гледам жиците и бушоните, но при мен има сериозно разминаване с тази преведената на български таблица. Пише на италиански на моята кутия и много се затруднявам с преводача да разбера, кои точно са бушоните за самата перка. Имам съмнения дали не е 49 или някой друг, но самите бушони от номер 47 до 50 не ги знам къде са гледах при жабката и под волана, но под волана има само един голям и оранжев 40А. Моля ако някой е имал проблем с подобна перка или може да ми помогне с намирането на бушоните ще съм много благодарен. Другото, което ми е интересно, ако няма резистор кое точно намалява скоростта на перката. :dunno:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Бушони, реле, перка помощ!

Мнение от steeN » 20 Юни 2013, 4:06

Мога да снимам моя капак на английски ако още не си намерил...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320i Touring
Детайли за колата: 95г. M 52 B (20 6 S3) Vanos

Мнение от D.Uzunov » 20 Юни 2013, 8:17

Я прегледай този файл, може да ти помогне в намирането на бушона, релета. Като цяло цялата инсталация --> http://www.bmwtechinfo.com/etm/data/e36/e36_97.pdf
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 М43

Мнение от no.breaks » 21 Юни 2013, 11:57

Благодаря колеги, да ако може да ми пратите на английски май ще е по-лесно не мога да ги открия и това си е :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320i Touring
Детайли за колата: 95г. M 52 B (20 6 S3) Vanos

Мнение от D.Uzunov » 21 Юни 2013, 12:26

Колега, до колкото виждам схемата където съм ти пратил линк там е дадено бушон номер 16, който е 5 ампера и на него са закачени компресора на климатика (самото реле за климатика), нормалната скорост реле (1-ва степен) и високата скорост реле (2-ра степен). Успех
Изображение

Назад към E36