Трака
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Трака
Здравейте колеги,
проблема е следния:колата е 320и 95' с м52,когато искорявам се чува 1 протракване като на "аванс".Карам с 95 бензин.Когато сложа 100 октана няма тракане.На диагностика излизат само 2ете ламбда сонди(нямам катализатор-може би да е от това).Пробвах с почисваща добавка-няма ефект.Със силен безин(100) колата работи нормално със нормален(95).Някои има ли идея какво може да е?
проблема е следния:колата е 320и 95' с м52,когато искорявам се чува 1 протракване като на "аванс".Карам с 95 бензин.Когато сложа 100 октана няма тракане.На диагностика излизат само 2ете ламбда сонди(нямам катализатор-може би да е от това).Пробвах с почисваща добавка-няма ефект.Със силен безин(100) колата работи нормално със нормален(95).Някои има ли идея какво може да е?
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Re: Трака
Коя година е произведена колата (не коя е регистрирана, а кога е произведена). Какъв е капака на клапаните - черен/сив. А да не се окаже, че не са сондите,а че някой ти е откачил детонационните сензори. Бих ти препоръчал да отидеш на поне още един диагностик. На място чува ли се като някой дава газ, а ти слушаш отпред?
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
Колата е произведена 95та.Не на място не се чува.Мотора е м52 както казах(кривите колектори).На диагностика с ИНПА излизат 2ете сонди>>Lampda probe heating(и за 2те сноди).Утре мисля да пробвам с други сонди.Ще пиша резултата.

Такам,смених сондите>няма промяна.На студен мотор не го прави,както и на място като е,дори да форсирам.Само на скорост когато ускорявам се чуват тези детонации(причукване на аванса).Мисля до погледна детонационните датчици,макарче ако не работеха май щеше да излизат като грешка.Те са 2 ако не се лъжа и са под колекторите нали?Трудно ли се свалят някой дали може да ми каже?Както и ако имате други идеи ще съм благодарен. 

Проблема е решен оказа се че е скъсан маншона след дебитомера и колата е смучела повече въздух и се е бъркала горивната смес.Опитах да кача снимака но не успях който желае да види въпросния маншон да ми пише
6 мнения
• Страница 1 от 1