Съвет за шукар капачки на халогените.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Съвет за шукар капачки на халогените.

Мнение от zafirovp » 18 Яну 2013, 21:00

Здравейте,
от доста време имам проблеми с халогените на компакта. Или седят накриво или се пълнят с вода. Седят си там само за по-добра визия, не съм ги ползвал никога и не мисля, че са ми нужни. Искам да ги махна, но на тяхно смясто незнам какво да сложа. Обикновенните капачки ги изключваме, понеже ме дразнят като визия, пък и трябва да ги боядисвам. Има няколко много добри идеи в интернет, но незнам къде в България мога да ги намеря. Мислих си за нещо подобно -
Изображение
Изображение
Изображение

Най-много ми харесват карбоновите капачки, наподобяващи въздуховоди. Има ли къде да намеря пластмасови такива на адекватни цени. Знам, че по никакъв начин няма да охлажда спирачките. С две думи търся нещо евтино, като заместител на тези две дупки за халогените. Ползвам DRL модул, халогени даже и за 500 лв да имам, най-много два пъти в година да ги пусна, а капачките не ми харесват.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Съвет за шукар капачки на халогените.

Мнение от zafirovp » 21 Яну 2013, 15:27

Колеги, никой ли не е чувал за подобни капачки?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Яну 2013, 15:42

Чували сме ама аз лично не съм наясно какво точно търсиш. Това първото е селско подобие на халогени, което струва да речем 100-150лв и за кратко време ще са на състоянието на твойте настоящи халогени. Другото отдолу са т.нар. brake ducts, които струват около 500лв (тия червените).

Ако търсиш нещо такова за 20лв няма да намериш. Най-тънкото, което съм виждал е пластмасови, които се продаваха на частна обява във форум и бяха по $50 парчето. Нормално пластмасовите са от 120-130 долара и нагоре. Карбоновите ги правят Вивид, Мозли и разни други ама и там цената не е ниска.

В общи линии търсиш перформънс части ама да са евтини и без да ги използваш по предназначение. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 21 Яну 2013, 16:01

Виждал съм подобни шукариики по "тунинг" магазините за Голф 3 (на тях много им крадат фаровете за мъгла и ги заместват с подобни капачки) на цена около 20-40лв. Разходи се малко по въпросните магазини и може да откриеш каквото ти трябва.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 21 Яну 2013, 17:54

Имаш и още един вариант. Дневни светлини :mhihi:
Ама не знам дали ще ти хареса дизайна и цената :mhihi:

http://www.autopro.bg/DRL-Dnevni-svetli ... -E36-90-99
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zafirovp » 21 Яну 2013, 20:59

Благодаря за съветите. DRL-a от последния линк съм го виждал на живо и наистина си свети. Проблемът е, че всеки момент очаквам да ми пристигне DRL модула. :banghead:
Май това е изгубена кауза.
Тия дни се заглеждам по халогените, и забелязвам че на новите модели (X5, ML) когато завиват с поне един оборот на волана, единия хлаоген светва (в зависимост от посоката). Оставил съм на един приятел, тежката задача да ми измайстори едно такова. Та ако се получи може скоро да си има обява в продавам за такива модули.

Назад към E36