Има ли разлика в кутията на въздушния филтър

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318 is

Има ли разлика в кутията на въздушния филтър

Мнение от flairmotion » 04 Апр 2013, 23:12

Колеги помагайте,някой има ли представа има ли разлика в кутията на въздушния филтър на 318/318ис и 316 ,защото старата ми кутия беше лошо счупена и някои си беше играл да я лепи и напасва,та взех си от колега от форума кутия от 318 и на външен вид е същата ,като ги наложа са едно към едно но здравата кутия не ми пасва на мястото и като я навра дебитомера застава много близо до колектора и не мога да го навра в гофрето. Гледам снимки на разни ис мотори и ми изглежда че кутията на филтъра е по-малка ,но не мога да съм сигурен от снимки.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Re: Има ли разлика в кутията на въздушния филтър

Мнение от ///Mechov » 05 Апр 2013, 10:00

Разлики в кутиите на филтрите за М40 м/у 1.6 и 1.8 няма , същото се отнася и за М43 , обаче М42 е различна от всичките изброени до тук , за М44 да не казвам. Това е по проверка на парт номерата , с коренно различни номера ги дават. http://www.realoem.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 05 Апр 2013, 10:16

На М42 се срещат 2 вида кутии на въздушен филтър. Едната е квадратна и малко по-голяма, другата е правоъгълна.
Колега огледай дали си я наместил добре. Виж номерата им дали съвпадат.
Ако имаш обикновена газова уредба и плочката и кихалката са ти монтирани на дебитомера не се учудвай че не пасва, затова е преправяна кутията :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 05 Апр 2013, 11:32

М40 и М43 са с различни кутии, разликата е в капака, отделно при М43 има и голяма квадратна кутия... най-добре търси за твоя мотор.

Потребител
Аватар
Кара: 318 is

Мнение от flairmotion » 05 Апр 2013, 23:07

Благодаря за бързите и точни отговори колеги,помогнахте ми доста :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: Оказа се че долната част на филтъра е сходна но отгоре е по къса от към дебитомера,забравих да спомена че съм с м42.Достигнах и до извода че са различни кутии но с един и същ филтър :kuku: :kuku: още веднъж мерси колеги :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Назад към E36