Съвети и въпроси относно избор на е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e46 330i
Re: покупка на е36 1.8ис
:-) ходихме,видяхме я,покарахме я,няма тропане лопане...но имаше едно казанче което беше много омаслено,понеже не съм много запознат с бензиновите мотори не знам точно за какво служи то...намира се между радиатора и самия мотор...направи ми също впечатление че като беше запалена колата реших да дръпна щеката на маслото и колата се мъчеше да изгасне...това проблем ли ?

- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Колега не знам дали това трябва да е така или не, но няма как да искаш кола на 17г да е в абсолютно перфектно състояние. Може и да искаш де, но парите ще са 3 пъти повече от на тази. Винаги ще има проблеми... не очаквай, че ще я вземеш и тук нататък само каране и сипване на бензин. Напротив - ремонтите тепърва предстоят 

- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
това ми е пределно ясно,но гледам колкото се може по-малко неща да има за правене...момчето за което ще я купуваме я хареса,цената ще падне много-по думите на джамбаза...остава утре да отидем на още един оглед с по-компетентен от мен човек и да я огледа,да каже мнение и да решаваме-дали ще става форумска или не

- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
minimalcoholic написа::-) ходихме,видяхме я,покарахме я,няма тропане лопане...но имаше едно казанче което беше много омаслено,понеже не съм много запознат с бензиновите мотори не знам точно за какво служи то...намира се между радиатора и самия мотор...направи ми също впечатление че като беше запалена колата реших да дръпна щеката на маслото и колата се мъчеше да изгасне...това проблем ли ?
Казанчето, за което питаш най- вероятно е в дясно и то е за хидлавликата на волана. Ако не е стегнато както трябва ... . Това да е проблема ... . Преди да вземеш какъвто и да е автомобил - диагностика, проверка на тампоните. Има значение дали е карана тук в БГ или някъде из Европа. Там пътищата са ОК, а тук не.
Нов внос кола на над 10г. гумите /тампоните/ са тръгнали /ако са още оригиналните от производителя - досега не са сменяни от взимането/. Там са ОК, защото пътищата са им ОК, но тук не са и по-бързо се износват. Тук в БГ, зависи как се кара на след няколко хил. км, тампони ходова част, двигател са заминали. Колкото и да гледаш, ще има нещо което да не си видял, въпроса е да не е сериозен проблема. Има теми какво да се гледа при взимане, потърси в форума ... .
Успех с избора!
- nowayout
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м42, 530d e60 '06
- Мечтае да кара: s85b50
- Детайли за колата: e60 530d M57D30T2
minimalcoholic написа::-) ходихме,видяхме я,покарахме я,няма тропане лопане...но имаше едно казанче което беше много омаслено,понеже не съм много запознат с бензиновите мотори не знам точно за какво служи то...намира се между радиатора и самия мотор...направи ми също впечатление че като беше запалена колата реших да дръпна щеката на маслото и колата се мъчеше да изгасне...това проблем ли ?
щом променя оборотите когато махнеш щеката значи компресията е ок

Bayerische Motoren Werke ..
- kichuka
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
- Мечтае да кара: e31
- Детайли за колата: малко по-различна
Когато купувах моята кола салона беше застлан с чакъл и нямаше как да усетим стърженето на хидравличната помпа, защото между гумите и чакъла се получаваха доста интересни звуци. Колата беше без абсолютно никакви шумове около 2-3 седмици.После амортизираните оригинални части бяха сменени, но това е неизбежно с "перфектните" ни пътища. Знам, че е добре да се гледат маркучите да не надуват. Лично аз държах да покарам колата независимо, че беше без номера. Изрязах е яко до червено за да видя как се движи на пътя и по оборотомер, което за мен беше най-важно. Колкото и да гледате винаги ще има неща, които ще пропуснете. Аз направих два огледа с 3-ма души освен мен, но от салона доста успешно бяха прикрили някои болежки, но пък цената беше доста добра в предвид, че колата е със шпер и добра заводска музика, което не беше споменато никъде. Успех с покупката и дано да няма фрапиращи изненади след нея!
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
Колата няма ЕСП/АСЦ.Просто, когато пускат офертата,търговците пишат каквото им падне.Интересното е ,че търговеца продава и едно М40,за което иска повече пари от ИС-ката!?!Отпред ,на кутията за въздушния филтър е датчика за входящия въздух.Кабелчето има легло оформено на кутията ,в случая не е в леглото.Може да е преместено за смяна на въздушния филтър ,а може отпред да е имало нещо-удар?-и да са наредили нещата както намерят.Оборотите нещо много ниски ми се виждат ,все едно работи 6-так а не 4цил.Карам същия мотор и бих писал още но,ако иска автора да ми се обади 0878163114.
С много любов към децата!
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
благодаря за мненията,утре ще отидем с момче което разбира от тези мотори и ще ви пиша какво е станало

- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
Нещото което което при 2 покупки на е36 (1 на фр и моята) което забравих да погледна е теч от скоростите при фр-то е мазало отдолу при мен за щастие е съвсем малко така че заври се от долу и погледни
за друго не се сещам понеже повечето са ти го казали съфорумците но като цяло какво и да видиш че не е ф ред се пазари дори да са дреболии аз като купувах моята от дребни кусури свалих 300 лева от цената . Така че се пазари смело. И да напомня капачките на праговете за крика провери за ръжда.

- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
Съвети и въпроси относно избор на е36
гледахме колата,но се отказахме от нея...направиха ни цена от 3100,но нещо не вървеше като за 140 коня...сега продължаваме да търсим

- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Re: Съвети и въпроси относно избор на е36
minimalcoholic написа:гледахме колата,но се отказахме от нея...направиха ни цена от 3100,но нещо не вървеше като за 140 коня...сега продължаваме да търсим
Не мисля, че ще намериш м42 на газ от чийто вървеж да се възхитиш. Те и без това отдавна не са по 140 коня, какво остава за тия на газ.
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
Re: Съвети и въпроси относно избор на е36
Моля за извинение,но става въпрос за М44.,то не че е толкова от значение. 

С много любов към децата!
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2