Въпрос за Спирачки

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e28 525e, e34 520, e36 316,next иде
Мечтае да кара: Всичките които не са описани горе

Въпрос за Спирачки

Мнение от boricha » 05 Мар 2013, 15:31

Здравейте колеги,
Нещо не намерих със търсачката затова ще питам. Задържа ми предна дясна гума и нагрява джантата и гумата. Доколкото разбрах този проблем идва от спирачните апарати. Искам да попитам втора употреба ли да си купя или ремонтен комплект от Дарукар - 34111153202, това ли е което ми трябва или нещо друго. Колата е е36 316 Туринг 97". Новите апарати са 540+ лв което е абсурд да дам. Ако знаете и колко горе долу струва работа за смяна на ремонтния компект. Ако вече има такава тема моля дайте линк за да не спамя. Доколкото си спомням един ден ми направи същия номер но се оправи за около 5км пробег. Също как да разбера какъв димаетър са моите в случай че трябва да купя втора употреба и какво трябва да гледам когато ги купувам ако изобщо може нещо да се разбере на око.

Поздрави :)
BMW RULEZ !!!
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Re: Въпрос за Спирачки

Мнение от Chapai » 05 Мар 2013, 15:50

Най-напред си смени спирачните маркучи, ПОСЛЕ ще говорим.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boricha » 05 Мар 2013, 16:05

Ще ги погледна след работа, ама наскоро я вдигах и май-не видях нещо нередно, но не съм ги заглеждал конкретно маркучите - огледах уж всичко което се виждаше отдоле :)
BMW RULEZ !!!
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 05 Мар 2013, 16:55

И двата предни апарата на ис-ката ми задържаха. Взех си от колегата laviatan нови цилиндри с всичките гумички и заспа. Не е трудно, стига да имаш гараж и инструменти ;) За повече инфо: има доста DIY и клипчета в нета. Едва ли ще ти вземат и много пари в сервиз да ти го направят.

Потребител
Аватар
Кара: e36
Мечтае да кара: G-POWER M3 GTS

Мнение от bmw_power_1984 » 05 Мар 2013, 17:11

колега проблемите за които се сещам аз са два основни и най често срещани и допускани от нас самите. 1.ПРОБЛЕ;може да са се разградили,разложили самите спирачни маркучета и при натискане на педала на спирачките прави наляга и спирачките работят без проблем ,но когато течноста от апарата трябва да се върне обратно се получава нещо като клапан които задържа спирачната течност в спирачния апарат,защото няма същото налягане както от спирачната помпа,и така се получава задържане на спирачния апарат и от там в следствие и загряването за което споменаваш,този проблем се отстранява с нови маркучата на спирачките,и спирачна течност,причината за разлагането на маркучетата е в не подходящата спирачна течност която използвате,или не обслужвани спирачни маркучета на спирачките.2ПРОБЛЕМ;проблем с спирачния апарат блокирване на буталцето на спирачния апарат в следствие на корозия,повредени гумени уплътнения,прахоуловители на буталцето на спирачния апарат,преди да прибегнеш до смяната на спирачния апарат първо се опитай дъго раздвижеш,и чак след това ако не се получава нищо го заменяш с друг втора употреба.КАКВО ДА ГЛЕДАМЕ КОГАТО КОПУВАМЕ СПИРАЧНИ АПАРИТИ ВТОРА УПОТРЕБА??? 1.да няма следи от спирачна течност по тях от външнатаим страна,да неса корозирали. 2.да са със здрави прахо уловители на буталцето,което натиска накладката,и да няма следи от корозия на буталцето в горния краитам където се намира прахо уловителя на буталцето. :yes: колкото до спирачните апарати какви да търсиш,от каква кола трябва да са от бмв e36 316и или от всякакво купе на e36 с мотор 1.6л нямат значение спирачните апарати от каквоса дали са;купе,седан,компакт успех и да пишеш като отстраниш повредата :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boricha » 05 Мар 2013, 19:12

Благодаря за отговорите, само не разбрах има ли размери за тези апаратчета. На няколко места попаднах на мнения за различен размер в зависимост от това дали са вентилирани или не или знам ли и аз какво. Не ми се иска да купувам два пъти
BMW RULEZ !!!
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boricha » 06 Мар 2013, 9:53

Евала за точния отговор. Ще напиша как е отстранен проблема до 2 дни.
Поздрави и хуба ден. :bchug:
BMW RULEZ !!!
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boricha » 10 Мар 2013, 15:14

Взех си апаратче втора употреба - 15лв от един коега от форума. Сега преди да го монирам трябва ли да махна гументо уплътнение за да почистя и нпръскам например с вд40, или да го напръскам без да махам гумичката. Пробвам на ръка да задвижа буталцето да излезе навън и не става. Но предполагам че трябва сно налягане или просто съм си купил 1кг джелезо са скрап :). Изобщо трябва ли нещо да го смазвам или почиствам това апаратче преди да го занеса на майстор да го монтира и обезвъздуши апаратчето. Четох една тема за обезвъздушаване и доколкото си представям мога да махна само едното апаратче и веднага да запъша маркуча за да не влезе много въздух. А после да обезвъздуша само него или трябва всички да се обезвъздушават.
BMW RULEZ !!!
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e36
Мечтае да кара: G-POWER M3 GTS

Мнение от bmw_power_1984 » 11 Мар 2013, 13:46

здравей колега,значи взимаш си едно шишенце с спирачна течност,или повече ако не си я сменял сам си прецени и започваш,вдигаш предницата махаш и двете гуми,ако са читави апаратите няма смисъл дъги правиш нищо ако нямат следи от течове на спирачна течност или силна корозия по корпуса които да подсказва че може някое от буталата на спирачния апарат да е в блокирало положение,огледай прахоуловителите дали са здрави защото самите те предпазват работното бутало което притиска накладката,почистваш си новите апарати;отвиваш стария апарат,и веднага завиваш новият,отваряш казанчето на спирачната помпа и гледаш там да има постояно количество спирачна течност в него,зада не лапне въздух спирачната система,палиш си колата когато искаш да помпиш на спирачките заради серовото, да работи ще помолиш някой да ти помпи на педала на спирачките,обезваждушаваш от пробката за тази цел на спирачния апарат неколко катно докато се убедиш че няма въздух,балончета в системата,МНОГО ВАЖНО Е ПРЕЗ ЦЯЛОТО ТОВА ВРЕМЕ ДА НЕ ДОПУСКАШ ДА НАМАЛЕЕ ПОД МИНИМУМА СПИРАЧНАТА ТЕЧНОСТ В КАЗАНЧЕТО НА СПИРАЧНАТА ПОМПА,също правиш и със другия спиръчен апарат,развиваш стария ,завиваш веднага новия,обазваждушаваш,един съвет след като се увериш че си приключил с предните колела и че няма въздух в предните спирачки за всеки случеи си провери,и обезваждуши и задните колела ако има въздух в системата,успех :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boricha » 14 Мар 2013, 23:47

Благодаря Ви колеги,

Бяхт много от помощ :bowdown: Проблема е решен, просто нямах време да напиша. Оказа се апартчео, купих втора употреба от един пич от форума. Оказа се че маркучите съм ги сменил преди 2 месеца със дискове и накладки. Отидох на майстор защото реших че няма да се справа добре.

Поздрави :)

За ключ
BMW RULEZ !!!
Изображение
Изображение

Назад към E36