централно заключване проблеми
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
централно заключване проблеми
здрасти колеги,
да питам преди да я карам в сервиз - от вчера централното заключване нещо се попрецака, от лявата (шофьорска)страна като заключвам, дясната врата и резервоара не се заключват. При отключване резервоара се отключва но дясната врата не. Ако въртя ключа на дясната врата, всичко се отключва и заключва. Алармата ми е монтирана явно да цъка лявата врата и е доста дразнещо всеки път да минавам отдясно за да въртя ключа там.
Идеи дали е нещо дребно или да я карам на електричар направо?
да питам преди да я карам в сервиз - от вчера централното заключване нещо се попрецака, от лявата (шофьорска)страна като заключвам, дясната врата и резервоара не се заключват. При отключване резервоара се отключва но дясната врата не. Ако въртя ключа на дясната врата, всичко се отключва и заключва. Алармата ми е монтирана явно да цъка лявата врата и е доста дразнещо всеки път да минавам отдясно за да въртя ключа там.
Идеи дали е нещо дребно или да я карам на електричар направо?

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ще почнат и по-шантаво да се държат. Най-вероятно се е износила някоя от маинките, което води до повишена консумация на ток, което пък шашка останалите машинки и комфорт-модула. Или поне така ми обясниха моя проблем, който доста прилича на описания от теб.
Never mistake motion for action...
- t0sh
- старши ентусиаст
-
Leon написа:Ще почнат и по-шантаво да се държат. Най-вероятно се е износила някоя от маинките, което води до повишена консумация на ток, което пък шашка останалите машинки и комфорт-модула. Или поне така ми обясниха моя проблем, който доста прилича на описания от теб.
ако е това, си правя заключението че на дясната врата машинката е шашната, и ако я щраквам нея пък тогава по каква причина работят другите включително на резервоара?
единствено си го обясявам като въртя оттам тя се заключва директно и фактически понеже не харчи ток за резервоара стига напрежение да се заключи?
а и какви пари е тази 'машинка'

- panci
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34иE36
- Мечтае да кара: 740D
- Детайли за колата: Е34 525tds 92г. и Е36 320i 24v. 92г.
парво си виш кабелите дава ти на касо някаде и се барка на мен ми правеше сащата мизерия и идваше всичко от багажника.виш си снопчето сас кабели в багажника там кадето се затваря и се прегава снопчето на мен ми бяха половината скасани и даваше на касо.успех
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
- t0sh
- старши ентусиаст
-
ами никога не го бях въртял, но опитах и се оказа че не мога да врътна ключа, явно нещо някъде блокаж ... :/
- t0sh
- старши ентусиаст
-
а това продължава да сдава багажа... вече нищо не може да заключи резервоара, ни ляво ни дясно... утре се кара в сервиз да го видиме.
а пък и друг проблем се появи, вярно че си взех едно сони и смених стария блаупункт ама едва ли е от това - киломтража НЕ изгасва след като извадя ключа ?! И заедно с това вече не 'звъни' предупредително ако извадя ключа и съм още на фарове, все едно съм завъртял нонстоп на 1-ви контакт ?!
дали е свързано с късо някъде си, или пък при набутване на новото мп3 нещо да се е понатиснало... ако утре бачка сервиза ще постна, просто ми е интересно дали ще има предположения по въпроса дотогава
а пък и друг проблем се появи, вярно че си взех едно сони и смених стария блаупункт ама едва ли е от това - киломтража НЕ изгасва след като извадя ключа ?! И заедно с това вече не 'звъни' предупредително ако извадя ключа и съм още на фарове, все едно съм завъртял нонстоп на 1-ви контакт ?!

дали е свързано с късо някъде си, или пък при набутване на новото мп3 нещо да се е понатиснало... ако утре бачка сервиза ще постна, просто ми е интересно дали ще има предположения по въпроса дотогава
- Vozq_bez_pari
- младши ентусиаст
-
- Кара: is turbo / 520i,и на жената е30ката
първо сори че се вклиючих в темата на човека ама и аз имам малак проблем с това
значи , от алармата(дистанционното) неще да заклиючва само ми присвяткат мигачите че заклиючва а не го прави, а когато заклиюча с клиюча - заклиюва се и веднага се отклиюва.... да не е нешто някой данчик за затворена врата??
значи , от алармата(дистанционното) неще да заклиючва само ми присвяткат мигачите че заклиючва а не го прави, а когато заклиюча с клиюча - заклиюва се и веднага се отклиюва.... да не е нешто някой данчик за затворена врата??
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Мисля че е най вероятно да се е сдухал този на шофйорската врата, по принцип се отключват така сами ако е останала отворена. Може да не отчита че е затворена. Или греша 

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
и аз имах такива проблеми преди време ,даже имам подробно описана тема потърсете я .. проблема общо взето винаги е прекъснат/и кабел/и някъде ,при мене беше снопа към багажника
- t0sh
- старши ентусиаст
-
започвам да се съмнявам в кабела... през седмицата нямах време, и съботата отгоре на свичко започна да се държи все едно е нонстоп на първи контакт
по съвет откачих акумулатора за 10 мин и го вързах обратно - ефекта:
сега вече нищо не може да заключи резервоара, седи си отключен, а алармата (швфьорската ключалка) запчна да си отключва и заключва всичко друго включително и дясната врата която досега не щеше ?!
та до утре съм с на първи контакт + отключен резервоар нонстоп
ще пиша резултати след оправянето... заеби

по съвет откачих акумулатора за 10 мин и го вързах обратно - ефекта:
сега вече нищо не може да заключи резервоара, седи си отключен, а алармата (швфьорската ключалка) запчна да си отключва и заключва всичко друго включително и дясната врата която досега не щеше ?!
та до утре съм с на първи контакт + отключен резервоар нонстоп

ще пиша резултати след оправянето... заеби

14 мнения
• Страница 1 от 1