Относно климатик и неговата инсталация

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от малък
Мечтае да кара: Безаварийно

Относно климатик и неговата инсталация

Мнение от C8699HX » 31 Мар 2012, 15:23

Колеги от доста дълго време се каня да си оправя климатика и ето,че му дойде времето.Специално при моята кола седят малко по по различен начин нещата за това искам да се посъветвам и да знам какво да правя.......
Значи целият проблем беше,че като взех колата е имала удър отпред и радиатор и перка за климатик липсваха,всичко нужно съм набавил демек радиатор,перка,дехидратор компресора който си го имаше тръби които също си имаше.......
Но ето тук вече е интересното колата ми е 92г. и съм с най-старите врътки на парното от големите-степени,топло-студено и съответно регулирането в краката към прозореца и към мен.......
Има 2 копчета които седят доло пред скоростния лост където са и копчетата за подгряване на седалките,1-то въртене на въздуха в купето 2-рото звездичка за климатик...........демек това ми е заводското управление на климатика (предполагам....)
Мисълта ми,че на дехидратора попринцип има 2 букси който са за налягане ако не се лъжа,ето от там идва и целия проблем с инсталацията на климатика....имам букса която е за перката имам някакви букси за управлението на компресора,но нямам инсталацията която е за дехидратора и за радиатора което се предполага,че трябва да има за да се подкара тоя климатик......

Та...........някой занимавал ли се е с подобен тип климатик инсталация и въобще това заводско изпълнение ли е или направо да си търся инсталация и да слагам климатроника с врътките ?! :paranoid: :paranoid: :paranoid:
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Относно климатик и неговата инсталация

Мнение от IPI78 » 31 Мар 2012, 20:40

Колега ти НЕ СИ с оригинален климатик!Ти си си набавил оригинални,а на на теб по-скоро ти трябват универсални.Ако си от София може да звъннеш да я огледаме и се прецени как би било по удачно да се оправи.

Потребител
Аватар
Кара: BMW e36 318i

Мнение от NaCaRcOrIi » 05 Фев 2013, 19:53

Колеги,моят проблем е почти идентичен с на колегата,надявам се да ме извини,че му пиша в темата,но при мен проблема е,че има удар,след които са се скъсали две тръбички които излизат от радиатора и компресорчето.Та въпроса ми е дали ще стане същата система или трябва да сменям цялата климатична система,притесненията ми са относно това,че системата ми стои отворена повече от година и ако има боклуци в нея може ли да се почисти или не?

Потребител
Аватар
Кара: BMW e36 318i

Мнение от NaCaRcOrIi » 07 Фев 2013, 20:27

За съжаление съм от Варна,а това лято го карах без климатик и неискам да описвам какво ми беше. А иначе съм с климатроника с врътките ако е от значение.

Назад към E36