Пукане от клапите на климатроника
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Пукане от клапите на климатроника
Здарвейте колеги, искам да попитам за решение на мой проблем с БМВ Е 36 (1.8 бензин , 1996г. с климатроник), а именно когато работи парното(без значение на коя степен) периодично се чува силно пукане, като от някоя клапа и дори от скоро се чува леко пукане дори когато не съм пуснал да работи парното.Може ли някой с подобен проблем да даде съвет.Благодаря:)
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Re: Пукане от клапите на климатроника
При мен има пукане, кога то пусна вентилатора или когато сменям посоката на въздушната струя. Най често това става, когато се отварят централните духалки- струята е насочена към лицето. На самите клапи има залепени едни гъбести уплътнения. Когато са поизгорели тези уплътнения остава слоя лепило, който залепва за основата на прасето и при отварянето на клапите се чува пръщене или пукане. Възможно е , ако ти е на "авто" някое лостче на клапите да опира някъде. Обаче свалянето и прегледа е трудно- сваля се таблото, а там си е играчка...
Според мен не е проблем и при мен го прави когато се пуска, и работата се получава точно от това което колегата над мен обясни.
- DAN40_91
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '10 E550
При мен почти винаги го прави това пукане при пускане на парното и понякога, когато увеличавам силата на вентилатора. Веднъж питах един майстор, дали е проблем, той ми каза, че било едва ли не нормално.
Оттогава съм го игнорирал тоя шум и не му обръщам внимание.

Оттогава съм го игнорирал тоя шум и не му обръщам внимание.

Благодаря за мненията колеги, явно трябва да слушам по-силно музика и да не се заслушвам много, много
))))

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
ivopicha написа:При мен има пукане, кога то пусна вентилатора или когато сменям посоката на въздушната струя. Най често това става, когато се отварят централните духалки- струята е насочена към лицето.
При мен е същото, но засега проблем няма.
Never mistake motion for action...
- iskamdatikaja
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело
- Мечтае да кара: каруца
nasko_pol написа:Благодаря за мненията колеги, явно трябва да слушам по-силно музика и да не се заслушвам много, много))))

- valeri_86_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318is Coupe
- Мечтае да кара: BMW e21
iskamdatikaja написа:това го има на 99 % от бмв-тата.
карай смело
+1...

8 мнения
• Страница 1 от 1