стъпково моторче
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
стъпково моторче
Знам че има много теми.Но това което ме интересува не го пише.Знае ли някой в какво положение трябва да е клапичката при демонтирано моторче?Трябва ли да се движи свободно и да отваря целия отвор?Защото при мен след промивката пак го отваря наполовина че и по малко.Четох ръководството но не ми стана много ясно.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Ти как го виждаш колко отваря?
"Съпково моторче" е доста образно казано. Това е всъщност по-скоро електромагнитен клапан, който е или само отворен, или само затворен и ЕКУ-то управлява потока на въздуха през него в зависимост от честотата, с която го отваря и затваря съответно. Ако го буташ на ръка внимавай, защото ходът му е много лек.
"Съпково моторче" е доста образно казано. Това е всъщност по-скоро електромагнитен клапан, който е или само отворен, или само затворен и ЕКУ-то управлява потока на въздуха през него в зависимост от честотата, с която го отваря и затваря съответно. Ако го буташ на ръка внимавай, защото ходът му е много лек.
...........
Да разбрах те.Значи моето е за смяна защото клапата не върви много леко.Даже на моменти направо е застопорена(говорим при извадено моторче)в затворено положение.
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
При мен при демонтирано моторче клапата не затваря прътно отвора. Има около 5-6 мм. разтояние. Но пък няма проблеми с оборотите.
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
В демонтирано положение трябва да е отворено не пове4е от 2мм и както каза колегата да има лек ход а когато го мръдне6 на ръка и послего пусне6 пак трябва да си застава в това положение от 2мм за6тото вътре е на пружина,която е много то4но фиксирана
5 мнения
• Страница 1 от 1