Съвети и въпроси относно избор на е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e46 330i

Re: покупка на е36 1.8ис

Мнение от minimalcoholic » 09 Фев 2013, 13:21

:-) ходихме,видяхме я,покарахме я,няма тропане лопане...но имаше едно казанче което беше много омаслено,понеже не съм много запознат с бензиновите мотори не знам точно за какво служи то...намира се между радиатора и самия мотор...направи ми също впечатление че като беше запалена колата реших да дръпна щеката на маслото и колата се мъчеше да изгасне...това проблем ли ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 09 Фев 2013, 13:52

Колега не знам дали това трябва да е така или не, но няма как да искаш кола на 17г да е в абсолютно перфектно състояние. Може и да искаш де, но парите ще са 3 пъти повече от на тази. Винаги ще има проблеми... не очаквай, че ще я вземеш и тук нататък само каране и сипване на бензин. Напротив - ремонтите тепърва предстоят :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от minimalcoholic » 09 Фев 2013, 13:57

това ми е пределно ясно,но гледам колкото се може по-малко неща да има за правене...момчето за което ще я купуваме я хареса,цената ще падне много-по думите на джамбаза...остава утре да отидем на още един оглед с по-компетентен от мен човек и да я огледа,да каже мнение и да решаваме-дали ще става форумска или не :) :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 09 Фев 2013, 14:05

minimalcoholic написа::-) ходихме,видяхме я,покарахме я,няма тропане лопане...но имаше едно казанче което беше много омаслено,понеже не съм много запознат с бензиновите мотори не знам точно за какво служи то...намира се между радиатора и самия мотор...направи ми също впечатление че като беше запалена колата реших да дръпна щеката на маслото и колата се мъчеше да изгасне...това проблем ли ?

Казанчето, за което питаш най- вероятно е в дясно и то е за хидлавликата на волана. Ако не е стегнато както трябва ... . Това да е проблема ... . Преди да вземеш какъвто и да е автомобил - диагностика, проверка на тампоните. Има значение дали е карана тук в БГ или някъде из Европа. Там пътищата са ОК, а тук не.
Нов внос кола на над 10г. гумите /тампоните/ са тръгнали /ако са още оригиналните от производителя - досега не са сменяни от взимането/. Там са ОК, защото пътищата са им ОК, но тук не са и по-бързо се износват. Тук в БГ, зависи как се кара на след няколко хил. км, тампони ходова част, двигател са заминали. Колкото и да гледаш, ще има нещо което да не си видял, въпроса е да не е сериозен проблема. Има теми какво да се гледа при взимане, потърси в форума ... .
Успех с избора!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м42, 530d e60 '06
Мечтае да кара: s85b50
Детайли за колата: e60 530d M57D30T2

Мнение от nowayout » 09 Фев 2013, 16:14

minimalcoholic написа::-) ходихме,видяхме я,покарахме я,няма тропане лопане...но имаше едно казанче което беше много омаслено,понеже не съм много запознат с бензиновите мотори не знам точно за какво служи то...намира се между радиатора и самия мотор...направи ми също впечатление че като беше запалена колата реших да дръпна щеката на маслото и колата се мъчеше да изгасне...това проблем ли ?

щом променя оборотите когато махнеш щеката значи компресията е ок ;) важното е да не духа от там или фърля масло, успех с покупката :yes:
Bayerische Motoren Werke ..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
Мечтае да кара: e31
Детайли за колата: малко по-различна

Мнение от kichuka » 09 Фев 2013, 16:32

Когато купувах моята кола салона беше застлан с чакъл и нямаше как да усетим стърженето на хидравличната помпа, защото между гумите и чакъла се получаваха доста интересни звуци. Колата беше без абсолютно никакви шумове около 2-3 седмици.После амортизираните оригинални части бяха сменени, но това е неизбежно с "перфектните" ни пътища. Знам, че е добре да се гледат маркучите да не надуват. Лично аз държах да покарам колата независимо, че беше без номера. Изрязах е яко до червено за да видя как се движи на пътя и по оборотомер, което за мен беше най-важно. Колкото и да гледате винаги ще има неща, които ще пропуснете. Аз направих два огледа с 3-ма души освен мен, но от салона доста успешно бяха прикрили някои болежки, но пък цената беше доста добра в предвид, че колата е със шпер и добра заводска музика, което не беше споменато никъде. Успех с покупката и дано да няма фрапиращи изненади след нея!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 09 Фев 2013, 20:09

Колата няма ЕСП/АСЦ.Просто, когато пускат офертата,търговците пишат каквото им падне.Интересното е ,че търговеца продава и едно М40,за което иска повече пари от ИС-ката!?!Отпред ,на кутията за въздушния филтър е датчика за входящия въздух.Кабелчето има легло оформено на кутията ,в случая не е в леглото.Може да е преместено за смяна на въздушния филтър ,а може отпред да е имало нещо-удар?-и да са наредили нещата както намерят.Оборотите нещо много ниски ми се виждат ,все едно работи 6-так а не 4цил.Карам същия мотор и бих писал още но,ако иска автора да ми се обади 0878163114.
С много любов към децата!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от minimalcoholic » 09 Фев 2013, 20:14

благодаря за мненията,утре ще отидем с момче което разбира от тези мотори и ще ви пиша какво е станало
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 12 Фев 2013, 22:06

Нещото което което при 2 покупки на е36 (1 на фр и моята) което забравих да погледна е теч от скоростите при фр-то е мазало отдолу при мен за щастие е съвсем малко така че заври се от долу и погледни ;) за друго не се сещам понеже повечето са ти го казали съфорумците но като цяло какво и да видиш че не е ф ред се пазари дори да са дреболии аз като купувах моята от дребни кусури свалих 300 лева от цената . Така че се пазари смело. И да напомня капачките на праговете за крика провери за ръжда.
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Съвети и въпроси относно избор на е36

Мнение от minimalcoholic » 13 Фев 2013, 0:21

гледахме колата,но се отказахме от нея...направиха ни цена от 3100,но нещо не вървеше като за 140 коня...сега продължаваме да търсим
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Re: Съвети и въпроси относно избор на е36

Мнение от raduslaf » 13 Фев 2013, 11:23

minimalcoholic написа:гледахме колата,но се отказахме от нея...направиха ни цена от 3100,но нещо не вървеше като за 140 коня...сега продължаваме да търсим

Не мисля, че ще намериш м42 на газ от чийто вървеж да се възхитиш. Те и без това отдавна не са по 140 коня, какво остава за тия на газ.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Re: Съвети и въпроси относно избор на е36

Мнение от stormrider » 13 Фев 2013, 18:41

Моля за извинение,но става въпрос за М44.,то не че е толкова от значение. :D
С много любов към децата!

Предишна

Назад към E36