Луфт в кормилния прът
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
Луфт в кормилния прът
Добър вечер на всички. Да споделя проблема си и ако някой има идея да намерим решение
. Та имам въпросния луфт във волана когато го хвана (при спряла кола ) мърда нагоре надолу с около 4-5мм болта зад клаксона е проверен и затегнат не е от него , предполагам има някакви лагерчета на пръта ,ако някой е правил процедурата и случайно има номера ,ще съм благодарен да сподели и за да осъществя ремонта , предницата е подменена цялата преди 100-200км ( вътрешни външни шарнири, вътрешни външни накрайници, предни амортесьори + тампони макферсън от е60 поведението на колата значително се подобри и остана само неприятният луфт във волана , съпроводен с неприятно(скърдане/триене) при въртене.
Благодаря на всички предварително.
п.п. ползвах търсачката преди да пусна тема ,но попадах все на теми за рейка при мен съм сигурен че проблема е другаде затова пускам нова тема

Благодаря на всички предварително.
п.п. ползвах търсачката преди да пусна тема ,но попадах все на теми за рейка при мен съм сигурен че проблема е другаде затова пускам нова тема
6>4
Re: Луфт в кормилния прът
Свали кората над педалите, в основата на пръта има една голяма черна цилиндрична гайка. Стяга се на ръка!
- D.Uzunov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i Touring
- Детайли за колата: 95г. M 52 B (20 6 S3) Vanos
Колега ето ти една тема за смяна на лагера при волана --> viewtopic.php?f=8&t=336015&p=3681795&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D1%80#p3681795
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Ако пластмасовата част на лагера е разжлембена е съвсем възможно да има луфт, но малко вероятно да е от нея. Имаш ли регулиране на волана като опция? Хубаво е да провериш механизма ако го имаш.
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
Имам регулиране , но когато го регулирам , движението е друго ,сякаш мърда целия прът , а при въпросният луфт нещо играе в пръта , дали има смисъл да се търси причина и да се ремонтира или да търся друг прът ?
6>4
Погледни това, което съм ти писал по-горе. Свали кората и го оправи. Нямаш проблем с пръта на волана, най-вероятно не е и от малкото лагерче!
- sims
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318is на Гняс
liloff написа:Свали кората над педалите, в основата на пръта има една голяма черна цилиндрична гайка. Стяга се на ръка!
Колега може ли снимка/схема на тази гайка че и аз имам подобен проблем

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
аз също разглобих днес ,но не я видях, най - вероятно не съм гледал където трябва 

6>4
9 мнения
• Страница 1 от 1