BMW 318i Проблем! Моля за помощ :(
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- papo21
- Потребител
-
- Кара: Бмв е36 318и
BMW 318i Проблем! Моля за помощ :(
Здравейте,нов съм тук тъй като наскоро се сдобих с БМВ е36 318и 12,06,1993 г. М40 мотор, но след два дни каране ми се получи следния проблем,колата пали малко трудно,като подам газ все едно се дави и като тръгна да ускорявам почва да "хълца" все едно няма гориво.Колата е с обикновена газова.това го прави и на газ и на бензин.А да щях да забравя за 150 км извън градско с нормално каране не повече от 100 км на 5 ми даде разход в пари 45 лв на 1,30лв газ! Моля помогнете каква може да е причината? Благодаря ви предварително!!
- papo21
- Потребител
-
Re: BMW 318i Проблем! Моля за помощ :(
Днес забелязах,че когато колата загрее до нормална работна температура паленето ми се струва по добре.но не съм напълно сигурен.Защото май си го прави когато на нея и е кеф пали лесно когато не не иска и тва е.
Сменял ли си разни консумативи - въздушен филтър, свещи,...? На познат подобни симптоми имаше от частично повредена бубина - чак не ми се вярваше да е от нея.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI космос
- Мечтае да кара: Йемки
Добре дошъл във форума
По това което описваш може да са няколко работи, затова първо си направи диагностика и ако не показва нищо, тогава ще се мисли,но за първо време си смени консумативите.Може и ламбда сондата да ти е за смяна при такъв голям разход, затова първо диагностика 

- biser_316
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316 компакт
според мен колега обикновената газова никога няма да я накараш да заработи като хората.или се замисли кам газов инжекцион или просто я махни и си карай на бензин.
- rhase
- младши ентусиаст
-
Смени свещите, въздушния филтър. Смени консумативите на изпарителя и като цяло прочистване на АГУ, след това реглаж на газта. Засечи разход след това пълно-пълно...2-3 пъти.

- papo21
- Потребител
-
Здравейте колеги,днес бях на диагностика и общо взето излезнаха следните неща дебитомер,ламбда сонда,потенциометър на дросела.След преглед на газаджията изнезна и че съм за нов изпарител!
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
biser_316 написа:според мен колега обикновената газова никога няма да я накараш да заработи като хората.или се замисли кам газов инжекцион или просто я махни и си карай на бензин.
Аз не съм съгласен с теб, колега. Моята газова си работи от 2005 година. Имаше проблеми през зимата преди 3-4 години, но я хванах от какво е. След запалване работи минута и почва да прекъсва, аха , аха да изгасне... Беше намаляла охладителната течност и с доливане всичко си дойде на местото. И разхода ми е по- вече от приличен (поне за мен)- извънградско около 8/100. По борд ми дава среден 11.7. Но карам на газ и не зная дали е точен. Мотора ми е М40В18 . Та искам да кажа, че ако е сложена от специалист и е настроена добре не би трябвало да има проблем с нея.
- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI космос
- Мечтае да кара: Йемки
Колеги, проблема му е и при бензин и при газ!Погледни също така всички вакуум маркучи и гофрето, за евентуални пукнатини от които да смуче въздух 

- papo21
- Потребител
-
Извинявай колега за гуфрето се сетих,но кои по точно са маркучите за вакуумите,поне някаква насока ако може да ми дадеш да знам къде да гледам!
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
papo21 написа:Здравейте,нов съм тук тъй като наскоро се сдобих с БМВ е36 318и 12,06,1993 г. М40 мотор, но след два дни каране ми се получи следния проблем,колата пали малко трудно,като подам газ все едно се дави и като тръгна да ускорявам почва да "хълца" все едно няма гориво.Колата е с обикновена газова.това го прави и на газ и на бензин.А да щях да забравя за 150 км извън градско с нормално каране не повече от 100 км на 5 ми даде разход в пари 45 лв на 1,30лв газ! Моля помогнете каква може да е причината? Благодаря ви предварително!!
Добре дошъл във форума! По проблема - диагностика и виж тук: viewtopic.php?t=126046. Успех!
11 мнения
• Страница 1 от 1