Проблем с климатроника (ел. част)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с климатроника (ел. част)

Мнение от darkmiracle » 26 Апр 2013, 11:17

Здравейте.
Първо искам да се извиня, ако дублирам някоя тема, ама нищо не открих - което може да ми помогне.
Проблемът е следният:
Колата ми е с климатроника с врътките. От време на време бутоните на климатика, циркулация на въздуха в купето и подгрев на задно стъко започват да мигат като коледни лампички, след което спират да работят. Нито едно от трите не реагира както и при смяна на позицията за зона на обдухване (духа само в краката). След щателна проверка на бушоните видях, че няма нито един изгорял. Сменям бушон 31 (5А) и климатика и другите работи заработват. Същият този бушон не гори, слагам друг и след време пак същото при което връщам стария и пак заработва. Ходих при едни майстори в Козлодуй (няма да споменавам имена) които след 2 мин преглед казаха, че това не е ел. проблем, трчбвало да проверя фреона. След проверка на фреона се оказа, че и той си е на ред и аз пак си сменям бушони :dunno: . Ако може някой да помогне ще съм му много благодарен.
Поздрави!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Re: Проблем с климатроника (ел. част)

Мнение от mgate » 26 Апр 2013, 13:13

калпава връзка някъде по буксите или студена спойка на управлението
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от darkmiracle » 26 Апр 2013, 22:41

Обаче този бушон е и на часовника и при отказ на климатроника часовника си работи. Значи си има контакт постоянно. След смяна на бушона се реска часовника.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Мнение от ///Mechov » 28 Апр 2013, 13:43

Свали си управлението и го виж , по-точно му виж връзките отзад.

П.С. Писал съм ти и едно лс

Назад към E36