проблем с вентилатора на климатроника
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- silverstone
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320i N46 седан
- Мечтае да кара: чисто ново BMW
- Детайли за колата: E 36 седан 9/1997г т.син 320i M52B20
Е 36 кабриолет 7/1996 сив M52B23
Е 90 седан 7.2006 сив 320i N46
проблем с вентилатора на климатроника
Здравейте колеги,
търсих в търсачката такава загадка не открих да има. Колата я имам от доста скоро. Всичко е Ок , обаче има един проблем който не знам как да се справя . Когато запаля колата и започва веднага да духа от решетките на парното. Дори и да намаля или да изключа напълно с "-" долу дето е бутона при перката , екранчето на климатроника гасне обаче перката продължава да се чува , самото вентилаторче че работи. Освен това когато пусна климатроника и с "-" и "+" увеличавам скоростта на перката - не се променя шума. Все едно вентилатора си работи винаги на една степен. Пробвах и с "ауто" и без него не става . Дори и всичко да е изключено пак не спира този звук от вентилатор.
Има ли друг начин да се спре да не духа изобщо, по време на движение примерно се усеща че намалява скоростта на въртене и спира примерно за 2-3 мин да се чува и после пак се активира с пълна сила. Кажете съвет как да го стопирам и къде може да е проблема. Ето това ми представлява конзолата, ще съм Ви МНОГО благодарен за съдействие.

търсих в търсачката такава загадка не открих да има. Колата я имам от доста скоро. Всичко е Ок , обаче има един проблем който не знам как да се справя . Когато запаля колата и започва веднага да духа от решетките на парното. Дори и да намаля или да изключа напълно с "-" долу дето е бутона при перката , екранчето на климатроника гасне обаче перката продължава да се чува , самото вентилаторче че работи. Освен това когато пусна климатроника и с "-" и "+" увеличавам скоростта на перката - не се променя шума. Все едно вентилатора си работи винаги на една степен. Пробвах и с "ауто" и без него не става . Дори и всичко да е изключено пак не спира този звук от вентилатор.

Последна промяна silverstone на 10 Фев 2013, 18:16, променена общо 1 път

- silverstone
- кандидат ентусиаст
-
Re: проблем с вентилатора
Днес опитах варианта да не е от кондензатора - работа за 10 минути , смених го .Обаче проблема остана. Вентилатора се включва когато сам си прецени
На никого ли не му се е случвало това, вентилатора сам да се включва и изключва? Почвам да се съмнявам че проблема е в модула . Не съм запознат как е при БМВ но при VW слагат едни " таралежи" някъде по системата , целта на джаджата е да следи температурата и потока , при БМВ има ли го това и ако го има , къде се намира . Дайте акъл колеги , че така с тая "перка" постоянно не се живе 
ПС: Намерих го къде е таралежа , имало го е разбира се. Може ли от него да ми няма степените на скоростта на вентилатора? И още нещо да ми кажете нормално ли е да е така. Значи като откача изцяло модула за управление на климатроника и запаля колата вентилатора пак се включва
Разглобих кората и от дясно , започнах да търся филтъра да го сменя , няма го. Четох теми , търсих го , немога да го открия . Възможно ли е да няма 

ПС: Намерих го къде е таралежа , имало го е разбира се. Може ли от него да ми няма степените на скоростта на вентилатора? И още нещо да ми кажете нормално ли е да е така. Значи като откача изцяло модула за управление на климатроника и запаля колата вентилатора пак се включва

- silverstone
- кандидат ентусиаст
-
Re: проблем с вентилатора на климатроника
днес открихме топлата вода.Проблема се оказа "таралежа". Сменихме го с чистак нов и всичко се оправи . И скоростите на вентилатора и пускане /спиране.Благодарско ************от ***********!

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: проблем с вентилатора на климатроника
Без скрити реклами на нес кафе колега, ако се чудиш защо никой не е писал в темата, ще ти кажа, защото има по още 100 теми за таралежа.
Ако се беше разтърсил, щеше да спестиш някой лев за сервизи
Ако се беше разтърсил, щеше да спестиш някой лев за сервизи

4 мнения
• Страница 1 от 1