Как да оправим цифровия км.Как да свалим таблото ако имаме..

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318 тдс

Re: Как да оправим цифровия км.Как да свалим таблото ако има

Мнение от firevint » 12 Апр 2012, 11:28

Колеги, прочетох цялата тема, но не видях какви точно трябва да са малките лампички, които осветяват индикациите за отделните системи/дюза, подгряващи свещи, колан, ръчна спирачка, абс и т.н./, че не ми свети при палене лампичката за АБС.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 tds

Мнение от hristo_t » 12 Апр 2012, 21:23

Лампичките са едни мънички с продълговата форма. Развиват се с помоща на права отвертка или малко ключе.Сменят се заедно със пластмасовото си чокълче, т.е новите лампички се продават със тази фасунга -ако мога така да я нарека. Моите ги купих от обикновен магазин за авточасти на цена 2 лв за брой. Марката е osram. Съпоставих си със оригинална такава която също е Osram и не открих никаква разлика. Не се сещам за ватовете (върти ми се из главата нещо като 1,2) но не ми се слиза до колата сега да проверя. Утре ще видя и ще пиша, ако някой колега не ме е изпреварил.
htt

Потребител
Аватар
Кара: BMW M43B18

Мнение от overmars7 » 16 Авг 2012, 20:01

Здравейте колеги, първо искам и аз да поздравя колегата за темата много е полезна, изчетох я цялата но не откривам това което ми трябва. Проблемът при мен е, че немога да си зануля Oil Service. Преди съм си го правил 4-5 пъти с късото на 7 и 19 краче както си му е реда и всичко е ОК :) този път обаче нестава. Казаха ми,че проблемът бил в батерията която е в километража и че ако напрежението и било твърде ниско непозволявало на процесора да нулира Oil-а. Сега обаче чета,че на коли след 91 не се слага батерия а моята е 94.
Има ли смисъл да свалям километража да търся такава батерия или евентуално да ме посъветвате на какво друго може да се дължи този проблем?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318i '95

Мнение от MRS » 18 Авг 2012, 10:18

overmars7 написа:...
Има ли смисъл да свалям километража да търся такава батерия...

При Е36 батерия няма.По добре отиди на диагностика колега.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 06 Апр 2013, 19:34

MRS написа:Как да оправим цифровия км.?Как да свалим таблото ако имаме волан с AIRBAG?
Качил съм няколко снимки(за начинаещи като мене :D )как се сваля ключа за светлините,кората и таблото.На последните съм показал как си оправих цифр.км.и оил сървиса с два пласта изолирбанд :mhihi: .Описание как се свалят буксите на таблото има в "Полезни теми и линкове свързани с Е36"

http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... =1&photo=1[url][/url]

П.С.:Качването на снимките отнема повече време отколкото всички тези операций :mhihi: .Дано ви свърши няква работа :)

Колега адски много ти благодаря за споделената информация! Днес ми беше от голяма полза :) . Смених си крушките за осветлението и една изгоряла за десния мигач :) :lalala: . :yes:
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW e36 Coupe
Мечтае да кара: BMW e36 turbo

Мнение от big_smok » 07 Май 2013, 18:21

Благодаря ти колега ,информацията ми беше много полезна. Само да допълня ,че не трябва да давате контакт докато таблото е откачено , защото аз без да искам го направих и сега ми свети лампата за аер бега.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 08 Май 2013, 1:17

big_smok написа:Благодаря ти колега ,информацията ми беше много полезна. Само да допълня ,че не трябва да давате контакт докато таблото е откачено , защото аз без да искам го направих и сега ми свети лампата за аер бега.

Той колегата е казал манипулацията да се прави при откачен акомулатор за най-сигурно :ok:
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

Предишна

Назад към E36