BMW 318is(седан)М42Б18 голям проблем!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Kostadin Aleksiev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325tds
BMW 318is(седан)М42Б18 голям проблем!
color=#0000FF]Колеги въпросният автомобил е БМВ 318is(седан)95 година с газов инжекцион.Та,до преди четири дни двигателя си бачкаше нормално(на газ и бензин еднакво)само дето изведнъж се спъна и вървеше като м43б16 нещо от сорта,а от вчера работи ама когато си иска т.е. работи нормално на място и след няколко секунди почва да работи всякаш на 2-3 цилиндъра,след още няколко секунди сам се оправя.От ниски обороти до средни пак така веднъж върви нормално,веднъж се запъва,глъхне все едно нещо не му достига(мисля си нещо по въздуха)ама закачи ли къса гумите!
Всички филтри сменени,свещи ОК,дебитомерът е сменян преди време,клапата за картерните газове-изолирана,DISA-та работи.
Днес както си работеше гадно на празен ход откачих буксата на дебитомера и мотора се успа,заработи като часовник(само дето не може да се кара така),моля споделете ако има някой изпатил по подобен начин,дали е дебитомера,от кои модели става или трябва да е от същия двигател?
П.с. Колата работи еднакво на бензин и гас![[/color]
Всички филтри сменени,свещи ОК,дебитомерът е сменян преди време,клапата за картерните газове-изолирана,DISA-та работи.
Днес както си работеше гадно на празен ход откачих буксата на дебитомера и мотора се успа,заработи като часовник(само дето не може да се кара така),моля споделете ако има някой изпатил по подобен начин,дали е дебитомера,от кои модели става или трябва да е от същия двигател?
П.с. Колата работи еднакво на бензин и гас![[/color]
Последна промяна Kostadin Aleksiev на 04 Юни 2013, 20:19, променена общо 1 път
- Kostadin Aleksiev
- кандидат ентусиаст
-
Re: М42Б18 върши магарий !
Малко допълнение,днес прегледах маркучите на стъпковото моторче и са като нови,гофрето ми е чисто ново(сменено)и като стартирам двигателя работи нормално,но докато стигне края на синия сектор на температурата и от там на татък става фестивала!
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
diesel_fen написа:Колеги въпросният автомобил е БМВ 318is(седан)95 година с газов инжекцион.Та,до преди четири дни двигателя си бачкаше нормално(на газ и бензин еднакво)само дето изведнъж се спъна и вървеше като м43б16 нещо от сорта,а от вчера работи ама когато си иска т.е. работи нормално на място и след няколко секунди почва да работи всякаш на 2-3 цилиндъра,след още няколко секунди сам се оправя.От ниски обороти до средни пак така веднъж върви нормално,веднъж се запъва,глъхне все едно нещо не му достига(мисля си нещо по въздуха)ама закачи ли къса гумите!
П.с. Колата работи еднакво на бензин и гас!
От някъде смуче въздух след дебитомер, след дросел... огледай всички вакуми, евентуално гарнитурки по всмукателните колектори..
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Дебиломера е еднакъв на м40 и м42 в е30 и е36.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
diesel_fen написа:Малко допълнение,днес прегледах маркучите на стъпковото моторче и са като нови,гофрето ми е чисто ново(сменено)и като стартирам двигателя работи нормално,но докато стигне края на синия сектор на температурата и от там на татък става фестивала!
На излизане от синия сектор, компа почва да взима в предвид инфото от ламбда сондата.
Щом от време на време се оправя има вариант да си и намокрил буксата, откачи почисти подсуши и виж как ще е.
Можеш да я замериш дали си мени стойностите правилно.
Оправи си заглавието на темата да е според правилата, иначе ще я заключа

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Коце,имам Ламбда сонда от м42то
,може да я замениш и ще си покаже веднага 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Kostadin Aleksiev
- кандидат ентусиаст
-
Re: BMW 318is(седан)М42Б18 голям проблем!
Колеги проблема е решен,благодарение на съвета на vld и на vladi_a_i (който ми услужи с ламбда онда).
Днес смених ламбдата и колата е огин(да не чуе дявол)много съм доволен,дано смо да е по за дълго.Имам едни питане за ДИСА-та,ако я оставя постоянно отворена дали ще ми бъзика ниските обороти или по просто казано,ще ми образува ли нерви?
Днес смених ламбдата и колата е огин(да не чуе дявол)много съм доволен,дано смо да е по за дълго.Имам едни питане за ДИСА-та,ако я оставя постоянно отворена дали ще ми бъзика ниските обороти или по просто казано,ще ми образува ли нерви?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
Чудесно е ,че си оправил проблема,Но ламбдата е консуматив.Няма да е зле, да започнеш да събираш оферти за нова такава.
С много любов към децата!
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
stormrider написа:Чудесно е ,че си оправил проблема,Но ламбдата е консуматив.Няма да е зле, да започнеш да събираш оферти за нова такава.
Тя,тази която му дадох е нова

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Kostadin Aleksiev
- кандидат ентусиаст
-
Когато се прецака,нова и така.То ламбдата да му е проблема,а не некъв филм както се получи с на брат ми м52-то

- vld
- Старши ентусиаст
-
diesel_fen написа:Когато се прецака,нова и така.То ламбдата да му е проблема,а не некъв филм както се получи с на брат ми м52-то![]()
Интересно това менение за тая тема ли е според теб?
Ни в клин ни в ръкав, не целия форум е запознат какво е станало с на брат ти М52-то

12 мнения
• Страница 1 от 1