Летни гуми 195 ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Според мен, лятото да се кара със зимни гуми е почти толкова, ако не и още по неразумно от това зимата гумите да са летни.
Зимната гума лятото буквално се топи и се оставя по асфалта, за това волана го усещаш по-тежък - ти си "залепнал", отделно че хлъзгат доста(ако гоните ежедневни дрифотве - не е проблем
)
Зимата - карах с нови Барум Поларис 185/65/15 - не са проблем + факта че това е препоръчителен размер
Все пак по тясната гума зимата означава повече сцепление(заорава в снега), все пак никой не гони скорости по зимните хлъзгави пътища, та гумите да са широки много, съответно да има стабилност при по-високи скорости.
Лятото - 205 определено, компромиса е 205 отзад и 195 отпред.
@kriso85:
Моя компакт миналото лято го карах с 205/50/16, джанти от петица и понеже е 1.6, на малкия двигател всичко се усеща. Сега съм с 195/65/15(ст. джанти) и върви по спокойно, за сметка на изгледа, но и аз не съм отчел драстична промяна в разхода.
Зимната гума лятото буквално се топи и се оставя по асфалта, за това волана го усещаш по-тежък - ти си "залепнал", отделно че хлъзгат доста(ако гоните ежедневни дрифотве - не е проблем

Зимата - карах с нови Барум Поларис 185/65/15 - не са проблем + факта че това е препоръчителен размер

Лятото - 205 определено, компромиса е 205 отзад и 195 отпред.
@kriso85:
Моя компакт миналото лято го карах с 205/50/16, джанти от петица и понеже е 1.6, на малкия двигател всичко се усеща. Сега съм с 195/65/15(ст. джанти) и върви по спокойно, за сметка на изгледа, но и аз не съм отчел драстична промяна в разхода.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
body:
Бате обаче по всяка тема имаш особено мнение
И защо 195 да са по-добрия размер от 205 за лятото...
ПП : виж си личното съобщение. Имаш някъф проблем с компютъра
[/b]
Бате обаче по всяка тема имаш особено мнение

ПП : виж си личното съобщение. Имаш някъф проблем с компютъра

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
kraska написа:http://gumi.bg/public/tires/tires_mgmt.php?action=dmView&TireID=1282&TireModels_TireModelIDFilter[]=9&TireModels_TireModelIDCondition[]=%3D&&sortBy=&sortDir=&page=2&
Н скоростен индекс ми е достатъченза 115 коня.
![]()
Добри впечатления ли имаш? Интересува ме най-вече дали са шумни.
мани ти кво пише на този сайт, и аз там зяпах ама тези цени ти ги дават без монтаж и баланс, звънни да ги питаш за цени или им драсни един мейл
Иначе по въпроса за фулдата. Вече около 500км съм минал с тях и съм супер доволен. Чудесно сцепление и стабилност. За шум не мога да ти там някво точно мнение защото ми трудно да сравнявам някак си.
Преди тях бях взел един TOYO втора ръка уж хубави и бая грайфер ама щях да се пребия 2-3 пъти и ги разкарах веднага. Нещо явно им имаше на гумите.
Така че по-добре нова гума независимо колко км минаваш на сезон.
А и фулдата ги дават с 1 година гаранция
А иначе ако си забелязал на шофьорската врата има препоръчителни размери за гумите, и 15/60/205 е един от тях, така че ако още се чудиш спирай и взимай от този размер

- body
-
-
- Кара: E90 330xd
- Детайли за колата: Черен фолиран седан.
Е защо да е особено.Аз си казах че относно дупките няма да има ядове с 16-ки.да си прецени обаче дали си струва да се набутва.То е ясно че ако на мен ми подари някой джанти 18-ки ги слагам на момента.Ама иначе струват 1200 лева само джантите и то след отстъпки.А гумите? А моите за колко ще ги продам и то кога.Е струва ли си? Всеки сам трябва да си отговори.Просто аз му казвам че относно дупки да не бере ядове.Ако си следи разхода до десетата от литъра- за какво говорим въобще?kriso85 написа:body:
Бате обаче по всяка тема имаш особено мнение![]()
![]()
И защо 195 да са по-добрия размер от 205 за лятото...
ПП : виж си личното съобщение. Имаш някъф проблем с компютъра[/b]
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Кой ти е казал че си следя разхода до мл. ? Да не говорим че трудно може да засече човек колко гори градско и то с грешка поне + - 1 литър. Но след като смених гумите с тези "почти сликове" ,за да не ми се търкат зимните докато реша кво да правя, последните 2-3 пълнения сакаш ми да додоха по-голям разход от преди и то всеки път с литър-два отгоре, да не говорим че времето е по-топло вече. Затова питам нормално ли е. А иначе 15 е добре ,защото така я купих наскоро с чисто нови джанти и гуми и така отварят колата че за кво да ги сменям с други. Явно не от тях разхода ,затова днес съм на диагностика ,защото ми се струва че 14 градско за 1,8i е доста, без да я настъпвам (даже гледах най-икономично да карам). Имам си колата от 3 месеца и е нормално да си я наблюдавам още за да и е добре и на нея и на мен 

- MoToPuCT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d, E60 530xi, Yamaha YZF R1
- Мечтае да кара: E92 M3, E46 M3 CSL, всякакви Aston Martin
Моята Е36-ца я взех през март с почти неизползвани зимни 185-ци. Не съм имал възможност да ги пробвам при зимни условия, но дори и в доста студени дни ги чувах как остават по кръстовищата и завоите. Моето мнение е че за всякаква настилка, различна от сняг, 185 са прекалено тесни гуми. Сега съм с летни Bridgestone Potenza 205-ци и направо съм като залепен за асфалта
P.S. Разликата в разхода на гориво наистина е незначителна, около 2 литра разлика на 1000 km (извънградско) при еднакви други условия.

P.S. Разликата в разхода на гориво наистина е незначителна, около 2 литра разлика на 1000 km (извънградско) при еднакви други условия.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
MoToPuCT написа:Моята Е36-ца я взех през март с почти неизползвани зимни 185-ци. Не съм имал възможност да ги пробвам при зимни условия, но дори и в доста студени дни ги чувах как остават по кръстовищата и завоите. Моето мнение е че за всякаква настилка, различна от сняг, 185 са прекалено тесни гуми. Сега съм с летни Bridgestone Potenza 205-ци и направо съм като залепен за асфалта
Тези Потенци-алните нови ли ги взе...,сума...

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- MoToPuCT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d, E60 530xi, Yamaha YZF R1
- Мечтае да кара: E92 M3, E46 M3 CSL, всякакви Aston Martin
Le Transporteur написа:Тези Потенци-алните нови ли ги взе...,сума...
Шефа ми ги подари, от миналата година са, но не са карани повече от 1000-1200km. Не съм ги плащал, доколкото знам нови вървят по 230-250лв парчето.
Re: Летни гуми 195 ?
Здравейте. Ако за лятото съм със 195/65/15 отпред и 215/50/15 отзад, освен по-висок разход на гориво ...какво друго да очаквам??? Двоумя се дали да слагам по-ниски отзад
Досега съм карал само със 195/65/15 и съм доволен.

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2