Централно на капачето за бензина
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- D.Uzunov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i Touring
- Детайли за колата: 95г. M 52 B (20 6 S3) Vanos
Централно на капачето за бензина
Здравейте колеги.
Вчера реших да си оправя машинката за заключване на капака за резервоара, но установих, че машинката ми работи идеално. Не заяжда, ток идва, но само при отключване. Въпросът ми е кое обръща "+" и "-" на самата машинка и самата машинка от къде взима тока? Гледах ел. схеми (не че ги разбирам много), но не можах да видя там нищо. Колата е Е36 320и Туринг 95год., нямам аларма, но имам слагано допълнително заключване с дистанционно (само заключва и отключва). Знам, че за централното отговаря комфорт модула, но дали е възможно той да обръща подаващото захранване към машинките. Моля да ме извините, ако има такава или подобна тема, но търсих с търсачката, но не намерих отговори или решение за моя проблем.
Вчера реших да си оправя машинката за заключване на капака за резервоара, но установих, че машинката ми работи идеално. Не заяжда, ток идва, но само при отключване. Въпросът ми е кое обръща "+" и "-" на самата машинка и самата машинка от къде взима тока? Гледах ел. схеми (не че ги разбирам много), но не можах да видя там нищо. Колата е Е36 320и Туринг 95год., нямам аларма, но имам слагано допълнително заключване с дистанционно (само заключва и отключва). Знам, че за централното отговаря комфорт модула, но дали е възможно той да обръща подаващото захранване към машинките. Моля да ме извините, ако има такава или подобна тема, но търсих с търсачката, но не намерих отговори или решение за моя проблем.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Централно на капачето за бензина
Ако когато заключваш с ключа от вратите капачето се заключва, то просто дистанционното за централното не е вързано правилно.
Как се връзва правилно можеш да прочетеж в важните теми, там има закачена тема за монтаж на аларма в Е36 и е засегна проблема.
Как се връзва правилно можеш да прочетеж в важните теми, там има закачена тема за монтаж на аларма в Е36 и е засегна проблема.

- D.Uzunov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i Touring
- Детайли за колата: 95г. M 52 B (20 6 S3) Vanos
Ами аз точно от там гледах кои са пиновете на комфорт модула за заключване и отключване и сам ги вързал там и като отключа ми светят плафоните и обратното като заключа изгасят. Значи ток идва на машинката само при отключване, но не и при заключване. Два кабела са на машинката, следователно върти полюсите на захранването и кое върти напрежението. С ключа като заключа пак не заключва.
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
Ще ти кажа как са се скапали нещата. И при мен стана така когато ми сложиха аларма , ама не оргинална и майсторчето усра нещата резал некъде кабели връзвал и сега само отключва.Ама аз си я направих ръчна. Палчето за заключване го вързах към ръчна машинка с пружинка и сега си дърпам през багажника с едно жилче , а пружинката после сама си го връща и заключва. И те така 

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
При мен се получи същото.Колата е 318 туринг.Сложих си аларма,вързах всичко както е описано по темите във полезни,опитвах и други начини на свързване,питах и методи,но никой не ми отговори как да я свържа че да заключва,моята също само отключва.Като си откл/закл от ключа всичко работи.
Моето временно решение което е вече около година е следното:откачих си кабела на машинката и си го откл/закл ръчно,понеже съм на газ и това капаче за бензина се използва много рядко
Моето временно решение което е вече около година е следното:откачих си кабела на машинката и си го откл/закл ръчно,понеже съм на газ и това капаче за бензина се използва много рядко

5 мнения
• Страница 1 от 1