е36 - Разход на гориво и колко ни харчат е36тиците
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: е36 - Разход на гориво и колко ни харчат е36тиците
Dream_BMW написа::OT: БМВ-тата били горели много е основната теза на всички които нямат такива.От Опел форума ако прочетат тази тема ще си изхвърлят опелите на момента и ще настане голямо търсене на БМВ-та. Само моето няма да се намери кой да вземе хихихи
Няма да се разсърдя ако модераторите изтрият мнението ми.Идеята ми бе да се посмеем,но едва ли темата за разхода на гориво на колите ни има фронт за смях.
Ти не знам дали ще се разсърдиш ама ми писна да трия глупости от тая тема. Целта е да има що-годе прилична и подредена тема за разхода. Подобни безсмислени глупости нямат място в нея и го казвам май за трети път.
ПИШЕТЕ САМО ЗА РАЗХОДА!
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
Dream_BMW написа:Засичането съм го правил пълно / пълно, както и по показание на литрите в резервоара чрез скритите функции на борда,по този начин също хващам и кои бензиностанции лъжат с колонките. За метода пълно/пълно също мога да кажа че е леко компрометиран тъй като съм забелязал,че когато напълня до горе резервоара(ама до горе имам в предвид да се вижда горивото от гърловината) след едно-две завойчета из квартала и вече гориво на гърловината не се вижда и може да събере минимум литър още. Явно докато се напълни и други резервоар си иска време.
Сигурен ли си, че борд компа и по-точно заключената функция за литража в резервоара отчита точно? Аз като цяло имам доста аномалии от към уредите за измерване на гориво и разходи. Аз бях питал по-горе, ни никой не ми отговори. Често ми се случва да карам доста време и компа да не променя количеството останало гориво в резервоара. На последното зареждане миналата седмица - отидох до бензиностанцията с ~ литър и половина останал бензин в резервоара по борд комп и заредих до горе. Колонката каза, че е сипала 60 литра и половина може би. Като влезнах в колата стрелката беше малко под макса. Борда показва 55 литра. Т'ва си е голямо разминаване, а не вярвам тоя да не е заредил до горе. При предишното ми зареждане до горе, пак беше така. Почнах да карам и имам изминати 120-130км и борда вече показва 39.5 литра. Което е абсурдно. Това прави 17 разход, което нямам как да е така. Борда ми показва 10,6 среден градски цикъл в момента. Нямам си и на представа дори дали и разхода ми е верен. Бабешко каране без задръствания става на въпрос. Миналия месец като заредих до горе. До копитото и обратно (София, около 30-40км) резервоара ми падна с 15 литра, което беше още по-абсурдно. След това се дига пак, после пак спада и накрая седя 100тина километра без да мръдне изобщо. Борда 100тина километра показваше 44 литра някъде. Предполагам и сега ще стане така, но за мен не е логично. Не знам и къде може да е проблеми. Казваха ми, че по принцип били направения до около предпоследното деление (45 литра) да падат много бързо. Аз не виждам смисъл...
- darkmiracle
- Потребител
-
316 от 95 година с газов инжекцион успях да сваля извънградското на около 6.5, а градско ми държи около 10-11.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Може да благодарите на Dream_BMW и NeRoX за развитието на темата.