Поведение на Ванос
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Поведение на Ванос
колеги, искам да попитам, че нещо не ми става ясно, зъбното колело, което се съединиява с всмукателния вал, при свален ВАНОС, трябва ли да се върти свободно? Че два Ваноса имам такива и на двата им се върти свободно зъбното колело и не ми става ясно как точно ще измести вала...
- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI космос
- Мечтае да кара: Йемки
Re: Поведение на Ванос
EnimEn написа:колеги, искам да попитам, че нещо не ми става ясно, зъбното колело, което се съединиява с всмукателния вал, при свален ВАНОС, трябва ли да се върти свободно? Че два Ваноса имам такива и на двата им се върти свободно зъбното колело и не ми става ясно как точно ще измести вала...
Зъбното колело на ваноса си се върти свободно, а изместването става посредством налягане създадено от маслото.Като се задейства соленоида, зъбното колело се измества напред, респективно назад
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
така, това ми е ясно, просто не си представям какво точно пречи на зъбното колело, да превърне възвратно-постъпателното си движение в ротационно. Тоест, като се зацепи със зъбното колело на вала, какво кара вала да се измести, а не да се завърти колелото?
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
То колелото на ваноса си се върти заедно с това на вала. Въпросът е, че шлиците са под ъгъл и като се движи напред назад кара вала да си променя положението спрямо шайбата.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Точно и ясно-по-ясно от това не може. 

- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI космос
- Мечтае да кара: Йемки