Хубави пружини или китайски койлове ... ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Хубави пружини или китайски койлове ... ?

Мнение от Kambe » 20 Апр 2013, 3:20

Как бихте ме посъветвали... единия вариант е да си взема Айбах про кит, който сваля 4 см за 160 паунда, което е долу горе 330 лв , другия вариант е да взема койловъри от тези китайските от 270 лв.. вие какво ме съветвате ?
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Re: Хубави пружини или китайски койлове ... ?

Мнение от Beamerdriver » 20 Апр 2013, 6:21

:conf: Това според мен не е въпрос задаваш отговор .
39470

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 20 Апр 2013, 6:49

Амортисьорите читави ли са ти? Щото ще стане зле да сложиш хубави стабилни пружини на някакви омекнали или на края на живота си амортисьори. Ще стане една скоклива колата... Китайски койлове не ти трябват, писано е много за техните (не)качества. Ако това ти е бюджета за ъпгрейд, вземи пружини. Ако не търсиш визия, а едно по-приятно поведение на колата без загуба на комфорт си сложи едни по-твърди амортисьори на сток пружините. Аз така мисля да направя, но при мен колата е коренно различна. И все пак се водя от идеята, че нашите пътища са способни да развалят кефа от едно истински стегнато окачване и интервенцията е за хора, които търсят само и единствено поведение. Докато сравнително стегнатата, но не твърда кола можеш да я накараш да седи доста прилично, без да псуваш на всяка една неравност. Истината е в хубавите гуми.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 20 Апр 2013, 7:24

Слагаш пружините.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 20 Апр 2013, 10:50

не ги слушай тия слагай китайски койлове сваляй бангията до земята да мяза на зла а на есен ще си купиш друго окачване. Важна е стойката, не ездата
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 20 Апр 2013, 11:47

Ако амортисьорите ти са здрави купи си хубави пружини и ги слагай.
Преди време бях пред същата дилема,но се оказа че мойте амортисьори не стават и за това си купих цялостно окачване от колега от форума.
Всичко е според бюджета.
:driving: :dunno: :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 20 Апр 2013, 13:10

Dirty M5 driveR написа:Амортисьорите читави ли са ти? Щото ще стане зле да сложиш хубави стабилни пружини на някакви омекнали или на края на живота си амортисьори. Ще стане една скоклива колата... Китайски койлове не ти трябват, писано е много за техните (не)качества. Ако това ти е бюджета за ъпгрейд, вземи пружини. Ако не търсиш визия, а едно по-приятно поведение на колата без загуба на комфорт си сложи едни по-твърди амортисьори на сток пружините. Аз така мисля да направя, но при мен колата е коренно различна. И все пак се водя от идеята, че нашите пътища са способни да развалят кефа от едно истински стегнато окачване и интервенцията е за хора, които търсят само и единствено поведение. Докато сравнително стегнатата, но не твърда кола можеш да я накараш да седи доста прилично, без да псуваш на всяка една неравност. Истината е в хубавите гуми.

Да амортесорите ми са много добри, сменяни са преди мен с някакви червени, няма никакво поклащане ... затова и не ми се сменят :)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 e36 328i Тouring
Мечтае да кара: e36 ///M3

Мнение от clarcky » 20 Апр 2013, 14:38

Твърдо съм за пружините.Още повече щом амортисьорите са ти перфектни.Eibach са си страшна марка,аз самия карам с такива пружини и съм страшно доволен от возия и визия..мани ги тея неизвестни чайни :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 20 Апр 2013, 15:22

Еми щом имаш добри амортисьори си потърси подходящи пружини за тях, според това колко искаш да свалят и колко твърди да са. Тия китайски койлове може и да те изкарат доста време. Но самата идея да дадеш едни пари за окачване с мисълта, че най-вероятно няма да изтрае дълго е кофти. Но е въпрос на личен избор.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 20 Апр 2013, 16:02

Като сте захванали темата нека и аз да попитам как мога да забавя процеса на чупене на предницата. Преди 2 лета смених всичко сега започна пак да хлопа.
Пружините са Eibach , а амортисьорите не ги знам. Стойката ме кефи и не искам да я променям. Джантите са 17-ки , а гумите са на 45.
Дали ще оправя проблема с други амортисьори или трябва да сложа някакви по-високи пружини :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 20 Апр 2013, 16:24

Ако бюджета ти е ограничен и имаш основателна причина да сменяш повече компоненти (изтървали амортисьори, счупени пружини)
Хакай койли. Колата ми се държи идеално вече цяла година - факт.

Все пак пружините са едно начало. Купи ги, сложи и след време може да забодеш и някой по-гъзарски амортисьор и така бавно и полека ще се сдобиеш с едно прилично окачване ;)
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 20 Апр 2013, 16:53

don_gori написа:Като сте захванали темата нека и аз да попитам как мога да забавя процеса на чупене на предницата.

Тоя процес може да бъде забавен само с топ качество на частите по ходовата част. И дори тогава когато наринеш една камара пари за маркови чаркалаци идва горчивата истина - изкарват вероятно под 50% от потенциала си, просто заради лощите ни пътища. Тъй че полека по дупките и това е...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 20 Апр 2013, 16:58

Доколкото си спомням сложихме хубави части , а не некви ментаци , но за съжаление резултата пак е лош. За сега само единия ми накрайник се е разхлопал , но скоро чакам и другия.
А да препоръчате някакви хубави амортисьори - колата си я ползвам за ежедневно каране , така че по-важна ми е возията а не как се държи по завойте :roll:

Аватар

Мнение от 4len4o » 20 Апр 2013, 17:44

330 лв Eibach, 270 незнайни китайски ментаци :mhihi: За 60 лв разлика не си струва дилемата. Твърдо в случая за Eibach. :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 20 Апр 2013, 18:30

благодаря на всички, твърдо съм решен да слагам Eibach Pro Kit-а :) :bchug:
Изображение
Изображение

Назад към E36