Проблем M42B18
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- deqn40
- Потребител
-
- Кара: 318is M42B18
Проблем M42B18
Търсих из много теми,но не намерих поне малко близка до моя проблем,а той е следния.На колата и играят оборотите от 500 до 1200-1400,студена топла няма значение,на бензин,на газ(с газов инжекцион е),двигателя е по-стария м42 от Е30,не виждам да има клапан за картерните газове,с и без стъпково моторче е едно и също(даже без него е по-зле..).От време на време се оправя,спират да играят оборотите,но изведнъж почват пак.От към двигателя се чува свистене(свиркане) и когато се подава газ звук подобен на псссс(турбо или изпускане на налягане от нещо например),около колата си мерише на гориво.Прегледал съм темата със седемте причини да играят оборотите,но няма нищо което да ме насочи по-точно,дебитомера е здрав,за масло не мога да кажа все още смених семеринг на колянов вал преди 500-600 км. и нямам наблюдение.А когато няма клапан за картерните газове какво има на негово място?Благодаря.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Проблем M42B18
Оправи си маркучите на бензиновата рейка,щом ти мерише на бензин,от това съм имал ядове и аз така на стария ми мотор м42 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- deqn40
- Потребител
-
Мерише,но отзад на изгорели газове,при двигателя маркучите са здрави.Мен ме интересува при този двигател има ли някъде клапан за картерните газове,и защо свири и съска така при подаване на газ.
- aliays
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 1.6i м43б16
Колега, при мен проблема е сборен, смених: стъпково, клапан, дебитомера чистих, гофрето и като добавка единият накрайник на газовият инжектор се беше развил от колектора и свистеше така както описваш!
Сега оборотите са ОК, Играят веднъж седмично да речем, но го прави за секунда и после е Ок. последното не мога да го хвана от къде е?!
Сега оборотите са ОК, Играят веднъж седмично да речем, но го прави за секунда и после е Ок. последното не мога да го хвана от къде е?!
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
deqn40 написа:Мерише,но отзад на изгорели газове,при двигателя маркучите са здрави.Мен ме интересува при този двигател има ли някъде клапан за картерните газове,и защо свири и съска така при подаване на газ.
защото смуче вакуум отнякъде, прегледай маркучите. клапан за картерни газове ако е както казваш стария с отделни трапецовидни ремъци няма, но ако е прокъсан маркуча на картерната вентилация пак ще има същия ефект.
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
1. Иди да замерят ламбдата с осцилоскоп.
2. Така както си сменяш маслото и други консумативи,трябва да знаеш ,че ламбда сондата също е консуматив.
2. Така както си сменяш маслото и други консумативи,трябва да знаеш ,че ламбда сондата също е консуматив.
С много любов към децата!
- deqn40
- Потребител
-
Днес,сменихме горната част на всмукателния колектор(стария имаше някаква кихалка за газ),изчистихме стъпковото моторче,сложихме скоби на всички маркучета,оборотите спряха да играят,не пуши отзад
,но съскането си остана при подаване на газ.Ще карам така,може и да е от газовия инжекцион....макар,че не мерише на газ около дюзите.Май проблемите са комплексни(предишния собственик не го е кефело да си подържа колата)малко по малко ще я стегна.Благодаря много за мненията.

7 мнения
• Страница 1 от 1