Диагностика не може да се свърже с колата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- galioy
- Потребител
-
- Кара: e36 318i
Диагностика не може да се свърже с колата
Здравейте колеги, искам да си закача колата на диагностика но не става, ходих на 5 6 места и техния комп неможе да се свърже с този на колата, всички ми казват че немогат да ми помогнат и нз вече какво да правя
колата е 318 м43

Айттт [url=http://bmwpower-bg.net/forums/gallery/image.php?album_id=6032&image_id=38724]
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Диагностика не може да се свърже с колата
Така е като нямат правилния кабел
Ако минаваш пез софия пиши ще ти я прочета без проблем.

Ако минаваш пез софия пиши ще ти я прочета без проблем.

И през това съм минал. По същия начин бях обиколил целия град и на оригинален тестер с оригинална букса и на БОШ и не иска. Не подаваше напрежение на пина на който не трябва да има под 11 волта, то имаше към 2,7. Тръгнахме обратно от буксата разчастихме цялата кола, откачихме модулите и ги проверявахме по отделно на тестера накрая излезе една маса, че не там където трябва. Явно са пипали нещо преди да я купя. Абе голям филм беше.... 

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
BManqkW написа:И през това съм минал. По същия начин бях обиколил целия град и на оригинален тестер с оригинална букса и на БОШ и не иска. Не подаваше напрежение на пина на който не трябва да има под 11 волта, то имаше към 2,7. Тръгнахме обратно от буксата разчастихме цялата кола, откачихме модулите и ги проверявахме по отделно на тестера накрая излезе една маса, че не там където трябва. Явно са пипали нещо преди да я купя. Абе голям филм беше....
Тоя пин май е "Моят" пин

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- djbibo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325 convertible
- Детайли за колата: e36 320
e36 325 convertible
И аз искам да знам, че при мен не искаше да запали докато не отрязахме двете жици за диагностика на таблото 

добавяне на фенове към фейбсук страница
Само помня, че кабела беше бял с светло лилава лента и проблема излезе като го махнахме от тая плочка където се свързват всички на едно под волана. 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Този кабел е ТхD линията през, която се четат модулите.
Никаква идея нямам, бяха около 10 еднакви кабела след като разбрахме кой прави всичките мизерий махнахме го, изолирахме го и всичко си дойде на мястото и до днес нямам проблеми. Чете всички модули, не трупа грешки абе работи си както трябва да е. 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Е, не е ясно кой каква салата е правил преди това. 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега , провери си опроводяването от диагностичната букса , до компа на колата или до съответен модул , който не се чете ... Елементарно е , има схеми и техническа документация както във форума , така и в Аутодата .... Ако не можеш да се оправиш иди при някой , който разбира от БМВ (а не просто от диагностика) ! Въпроса не е просто в правилния хардуер или софтуер за диагностика , въпроса е дали чисто физически има връзка (опроводяване) до съответните модули ....
Провери дали имаш връзка м/у :
15 пин на диагностичната букса и 87 пин на компютъра
20 пин на диагностичната букса и 88 пин на компютъра (ако клата е фейслифт ще има също и 17 пин, той е във верига с 20 пин на диагностичната букса )
Ако има физическа връзка на тези пинове , то тогава просто ти трябва правилния хардуер за диагностика (Е36 се чете с АДС -кабел, разните ОБД вариянти за по-новите коли не стават ). Доста съм писал по темата във форума , можеш да поразровиш , ако има нещо неясно , пиши тук или на ЛС ...
20 пин на диагностичната букса и 88 пин на компютъра (ако клата е фейслифт ще има също и 17 пин, той е във верига с 20 пин на диагностичната букса )
Ако има физическа връзка на тези пинове , то тогава просто ти трябва правилния хардуер за диагностика (Е36 се чете с АДС -кабел, разните ОБД вариянти за по-новите коли не стават ). Доста съм писал по темата във форума , можеш да поразровиш , ако има нещо неясно , пиши тук или на ЛС ...
- repibg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 M5
- Мечтае да кара: F117a Stealth
- Детайли за колата: BMW M5 E60 2008
metodi80 написа:Колега , провери си опроводяването от диагностичната букса , до компа на колата или до съответен модул , който не се чете ... Елементарно е , има схеми и техническа документация както във форума , така и в Аутодата .... Ако не можеш да се оправиш иди при някой , който разбира от БМВ (а не просто от диагностика) ! Въпроса не е просто в правилния хардуер или софтуер за диагностика , въпроса е дали чисто физически има връзка (опроводяване) до съответните модули ....

- metodi80
- старши ентусиаст
-
repibg написа:metodi80 написа:Колега , провери си опроводяването от диагностичната букса , до компа на колата или до съответен модул , който не се чете ... Елементарно е , има схеми и техническа документация както във форума , така и в Аутодата .... Ако не можеш да се оправиш иди при някой , който разбира от БМВ (а не просто от диагностика) ! Въпроса не е просто в правилния хардуер или софтуер за диагностика , въпроса е дали чисто физически има връзка (опроводяване) до съответните модули ....
огромни благодарности за труда...
Аз съм се научил на доста неща от форума и от колегите , за това ще "връщам" обратно ...

12 мнения
• Страница 1 от 1