Как трябва да обработя праговете
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- jorfii
- младши ентусиаст
-
- Кара: e-36 вече и е39
- Мечтае да кара: х6 ама има време
Как трябва да обработя праговете
Здравейте по праговете имам избила ръжда и съм замислил да ги почистя и обработя но въпроса е как точно да се процедира до сега четох из нета по въпроса и само още повече се обърках един предлага тази марка антикорозионни грундове или не знам там какво си и веднага след него друг пише как не е доволен от същите и така.При мен идеята е следната изчистване на праговете с малкия флекс и ламелни дискове обаче с какво трябва да ги третирам след това? Външният вид на края не е от голямо значение защото мисля да финализирам операцията с едни М-кови прагове отгоре.
Re: Как трябва да обработя праговете
Колега правил съм го доста пъти това нещо и най-добрия вариянт за мен е изчистваш с флексчето ръждите до здраво след това взимаш ръждопреобразовател не от наи ефтиния но е без значение марката намазваш и го оставяш поне 4 5 часа докато побелее от кисилината след това избърсваш този побелелия филм със парцал взимаш грунд на Боди 3в1 се води тои е червен и изглежда като обикновен грунд за огради но е много здрав мажеш 2 хубави ръце с него след което взимаш някоя от гумените промазки на боди или Боди 930 или Боди 999 според мен 999 е по добра взимаш една твърда четка и мажеш доста дебело няма да го изтъняваш и след като изсъхне отгоре можеш да го боядисаш може да слагаш прагове каквото си искаш правил съм го така и съм доволен!
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Привет , само WURT , преубразовател за рьжда . Почистваш до метал , боядисваш , изчакваш 3 часа и слагаш някакво боди / 999 / . Това е най доброто против рьжда и след него не се налага повторна работа . 

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Re:
krasi2bmw написа:Привет , само WURT , преубразовател за рьжда .

Вземи си такава телена четка че ламелните дискове мажат, задължително работи с очила

Ако остане място където не може да се изчисти пробваш с телена четка на дрелка, шкурка и накрая ако пак не се е изчистило преобразователя на вюрт. После минаваш с епоксиден или реактивен грунд доволен съм за парите им (20-30лв) от новол и още някакъв полски, забравих марката. После се боядисва, пръскаш малко шегрен да се докара както е заводски (не е нужно да е дебело и грозно в никакъв случай) и това е. Продуктите на боди ги избягвам и не ги препоръчвам, други пък ги хвалят сигурно заради цената

4 мнения
• Страница 1 от 1