Диагностика не може да се свърже с колата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e36 318i

Диагностика не може да се свърже с колата

Мнение от galioy » 08 Май 2013, 16:04

Здравейте колеги, искам да си закача колата на диагностика но не става, ходих на 5 6 места и техния комп неможе да се свърже с този на колата, всички ми казват че немогат да ми помогнат и нз вече какво да правя :) колата е 318 м43
Айттт [url=http://bmwpower-bg.net/forums/gallery/image.php?album_id=6032&image_id=38724]Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Диагностика не може да се свърже с колата

Мнение от vld » 09 Май 2013, 10:17

Така е като нямат правилния кабел :mhihi:
Ако минаваш пез софия пиши ще ти я прочета без проблем.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36

Мнение от BManqkW » 09 Май 2013, 10:40

И през това съм минал. По същия начин бях обиколил целия град и на оригинален тестер с оригинална букса и на БОШ и не иска. Не подаваше напрежение на пина на който не трябва да има под 11 волта, то имаше към 2,7. Тръгнахме обратно от буксата разчастихме цялата кола, откачихме модулите и ги проверявахме по отделно на тестера накрая излезе една маса, че не там където трябва. Явно са пипали нещо преди да я купя. Абе голям филм беше.... :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 10 Май 2013, 9:48

BManqkW написа:И през това съм минал. По същия начин бях обиколил целия град и на оригинален тестер с оригинална букса и на БОШ и не иска. Не подаваше напрежение на пина на който не трябва да има под 11 волта, то имаше към 2,7. Тръгнахме обратно от буксата разчастихме цялата кола, откачихме модулите и ги проверявахме по отделно на тестера накрая излезе една маса, че не там където трябва. Явно са пипали нещо преди да я купя. Абе голям филм беше.... :roll:

Тоя пин май е "Моят" пин :mhihi: Я кажи от къде идва тая маса в крайна сметка да я погледна при мен?
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325 convertible
Детайли за колата: e36 320
e36 325 convertible

Мнение от djbibo » 10 Май 2013, 12:47

И аз искам да знам, че при мен не искаше да запали докато не отрязахме двете жици за диагностика на таблото :kuku:
добавяне на фенове към фейбсук страница

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BManqkW » 10 Май 2013, 17:12

Само помня, че кабела беше бял с светло лилава лента и проблема излезе като го махнахме от тая плочка където се свързват всички на едно под волана. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 10 Май 2013, 17:37

Този кабел е ТхD линията през, която се четат модулите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BManqkW » 10 Май 2013, 18:14

Никаква идея нямам, бяха около 10 еднакви кабела след като разбрахме кой прави всичките мизерий махнахме го, изолирахме го и всичко си дойде на мястото и до днес нямам проблеми. Чете всички модули, не трупа грешки абе работи си както трябва да е. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 11 Май 2013, 11:54

Е, не е ясно кой каква салата е правил преди това. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 11 Май 2013, 12:46

Колега , провери си опроводяването от диагностичната букса , до компа на колата или до съответен модул , който не се чете ... Елементарно е , има схеми и техническа документация както във форума , така и в Аутодата .... Ако не можеш да се оправиш иди при някой , който разбира от БМВ (а не просто от диагностика) ! Въпроса не е просто в правилния хардуер или софтуер за диагностика , въпроса е дали чисто физически има връзка (опроводяване) до съответните модули ....

Провери дали имаш връзка м/у :
15 пин на диагностичната букса и 87 пин на компютъра
20 пин на диагностичната букса и 88 пин на компютъра (ако клата е фейслифт ще има също и 17 пин, той е във верига с 20 пин на диагностичната букса )

Ако има физическа връзка на тези пинове , то тогава просто ти трябва правилния хардуер за диагностика (Е36 се чете с АДС -кабел, разните ОБД вариянти за по-новите коли не стават ). Доста съм писал по темата във форума , можеш да поразровиш , ако има нещо неясно , пиши тук или на ЛС ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 M5
Мечтае да кара: F117a Stealth
Детайли за колата: BMW M5 E60 2008

Мнение от repibg » 12 Май 2013, 13:24

metodi80 написа:Колега , провери си опроводяването от диагностичната букса , до компа на колата или до съответен модул , който не се чете ... Елементарно е , има схеми и техническа документация както във форума , така и в Аутодата .... Ако не можеш да се оправиш иди при някой , който разбира от БМВ (а не просто от диагностика) ! Въпроса не е просто в правилния хардуер или софтуер за диагностика , въпроса е дали чисто физически има връзка (опроводяване) до съответните модули ....

20 пин на диагностичната букса и 88 пин на компютъра (ако клата е фейслифт ще има също и 17 пин, той е във верига с 20 пин на диагностичната букса )

Ако има физическа връзка на тези пинове , то тогава просто ти трябва правилния хардуер за диагностика (Е36 се чете с АДС -кабел, разните ОБД вариянти за по-новите коли не стават ). Доста съм писал по темата във форума , можеш да поразровиш , ако има нещо неясно , пиши тук или на ЛС ...

:clap: огромни благодарности за труда... :wave:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 12 Май 2013, 19:33

repibg написа:
metodi80 написа:Колега , провери си опроводяването от диагностичната букса , до компа на колата или до съответен модул , който не се чете ... Елементарно е , има схеми и техническа документация както във форума , така и в Аутодата .... Ако не можеш да се оправиш иди при някой , който разбира от БМВ (а не просто от диагностика) ! Въпроса не е просто в правилния хардуер или софтуер за диагностика , въпроса е дали чисто физически има връзка (опроводяване) до съответните модули ....

:clap: огромни благодарности за труда... :wave:

Аз съм се научил на доста неща от форума и от колегите , за това ще "връщам" обратно ... :yes:

Назад към E36