Страничен удар в джантата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318 IS
Мечтае да кара: BMW

Страничен удар в джантата

Мнение от Denislav_Abruzzi » 25 Дек 2012, 22:42

Колеги днес направих една беля.При изпреварване с 50-60км/ч рязко тръгнах да прибирам колата,поднесе на двете страни,завартя се на 180 градуса и ударих със задна дясна гума бордюра.Колата подскочи и направо я качих на тротоара задницата.Джантата алуминиева счупена в единия край лошо.Смених я но гумата от долната страна беше леко навътре.При тръгване след 10м почна да трака отзад и ми стана ясно.Дръпнаха ме до гаража, свалих гумата и видях какво е положението.Карето от външната страна(откъм гума не откъм диф-а) трака яко при мърдане,маншона му сплескан и леко избило гъсто масло.Това за тракането а изкривената гума - носача в средата се е свил към шофьора,тоест допрял се е към резервоара,но не го е увредил.Става въпрос за следния носач http://emk-33.com/shop/image/BMW%20SERI ... 201998.jpg . И така повече съм по разглабянето,работя на морга за камиони,но чак пат се справям и с някои леки проблеми по колата. И така правилно ли съм се ориентирал за повредените части,носача трудно ли се сменя,има ли някаква последователност и карето направо с полуоска ли да взимам (четох тук там че вървяли заедно) може и да препоряъчате някои колега или поне ако знаете горе долу някакви цени на частите.Времето ми е адски ограничено и почти нямам време да се ровя по нета и да чета теми стари.Ще съм благодарен за малко съдействие :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 1982 Corvette
Детайли за колата: WBS...

Re: Страничен удар в джантата

Мнение от XaH-kpyM » 25 Дек 2012, 23:01

носача е лесен, 2 болта са, но после е хубаво да минеш стенд понеже единия болт е на ексцентрик.
Ще трябва да повдигнеш диф-а за да можеш да искараш вътрешния болт. Горе доло, ако имаш канал 30мин - 1 час ще ти трябват за цялата галимация.
За полуоската, зимай една 2-ра ръчка със здрави карета и карай, евтини са, е36-ци има много, така че не се плаши.

Потребител
Аватар

Мнение от Denislav_Abruzzi » 25 Дек 2012, 23:14

То няма нищо страшно колега това лошо точно сега че се случи а не след седмица да мине нова година.Имам канал в гаража иначе дано и да не се бъркам нещо,но няма какво гумата е прибрана в долния край навътре а самия носач е леко сгънат от удара в средата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 26 Дек 2012, 0:01

имах същия прблем обаче прегледай и напред колата за скъсани тампони на кутията и тампони и пети на мотора щом си качил гъза при мен замина и амортисьора задния от ударената страна добре го огледай за кривини... полуоската по добре друга 2ра злоупотреба другото е излишна гимнастика
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Denislav_Abruzzi » 27 Дек 2012, 0:00

За сега положението е такова - шенкел с полуоска и тампоните за 40лв сменявам наред.Носач ще поръчам от някой колега и ако ми се свиди си играя си оправя ръчната- поздрави :bchug:

Назад към E36