Технически преглед? Информация?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- zigo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ci
Re: Технически преглед? Информация?
Имам един въпрос. Намерих онлайн калкулатор за данък на мпс, като напиша 110 киловата ми излиза данък 151лв. а като напиша 150 коня излиза 169лв. Та някои да каже колко ще е данъка на 320 95-та година за София ?

- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
00700 написа:bmw325tds написа:Да, това са необходимите документи + документи за АГУ ако има такова.acidburn-525tds написа:Голям, малък талон, бележката за данъка от 2012 (те са 2 бяла и зелена), гражданската застраховка и лична карта или ш. книжка.
Относно колата: задължително измита, гумите да са еднакви ако не четирите то поне 2 по 2, изправни спирачки, светлини, без течове на масло, без луфтове по кормилната уредба.Покажи ми такава кола ... .
Има има.Аз я работя тая работа и има хора които си подготвят колите за преглед,малко са но ги има!И то не нови коли,а коли '90-'00г.

- georgi320
- Потребител
-
- Кара: е36 325тдс
- Мечтае да кара: х6м
С 60ЛВ МИНАВАШ НАВСЯКАДЕ ПОЧТИ В СОФИЯ БЕЗ ПРОБЛЕМ
BMDrago:не е нужно да пишеш с главни букви, хората са разбрани!
BMDrago:не е нужно да пишеш с главни букви, хората са разбрани!
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
metodi80 написа:00700 написа:bmw325tds написа:Да, това са необходимите документи + документи за АГУ ако има такова.
Относно колата: задължително измита, гумите да са еднакви ако не четирите то поне 2 по 2, изправни спирачки, светлини, без течове на масло, без луфтове по кормилната уредба.Покажи ми такава кола ... .
Ми никакъв проблем и то не една !
Моята е една от тях. Въпроса е, че много са малко такива ... . Особено сега зимата ..., една трета от колите карат с "микс" от гуми - 2 летни/лети джанти/ и 2 зимни /железни джанти/. Щом са тръгнали да пестят от гуми, а от тях не трябва да се пести ..., за какво говорим.

- 00700
- младши ентусиаст
-
zigo написа:Имам един въпрос. Намерих онлайн калкулатор за данък на мпс, като напиша 110 киловата ми излиза данък 151лв. а като напиша 150 коня излиза 169лв. Та някои да каже колко ще е данъка на 320 95-та година за София ?
Ето ти калкулатор. И при конете и киловатите цената е същата /напр. коне: 115, киловати 85/ http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html
- zigo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ci
00700 написа:zigo написа:Имам един въпрос. Намерих онлайн калкулатор за данък на мпс, като напиша 110 киловата ми излиза данък 151лв. а като напиша 150 коня излиза 169лв. Та някои да каже колко ще е данъка на 320 95-та година за София ?
Ето ти калкулатор. И при конете и киловатите цената е същата /напр. коне: 115, киловати 85/ http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html
Е точно тоя калкулатор ми ги дава тия разлики

- 00700
- младши ентусиаст
-
zigo написа:00700 написа:zigo написа:Имам един въпрос. Намерих онлайн калкулатор за данък на мпс, като напиша 110 киловата ми излиза данък 151лв. а като напиша 150 коня излиза 169лв. Та някои да каже колко ще е данъка на 320 95-та година за София ?
Е точно тоя калкулатор ми ги дава тия разлики
Значи нещо от това което въвеждаш не е така. Виж си данните от талона!
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
Минах техническия преглед успешно. Нямаше проблеми. Изгорелите ми газове били наред. http://asenov.info/ - Ето тук минах, ако случайно някой като мен търси къде да мине. Обслужването беше много добро, цената е 45 лева! Благодаря на всички отзовали се за съвет и помощ! 

- randi84
- Потребител
-
- Кара: 325 tds
00700 написа:zigo написа:Имам един въпрос. Намерих онлайн калкулатор за данък на мпс, като напиша 110 киловата ми излиза данък 151лв. а като напиша 150 коня излиза 169лв. Та някои да каже колко ще е данъка на 320 95-та година за София ?
Съгласно чл. 52 (1) от Закона за местните данъци и такси, с данък върху превозните средства се облагат превозните средства, регистрирани за движение по пътната мрежа в Република България.
В чл.55 на същия закон е уточнено, че за леки автомобили общинският съвет определя размера на данъка с наредба, съобразно мощността на двигателя, коригиран с коефициент в зависимост от годината на производство.
За превозните средства с мощност на двигателя до 74 kW вкл., снабдени с действащи катализаторни устройства, данъкът се заплаща с 50 на сто намаление - чл.59 (1).
- NoMoreRules
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
- Детайли за колата: шест цилиндров звяр
NeRoX написа:Минах техническия преглед успешно. Нямаше проблеми. Изгорелите ми газове били наред. http://asenov.info/ - Ето тук минах, ако случайно някой като мен търси къде да мине. Обслужването беше много добро, цената е 45 лева! Благодаря на всички отзовали се за съвет и помощ!
колега нещо за това че си се забавил с 2 месеца да минеш преглед казаха ли ти или нямаше никакъв проблем?
Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:
- kichuka
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
- Мечтае да кара: e31
- Детайли за колата: малко по-различна
Бая размисли и страсти по темата. Бях на преглед с предната кола август месец 2012-та. В сервиза имаше камера, както и снимаха колата от няколко гледни точки. Колата беше с полусменена предница т.е. всичко без тампоните на носача. Не беше минала стенд и волана беше на една страна. Катализатор изобщо не знам дали е имала, но предполагам, че е нямала. Гумите бяха 2х2 различни, като задните бяха с кофти грайфер. Ръчната не държеше. Момчетата гледаха колата на канал и аз като по-нахален ги накарах да проверят всичко наред ли е по предницата и дали имам да сменям нещо друго освен въпросните тампони
. Личеше си от далече че колата е колкото дърта толкова и гледана и нямаше никакви проблеми с прегледа. Вече на финалната права дойде момента за плащане и ги попитах "Няма ли да ми искате данъка", а отговора беше "Ааа... ми ако имаш дай го"
Явно на всяко място където се минава преглед е различно, но какви дараци гледам по пътищата пушат, тропат и си имат преглед... Няма повод за притеснение, а по-скоро може да се разпитат приятели, къде са минали по-набързо, че времето си е ценно.
П.С. Един приятел с е-класа 2002-ра в отлично техническо състояние беше натиснал задния калник при паркиране и макар човека, при който си прави прегледа да му е много близък му каза, че ще трябва да го оправи. Гледам, че още си кара така и преглед си има...

П.С. Един приятел с е-класа 2002-ра в отлично техническо състояние беше натиснал задния калник при паркиране и макар човека, при който си прави прегледа да му е много близък му каза, че ще трябва да го оправи. Гледам, че още си кара така и преглед си има...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2