Добавка за бензин ...?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Добавка за бензин ...?
Здравейте
Реших да ви попитам, някой дали е слагал добавка за бензин? Ако имате опит с тези добавки споделете. Колата е Е36 Компакт, с м43б18 мотор, няма газ, карам я предимно с V-Power на SHELL, доволен съм от бензина. Замислям се профилактично, дали да не ползвам 1 кутия от тази добавка... http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4276 От прочетеното в интернет оставам с впечатлението, че ефекта би бил положителен, но все пак ....
Дали не е по-добре да започна да зареждам със 100 октана бензин вместо, да слагам тези добавки ... 

- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Re: Добавка за бензин ...?
4len4o написа:ЗдравейтеРеших да ви попитам, някой дали е слагал добавка за бензин? Ако имате опит с тези добавки споделете. Колата е Е36 Компакт, с м43б18 мотор, няма газ, карам я предимно с V-Power на SHELL, доволен съм от бензина. Замислям се профилактично, дали да не ползвам 1 кутия от тази добавка... http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4276 От прочетеното в интернет оставам с впечатлението, че ефекта би бил положителен, но все пак ....
Дали не е по-добре да започна да зареждам със 100 октана бензин вместо, да слагам тези добавки ...
Отиди на една петролска бензионостанция и си купи добавка на "wurth" за почистване на инжекциони. Струва 10-тина лева и ще останеш доволен.
Поздрави
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Привет , Bardal това е най доброто на пазара , ако искаш да си пазиш мотора това е точно това което ти трябва . Аз ползвам Турбо протект ,на Bardal и щом карах 10 км. без масло / спуках маслен радиатор /
и на колата нищо и няма , това означава че всичко е точно така както го пише . Евтиното почти винаги излиза Скьпо . Купи си няма да сьжаляваш 

- Seraph
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: M5 F10
- Детайли за колата: '03 Пълен ел. пакет, ел. огледала, двузонов климатроник, черен полу-кожен салон, подгряване на седалките, заден парктроник, мултифункционален волан.
Налей си колкото трябва от нея, но поне да е, когато ходиш на дълъг път, най-добре ще се прочисти 

You have to let it all go. Fear...doubt and disbelief.
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I
- raykov
- Потребител
-
- Кара: BMW e36 318i
Ще останеш доволен от добавката! Имам познат който на всяко пълнене на резервоара сипва от тази добавка и е много доволен!
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
V-Power на SHELL ако се не лъжа си има добавките в него,а и щом си доволен защо ти е да слагаш добавка,аз лично не намирам никаква разлика след каквато и да е било добавка досега,само харчене на пари 

Мерси колеги за споделените мнения
. Очертава ми се скоро път Стара Загора - Бургас (200км). Мл на литър го дават като съотношение, но първо мисля да сложа 55 мл добавка и непосредствено след това на колонката на шел 50 литра бензин 

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Карай си с обикновен 95, сипвай си хубаво масло и не се занимавай 

- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- Кара: напред с вратите
- Мечтае да кара: M3
Имах едно М 40 горката какво беше видяла не е истина
Сипах и за 20 лв бензин 95 и някаква добавка от Еко-то и звука на двигателя веднага се промени започна да работи като някои шестак 

Като шестак, чак не работи
все пак идеята на добавката е да се ползва превантивно, но и при мен се промени леко звука на мотора от този Bardahl.
Разликата в поведението на мотора е ясно отчетлива, много по-пъргав е, форсирам на високи обороти (при последното ми пътуване 110 на 3-та, 140 на 4-та) и шума на мотора е доста по-малък, и колата си ускорява доста прилично. Сега за разхода на бензин е много относително, 0.5-1 лт./100 повече или по-малко може и да се дължи на стила на каране.
С две думи, аз усещам ефекта на добавката по поведението на мотора, а не по разхода. Но определено твърдя, че това не са внушения, а реални последици от добавката.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Карай си с Шел 100 и не се занимавай с добавки. За 3лв литъра си има от каквото му трябва и по-добро от това няма да стане каквото и да наливаш. Спестените пари от тая добавка по-добре ги дай за да караш не "предимно", а само с Шел 100 

11 мнения
• Страница 1 от 1