От къде мога да взема ток и да прекарам кабели към коша ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

От къде мога да взема ток и да прекарам кабели към коша ?

Мнение от ogata » 02 Юни 2013, 14:07

Купих си вчера едни вдо уреди и имам няколко въпроса.
Подсветката заработи страхотно, като я вързах към осветлението на запалката, но направих грешката да вържа волтмера към запалката :ok:
Там постоянно идва ток, дори когато ключа е изваден от контакта, съответно стрелката на уреда сочи постоянно 12, съответно имам един консуматор дето ше убие акумулатора за няколко дена :mhihi:

Въпрос 1 : Мога ли да взема ток някъде от буксата на радиото, който да захранва уредите само когато колата е на контакт, защото stony1 ми даде един малък жокер, ама не ми се влиза в дискотеката под кората на волана. Искам да е по-простичко :mhihi:

Въпрос 2 : От къде мога да прекарам двата кабела към датчиците от купето към коша без да режа, дупча или осакатявам каквото и да е било :paranoid:

Въпрос 3 : : На тази схема виждам, че едното краче на "камбаната" за налягането на маслото се вързва за уреда, а другото сочещо лампата за маслото (WK) за къде ?

Изображение
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар

Re: От къде мога да взема ток и да прекарам кабели към коша

Мнение от Делян » 02 Юни 2013, 15:59

Кабелите към коша си ги прекарай през оригиналното място, от където където минава основният сноп. Като махнеш кората под волана, ще видиш от къде. От към коша с показват в кутията под бушоните. Разглобяваш я и ще ги видиш. За да ми е по-лесно, понеже дупката е тясна, кабелът го омотавам с изолирбанд около отвертка и го промушвам, но разбира се има и много други начини, просто на мен този ми е най-удобен.
А +а си го измери с мултицет на кой кабел го има, когато си на първо положение...

Назад към E36