питане за шпер на е36 328
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
Re: питане за шпер на е36 328
Dpy написа:Някой изобщо чете ли заглавието? Половината не са с 2.8, другата половина не са с шпер![]()
На отворения диференциал от даване на газ и рязка смяна няма какво да му стане, освен ако не се пързаля в дупки, докато е заключил, ест. може да има някакви изключения. А с 2.8, малко прасенце шпер няма как да издържи, освен ако шофера не е слаб
Не съм напълно съгласен с теб колега,имам аверче който присади 2,8 8 остана с 3,45 шпера от 20-ката и такива спарчета и дава че просто нямам думи , то не са палене на гуми влизане с вратите, ритане на съединителя, първа задна и кво ли още не...

П.П Скоро и аз ще слагам и аз 2,8 и специално ще си купя 3,45 шпер...

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Той шпера дори и счупен, пак си заключва, така че не малка част може да си мислят,че шпера им е здрав, а дефакто да не е... При малкия диф се чупи капака на шпер касетата. Въртейки гумите с повечко газ, попадне ли в дупка една от гумата, шпера трудно ще устои...,решението-нов капак направен от точния материал и удебелен точно, там където трябва. Отремонтиран правилно, ще държи доста повече без да има проблеми.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
Така като се замисля, наистина е добра идея малкото прасенце с 2.8, особено ако преди това е карано 15 години по предназначение без да му е сменяно маслото или ако е сменяно, е с такова от 10лв. литъра.
Ефекта е още по-добър в комбинация с тайвански койлоувъри
Ефекта е още по-добър в комбинация с тайвански койлоувъри

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Зависи на какво казваме "счупен шпер".
Те повечето шперпве предполагам са по-близо до отворения диф, ако не са ревизирани. Щпера за е36 излязал от завода има живот 12 часа в заключено положение преди да стане напълно отворен диф. След тия 12 часа ако искаме шпер следва замяна на дисковете. А един шпер каран 15 години вероятно ако не ги е минал е доста близо до тях.
Аз карах с малък отворен и нямаше проблеми ама реално не е видял и някакви големи издевателства. Въпреки, че повечето 28-ци са близки по коне с това, което би трябвало да са 20-ките аз мисля, че за 28-ца си трябва големия.
Те повечето шперпве предполагам са по-близо до отворения диф, ако не са ревизирани. Щпера за е36 излязал от завода има живот 12 часа в заключено положение преди да стане напълно отворен диф. След тия 12 часа ако искаме шпер следва замяна на дисковете. А един шпер каран 15 години вероятно ако не ги е минал е доста близо до тях.
Аз карах с малък отворен и нямаше проблеми ама реално не е видял и някакви големи издевателства. Въпреки, че повечето 28-ци са близки по коне с това, което би трябвало да са 20-ките аз мисля, че за 28-ца си трябва големия.
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Малкия шпер го гледам че върви в форума около 350лв а големия 450-500 лв разликата не е много голяма. По добре големия 

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
то добре, ама няма голям избор на числа. Маслките са с големи числа, големите с малки. Иначе и аз не вярвах, че има читави шперове ама моя големия като го отворих и измерих всичко, се оказа, че няма какво да му се сменя
Тази година обаче ще го отварям пак, че единия семеринг протече и ще му добавам още един диск за общ брой от 3, да видим какво ще стане 

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Сега почнах да се замислям за тия 12 часа къде го бях чел и дали не бяха по-малко всъщност
Той ако не е заключван достатъчно предполагам и след доста време може да си е като нов ама повечето май са карани мъжката и резултата е ясен.
За големите не се ли намират високи числа от е34-ки и разни такива?

За големите не се ли намират високи числа от е34-ки и разни такива?
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
то че има има, ама трябва да се прехвърлят части, но понякога не се получват нещата със зацепването на короната и пиньона и почват да вият.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2