колеги имам проблем със М52Б20
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: колеги имам проблем със М52Б20
И мирише ли на развалени яйца при задното гърне- признак за задръстен катализатор.
Колега, виж и налягането на бензина в рейката.

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
На диагностика ходи ли да я погледнат , да не е в някакъв авариен режим?
zvetiko написа:И мирише ли на развалени яйца при задното гърне- признак за задръстен катализатор.![]()
отзад мирише мн лошо на суров бензин
vanchov написа:На диагностика ходи ли да я погледнат , да не е в някакъв авариен режим?
днес ще я водя на диагностика ...
смених датчик разпределителен вал , понеже мислих че проблема е в него но уви нищо ...
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
mbrothers написа:vanchov написа:На диагностика ходи ли да я погледнат , да не е в някакъв авариен режим?
днес ще я водя на диагностика ...
смених датчик разпределителен вал , понеже мислих че проблема е в него но уви нищо ...
Най-напред се ходи на диагностика, после се сменя.

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
при ниско напрежение на ламбдата, компютъра прави корекция откъм обедняване на горивната смес, тоест, няма да мирише на неизгорял бензин отзад.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
атява с
Ламбда сондата генерира напрежение въз основа на потенциалната разлика на кислородните молекули в изгорелите газове и атмосферата- колкото е по-голяма, толкова напрежението е по-голямо. Когато напрежението е ниско това показва, че потенциалната разлика е малка, а това може да се случи когато горивната смес е бедна- бедна смес=повече кислородни молекули в изгорелите газове, богата смес= по-малко кислородни молекули в изгорелите газове.DME получава информация и почва да обогатява сместа. Преди няколко дни се занимавах с едно Е36 М50В25 с подобен проблем- когато загрееше двигателя не можеше да подържа и гаснеше на празни обороти, миришеше много силно на бензин отвсякъде, разхода беше над 25/100.
EnimEn написа:при ниско напрежение на ламбдата, компютъра прави корекция откъм обедняване на горивната смес, тоест, няма да мирише на неизгорял бензин отзад.
Ламбда сондата генерира напрежение въз основа на потенциалната разлика на кислородните молекули в изгорелите газове и атмосферата- колкото е по-голяма, толкова напрежението е по-голямо. Когато напрежението е ниско това показва, че потенциалната разлика е малка, а това може да се случи когато горивната смес е бедна- бедна смес=повече кислородни молекули в изгорелите газове, богата смес= по-малко кислородни молекули в изгорелите газове.DME получава информация и почва да обогатява сместа. Преди няколко дни се занимавах с едно Е36 М50В25 с подобен проблем- когато загрееше двигателя не можеше да подържа и гаснеше на празни обороти, миришеше много силно на бензин отвсякъде, разхода беше над 25/100.
10 мнения
• Страница 1 от 1