Реглаж на заден мост след смяна на тампони на заден носач?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 19' G31 540i

Реглаж на заден мост след смяна на тампони на заден носач?

Мнение от HDI » 19 Дек 2012, 18:17

Здравейте,

ПРави ли се реглаж на задния мост след смяна на тампоните на амортисьорите (горе в купето) + смяна на тампона на носача (този който влиза в прага)?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Реглаж на заден мост след смяна на тампони на заден носа

Мнение от Gqbriel » 19 Дек 2012, 18:39

HDI написа:Здравейте,

ПРави ли се реглаж на задния мост след смяна на тампоните на амортисьорите (горе в купето) + смяна на тампона на носача (този който влиза в прага)?

След 2-то задължително,точно по него се прави реглаж + още 1,но в случая е хубаво да минеш на реглаж
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от HDI » 19 Дек 2012, 18:41

Благодаря. А задължително ли се сменят и двата (въпреки че другия му няма нищо), или може да се смени само този който е скъсан (десния в случая) ?

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 19 Дек 2012, 18:43

Двата, за да не правиж 2 пъти реглаж за кратко време.
36436
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от No0k » 19 Дек 2012, 19:03

След свалянето на носача и поставянето му ще си объркал "сходимостта", такаче трябва да се мине..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 19 Дек 2012, 19:19

Задължително реглаж, и по възможност да смениш и от двете страни тампоните. Тия на носачите заминават често и водят до влошаване на поведението на колата, а тия на амортисьорите е добре да се сменят и двата, защото е вероятно да се получи лека разлика във височината отляво и отдясно. После един бърз оглед и на предния мост, защото е възможно да ти "избяга" малко волана от центъра.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 19 Дек 2012, 21:24

По принцип при смяна на тампоните на задните носачи е желателно да се отиде на реглаж , особено , ако е правено от непрофесионалист ...... Сега някой ще попита каква е разликата ако е правено от професионалист .... Ами по принцип ако е направено от човек , който знае как , то може да се сменят тези тампони така , че след това да не се налага реглаж ! Въпреки , че не може да се разчита на 100% за това .... Има процедура и инструменти , които помагат тези тампони да бъдат демонтирани и след това монтирани така , че да застанат точно както са били предишните (когато са били здрави) ... Ако има интерес мога да обясня подробно точно как става ... , но пак казвам необходими са "сгоди " ... Въпреки всичко , колкото и добре да е направено , винаги е хубаво да се отиде на реглаж (за успокоение , че всичко е както трябва ) ....
Иначе по въпроса за това дали се сменят комплект тези тампони ..... няма писано правило за това, въпреки , че лично аз никога не бих сменил само един , мога да изтъкна няколко причини за това , но след като така или иначе си сменил само единия , мисля , че няма смисъл да коментираме ... ако има някакъв проблем тогава ще го мислиш ..

П.С. В страни от темата ще кажа , че скоро си сменях предницата ... , успях да нагодя накраниците само с помоща на ролетка толкова добре , че като отидох на реглажа реално изобщо нямаше нужда от него ! :mrgreen: Даже който не ми вярвя ще снимам резултата от реглажа ... преди него стойностите са по -добри , отколкото след реглажа ! :mrgreen: Разбира се става дума за много малки разлики , които са незначителни ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 20 Дек 2012, 13:15

HDI написа:Здравейте,

колега след 1-вите не е задължителен реглаж,сменял съм си ги сам,даже не е нужно да сваляш амортисьора,но след тампоните на задните носачи направи реглаж задължително-20лв струва.Според мен независимо това какво сменяш-тампони,амортисьори,шарнири,биалетки,винаги сменяй и 2-те.Ако са ти проблем средствата по добре спести от майстори-опитай се да си смениш тези четири тампона сам,тези на носачите се сменят много кофти,особено като нямаш скоба,а трябва да импровизираш с нещо...има доста теми-разрови се.Аз и тези на носачите ги смених сам,тъй като за смяната във сервизите искат по 30лв на тампон,а той струва 25лв(аз сложих полируетанови)Успех :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318is Coupe
Мечтае да кара: BMW e21

Мнение от valeri_86_ » 20 Дек 2012, 14:16

Как мога да разбера дали тези тампони дето са на задния носач, който влизат под прага са здрави или разбити... какв са симптомите...Благодаря...:)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 20 Дек 2012, 18:39

valeri_86_ написа:Как мога да разбера дали тези тампони дето са на задния носач, който влизат под прага са здрави или разбити... какв са симптомите...Благодаря...:)

като минеш през дупка задницата ти се люлее и се клати наляво-надясно-това е според зависи колко са зле-в моя случай бях на 99% че не са сменяни никога и като минех през дупка направо задницата си правеше доста голям ход-наляво надясно.Като цяло задницата ти се клати и люлее през дупки и неравности.иначе ако искаш да го видиш,съвсем малко се вижда в носача ръба на гумата ако е скъсана,значи са за смяна :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от HDI » 21 Дек 2012, 14:56

При мен нямаше толкова проблем със сеене или стабилността, по-скоро тропаше доста силно отзад на метал, особено по павета като се кара. В крайна сметка смених само скъсания тампон, тъй като разбрах как съм го прецакал :mhihi: Другия тампон си беше здрав и реших да не го сменям, пък да видим. Минах на реглаж преден и заден мост и сега вече всичко е както трябва.

Весели празници на всички :)

Назад към E36