Спортно гърне на 316

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Спортно гърне на 316

Мнение от rhase » 10 Ное 2012, 9:25

~Мишо~ написа::D На тоя му свърши маслото в картера, дорде заснеме клипа... :mrgreen:

:mhihi:
kokala написа:
b00st написа:+1
За да направиш звук на 4 цилиндъра трябва да се бръкнеш за генерация иначе всичко звучи мега дразнещо като от илиянци.
Ето нещо добро http://www.youtube.com/watch?v=MxSlbncs ... ure=relmfu

Eто това е истински звук... музика за ушите :zzz:
Четох, че тия евтините имали някви заглушители ама... :dunno: можело да се махат и тогава дрънчали много силно.
Ако е скапана генерацията на колата няма смисъл да се хвърлят пари, направо се взима едно за 80-100 кинта и е готова работата иначе не виждам смисъл.

Тоя клип и аз го ледах и наистина ми харесва.
Тия гърнета със заглушителите, няколко човека с такива са ми казвали че като ги сложат и колата се спъвала повече. Незнам колко е вярно и колко те са си подбрали гърнетата за колите. Наистина става една идея по-заглушено. Ако генерацията ти така или иначе не струва, май няма смисъл да и се слага. По-добре да си я оправиш, апък ако имаш излизшни 100лв пробвай. Като не ти хареса лягаш с флекса и после в Продава :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 10 Ное 2012, 12:41

Щом заглушава значи и спъва колата. Тва е ясно. Не знам с каква цел обаче се пускат подобни теми. Човека е решил да си го купи и пуска тема за да чуе едно две мнения, че не е чак толкова гадно колкото и самия той знае че е. Същото и в темите за окачванията :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 10 Ное 2012, 13:39

Така е... има няколко варианта да се направи смислен звук от 4цил с класическа генерация с една тръба.
Кат или хубав блендов резонатор, блендово пак хубаво средно гърне и заводско задно.
Блендов резонатор на мястото на ката и назад хубава система тип себринг, суперспринт, ремус и т.н.
И малки вариации на горните, които общо взето вдигат сметката нагоре.
Желателно е и самите гърнета да са хубавки, че евтиното не изтрайва дълго.
А тези китайските лъскавини, ако са от неръждаема, стават само за средно гърне... ако не пръснат цвичките бързо...

Това горното се отнася до стрийт коли.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2 - BMW E30 touring
Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
Детайли за колата: Детайлите са перфектни.

Мнение от kokala » 11 Ное 2012, 15:01

Eто това търсих онзи ден ама не го намерих, сега случайно ми попадна... :clap:
Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ci е46'01

Мнение от Manuel » 17 Яну 2013, 20:34

Колеги някои може ли да ми каже какъв вид заглушител може да имам, защото както се вижда на снимката нямам катализатор и средно гърне, а звука е напълно еднакъв с стокова 316 дори и в високите обороти ?
Снимки1179.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Предишна

Назад към E36