320 прекъсва и гасне
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
320 прекъсва и гасне
Колата е 320 м50 онзи ден качвам се в колата и паля обаче веднага гасне пробвах няколко пъти обаче или изгасне или прекъсва,имаш малко бензин помислих че е от това,сипах и обаче пак едвам запали и се оправи.От вчера не я бях карал и сега качвам се и паля и тя пак гасне сама,беше леко под наклон обаче бензин имаше около 10литра,пуснах я надолу да дойде на равно и викам сега ще запали обаче пак изгасне сама,сипах бензин в една туба и го сипах в колата стрелката отиде на 15 тръгвам да паля пак същата работа,гасне сама и така въртях няколко пъти и запали и заработи обаче все едно не работи някой цилиндър и като и дам газ пак изгасне,после заработи обаче не може да се изфорсира хубаво и като и давам газ нещо пука от към колекторите все едно е на газ
покарах я 10-на км,докато стигна до нас и като загря се оправи 

Re: 320 прекъсва и гасне
1 конкретен въпрос: Скоро правил ли си се на "състезател" ?
Аз бих си проверил свещите, като за начало. От "нередовна" свещ, не само, че ми е тресяло ами и разхода на гориво ми беше покачен. Казваш, че все едно не ти работи някой цилиндър ...на 3к оборота като я покараш, тресе ли ?

- ozBMW
- младши ентусиаст
-
Свещите са си добре,и на 3к също прекъсваше 

- Hadjy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i
Здравей,
Аз имах подобен на твоят проблем и след дълги перипетии се оказа вода в маншона на ламбда сондата. Провери дали при теб няма натрупани грешки от там.
Поздрави
Аз имах подобен на твоят проблем и след дълги перипетии се оказа вода в маншона на ламбда сондата. Провери дали при теб няма натрупани грешки от там.
Поздрави
- hari9922
- Потребител
-
- Кара: e39
- Мечтае да кара: M5
Датчик на колянов или разпределителен вал.Прави една диагностика ще си покаже.
Тихомир Стефанов
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Виж регулатора на бензина и ламбдата щом казваш , че ти пука в смукателните колектори. Сместа е бедна.
Провери налягането на бензиновата помпа, дюзата може да е затлачена. Най-добре се вижда на диагностика и то студена - когато прави проблема. 

- ozBMW
- младши ентусиаст
-
Ламбда сондата е откачена,така я взех колата,преди 2 седмици я взех и нямаше проблеми,собственика ми каза че в италия била правена нещо и вървяла повече от обикновенна 2.0-ка
А дали не е стъпково моторче 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
ozBMW написа:Ламбда сондата е откачена,така я взех колата,преди 2 седмици я взех и нямаше проблеми,собственика ми каза че в италия била правена нещо и вървяла повече от обикновенна 2.0-ка![]()
А дали не е стъпково моторче

Ми закачи я де, ако не бачка купи нова, после виж живи данни газ анализатор и тн, качествена диагностика.
С пръдня боя нестава при тия коли

- ozBMW
- младши ентусиаст
-
И аз мислех да я закача като видях на канала че е откачена от долу,ама си помислих че щом е откачена сигорно не бачка и е настроена без нея да работи и за тва не я закачих
А и ми казаха че за м50 не се намирали работещи ламбда сонди 

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
ozBMW написа:И аз мислех да я закача като видях на канала че е откачена от долу,ама си помислих че щом е откачена сигорно не бачка и е настроена без нея да работи и за тва не я закачихА и ми казаха че за м50 не се намирали работещи ламбда сонди
И като не я закачиш , какво ще ти корегира смесите?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Закачи тая ламбда и отиди да видят дали работи. Ако не работи съответно купи нова и тогава виж как се държи мотора. Не може през ден да се пускат теми за недобра работа на двг при 2-3-4 липсващи елемента от системата за смесообразуване... Ламбдата е сложена, за да коригира смесите. Дебитомера е сложен, за да отчита постъпващия въздух. И при сток кола няма вариант тя да работи по-добре без някое от тези неща.
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
Оказа се че дюзите са заминали 6-те,бил сложен някакъв допълнителен филтър за горивото който се е разложил и е задръстил всичките дюзи
Сега чакам други да дойдат и да ги сложат.

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
Ама си закачи ламбдата на колата , за да може да работи коректно мотора.
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
15 мнения
• Страница 1 от 1