Странен проблем със ел стъклата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Странен проблем със ел стъклата

Мнение от stven_break » 13 Мар 2013, 17:21

Здравейте колеги , наскоро взех една 36-ца комби декември 1997-ма година и има един доста дразнещ проблем за мен ел стъклата слизат около 2-3 сантиметра след което спират и трябва пак да натиснеш коп4ето след което нещата се повтарят , проблема е и на 2-те ел стъкла и на вдигане и на сваляне. Помислих си 4е проблема може да е в модула ,затова го смених но без промяна. Моля ако се сещате за някакво решение споделяйте Благодаря.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 М43

Re: Странен проблем със ел стъклата

Мнение от no.breaks » 15 Мар 2013, 13:31

Здравей колега честито за новата придобивка много да те радва и да не ти създава ядове. Относно проблема най-вероятно някъде уплътнението задържа и когато се създаде напрежение стъклото спира да се сваля или дига, това е нещо като защита, може и вътре самия механизъм да се е разместил и да не върви гладко. Имал съм такъв проблем на еднато стъкло и така се оправи. Отвори вратата, свали кората и ще добиеш представа за работата на механизма. На свалена кора вдигни и свали стъклото и гледай дали се размезва механизма дали някъде уплътнението не се разместило. Не би трябвало проблемът да е в самите бутони. Иначе те при леко натискане свалят с по 2 см. някъде с едно силно натискане до долу трябва да свалят и качват стъклото без проблем. Успех и кажи какво установяваш.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stven_break » 15 Мар 2013, 20:46

Току що един колега ми каза същото но проблема не е механичен водачите са здрави релсите и гребена са смазани всичко върви гладко проблема е електрически днес на свалена от моторчето букса ( буксата на моторчето за стъклото) при натискане и задържане на бутона за стъклата идва напрежение на плюсовия кабел за около 2 секунди и изчезва не ми идва нищо на акъла какво може да е това. Казаха ми да си сменя копчето на ел. стъклото смених и него и пак същата история :kuku: Ще се побаркам :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 М43

Мнение от no.breaks » 18 Мар 2013, 13:08

Не мога и аз да ти помогна ти си сменил всичките възможни неща ( да не е фабрична екстра това :) ) не би трябвало тогава да е нещо от жиците защото ако има проблем в тях това няма да е само в началото проблема. Или караш така или продължаваш да търсиш. Не съм сигурен, но в даден сервиз където се занимават с това могат да позамерят нещо и да ти открият проблема
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 18 Мар 2013, 13:17

Имаш ли функция за автоматично вдигане на стъклата? Същият модул ли взе като старият ти?
Като вдигнеш стъклото до горе задръж бутона натиснат за още 5-10 секунди. Пробвай това и на двете стъкла :yes:

Потребител
Аватар
Кара: E93 335i
Мечтае да кара: X5 ///M

Мнение от abefen » 15 Апр 2013, 16:44

Здравейте. Имам абсолютно същият проблем. Купе 93-та. И на двете стъкла функцията комфорт не работи. Пробвах всичко от посоченото, но без резултат. Някакви други идеи?
м50 + турбо....безценно ;)

Назад към E36