При загряване не държи ниските обороти и гасне

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318i
Мечтае да кара: BMW M3

При загряване не държи ниските обороти и гасне

Мнение от shumenski1979 » 05 Яну 2013, 17:21

Здравейте ПРИЯТЕЛИ, и аз стана две седмици се мъча да диагностицирам моята машина,но за сега без резултат! Затова се обръщам и към вас за помощ.Малко преди коледа както си карах колата изгуби мощност и угасна.Опитах се да запаля пак и тогава ми изгърмя гумата предпазваща дебитомера.Превключих на бензин и колата запали, но при потеглянето пак изгуби мощност и угасна.Пак запалих на място колата си работи, но не вдигаше повече от 2500 оборота.Оставих я да поработи десетина-петнайсет минути и след това пърпорейки полека лека се прибрах до нас.
След това я закарах на сервиз.От там ми казаха, че двигатетеля нямало да го бъде направо да си търся нов.От там отидох директно в друг сервиз за мнение.Хората погледнаха колата и казаха, че двигателят си е наред и че ще ми я оправят.Сменили са ми компютъра/изгорял/ и дистрибуторната капачка заедно с палеца на разпределителния вал.
Взех си колата и наистина работеше много добре но само докато загрее.След това оборотите и започват да играят и угасва.Отново запалваш без проблеми и пак угасва,ако държиш педала да стои на 1500 оборота колата работи,но иначе гасне.Това го прави и на газ и на бензин.Върнах се в сервиза и обясних за проблема.След преглед над колата ми казаха че вероятно стъпковия мотор също ще се наложи да се смени.Сложихме друго моторче, но проблема си остана.Закачиха я пак за диагностика и казаха че дала грешка ламбда сондата.Купих и нея, но уви проблема си остана.Сега си карам нормално докато загрее, а след това на място държа по-високи обороти да не угасне.
ЩЕ ПРИЕМА С РАДОСТ ВСЯКО ЕКСПЕРТНО МНЕНИЕ.БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
Детайли за колата: шест цилиндров звяр

Re: При загряване не държи ниските обороти и гасне

Мнение от NoMoreRules » 08 Яну 2013, 20:15

А двигателят е?
Изображение
Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 08 Яну 2013, 23:16

NoMoreRules написа:А двигателят е?

Щом сменя капачки и палец значи говори за М40.
Аз да питам с каква газова си обикновена или ГИ
:driving: :dunno: :driving:

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318i
Мечтае да кара: BMW M3

Мнение от shumenski1979 » 09 Яну 2013, 1:18

Газовата уредба е обикновена

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е39 520И и Е36 318И
Мечтае да кара: Само БМВ

Мнение от fori mitev » 09 Яну 2013, 13:05

Kолега,направи задължително диагностика при майстор който е проверен и разбира.Например от форума има много колеги,които ще ти свършат добра работа,и ще ти кажат точно къде е проблема.Така с налучкване няма да стане.Може да се окаже датчик колянов вал,или датчик разпределителен вал.Поздрави и успех.

Назад към E36