Осветлението в таблото замина след късо
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Осветлението в таблото замина след късо
Здравейте,
днес реших да си оправя лампичката в пепелника понеже пуша доста, а вечер си тръскам директно над ск. лост, понеже пепелника не се вижда. Изглежда, че съм направил късо, понеже след това всички лампи, включващи се при запалване на светлините не работят. Проверих бушоните и самите крушки, всичко е точно. Мисля, че проблема е, че потенциометъра ми е заминал, но ако имате други идеи казвайте. Утре ще се отстранява проблема, но ми се искаше да знам къде е, понеже нямам много свободно време.
днес реших да си оправя лампичката в пепелника понеже пуша доста, а вечер си тръскам директно над ск. лост, понеже пепелника не се вижда. Изглежда, че съм направил късо, понеже след това всички лампи, включващи се при запалване на светлините не работят. Проверих бушоните и самите крушки, всичко е точно. Мисля, че проблема е, че потенциометъра ми е заминал, но ако имате други идеи казвайте. Утре ще се отстранява проблема, но ми се искаше да знам къде е, понеже нямам много свободно време.
- biser_316
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316 компакт
Re: Осветлението в таблото замина след късо
предполагам ,че потонциометара не би трябвало да замине а бушона да остане здрав.освен ако не си сложил по-силен бошон от колкото е разрешено 

- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
Смени си копчето за светлините и ше се опрви и аз така си бях прецакал предното... Говоря за копчето от което се увеличава и намаля светлината на таблото

- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Току що свързах потенциометъра (копчето за светлините) по една схема намерена в Интернет и се оправи. Все пак, вече няма да мога да си намалям светлината на таблото, но и без това винаги свети на най-крайно положение. Докато разглобявах таблото, видях че съм имал подсветка за фаровете за мъгла и късите.
Смених всички малки крушки около таблото с диоди. Свети по същия начин, но поне ще изкарат доста време.

4 мнения
• Страница 1 от 1