Реле ламбда сонда

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Реле ламбда сонда

Мнение от petio_bmw 318is » 06 Мар 2013, 22:08

Махнах релето за подгрева на сондата и колата започна да пуши сиво-черен дим от ауспусите,но и върви доста повече.Сондата си е работеща,двигателя е М42.Някой има ли си на представа,защо сега ускорява по-бързо?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Re: Реле ламбда сонда

Мнение от pgv64 » 07 Мар 2013, 14:05

Ми сега ламбда сондата сработва по късно и ти дава данни като за недостатъчно загрял двигател- това е в началото. Но ,ако и когато загрее напълно ти го прави - значи че дава некоректни данни , оттам може да ти се увеличи разхода.При мен умря постепенно и се наложи да я сменя - резултата беше : разхода падна на 10/100 и върви като зверче.Причината при мен беше, тръгнал да запушва катализатор - и него махнах.Една диагностика може да покаже дали работи нормално сондата , дали е ленива. Но този който чете данните ,трябва да разбира от това , а не да повтаря като папагал това което му показва клюкарката , демек компютъра!Успех!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Re: Реле ламбда сонда

Мнение от petio_bmw 318is » 07 Мар 2013, 20:56

Като загрее пак си е така,сондата е на около 15000,а пробвах и с друга работеща от кола,релето също го въртях и на друга кола и си работи.Като го сложа на моята,а и друго реле също, става по-мудна и мирише на бензин отзад.Да не би някой кабел от релето към сондата да е прекъснат нещо и като сложа релето да замасява ли или да не затваря веригата :dunno: Имам Check Engine и преди да свалям релето даваше код 1444 No Fault Codes,а сега свети постоянно и излиза код 1264 EGO Heater .Не че това ми пречи при положение,че мотора работи по-добре,просто ми е чудно кво става.Някой знае ли как се връзва маса на ламбдата,на кой от 4-те кабела от буксата да пусна към купето допълнителен ,че може да няма маса.Аз знам че са 1 и 3,ама нека някои по в час да каже да не объркам нещо с тея токове,че хич ме няма :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Назад към E36