Реглаж на заден мост след смяна на тампони на заден носач?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- HDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 19' G31 540i
Реглаж на заден мост след смяна на тампони на заден носач?
Здравейте,
ПРави ли се реглаж на задния мост след смяна на тампоните на амортисьорите (горе в купето) + смяна на тампона на носача (този който влиза в прага)?
ПРави ли се реглаж на задния мост след смяна на тампоните на амортисьорите (горе в купето) + смяна на тампона на носача (този който влиза в прага)?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Реглаж на заден мост след смяна на тампони на заден носа
HDI написа:Здравейте,
След 2-то задължително,точно по него се прави реглаж + още 1,но в случая е хубаво да минеш на реглаж
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- HDI
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря. А задължително ли се сменят и двата (въпреки че другия му няма нищо), или може да се смени само този който е скъсан (десния в случая) ?
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Двата, за да не правиж 2 пъти реглаж за кратко време.
След свалянето на носача и поставянето му ще си объркал "сходимостта", такаче трябва да се мине..
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Задължително реглаж, и по възможност да смениш и от двете страни тампоните. Тия на носачите заминават често и водят до влошаване на поведението на колата, а тия на амортисьорите е добре да се сменят и двата, защото е вероятно да се получи лека разлика във височината отляво и отдясно. После един бърз оглед и на предния мост, защото е възможно да ти "избяга" малко волана от центъра.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
По принцип при смяна на тампоните на задните носачи е желателно да се отиде на реглаж , особено , ако е правено от непрофесионалист ...... Сега някой ще попита каква е разликата ако е правено от професионалист .... Ами по принцип ако е направено от човек , който знае как , то може да се сменят тези тампони така , че след това да не се налага реглаж ! Въпреки , че не може да се разчита на 100% за това .... Има процедура и инструменти , които помагат тези тампони да бъдат демонтирани и след това монтирани така , че да застанат точно както са били предишните (когато са били здрави) ... Ако има интерес мога да обясня подробно точно как става ... , но пак казвам необходими са "сгоди " ... Въпреки всичко , колкото и добре да е направено , винаги е хубаво да се отиде на реглаж (за успокоение , че всичко е както трябва ) ....
Иначе по въпроса за това дали се сменят комплект тези тампони ..... няма писано правило за това, въпреки , че лично аз никога не бих сменил само един , мога да изтъкна няколко причини за това , но след като така или иначе си сменил само единия , мисля , че няма смисъл да коментираме ... ако има някакъв проблем тогава ще го мислиш ..
П.С. В страни от темата ще кажа , че скоро си сменях предницата ... , успях да нагодя накраниците само с помоща на ролетка толкова добре , че като отидох на реглажа реално изобщо нямаше нужда от него !
Даже който не ми вярвя ще снимам резултата от реглажа ... преди него стойностите са по -добри , отколкото след реглажа !
Разбира се става дума за много малки разлики , които са незначителни ...
Иначе по въпроса за това дали се сменят комплект тези тампони ..... няма писано правило за това, въпреки , че лично аз никога не бих сменил само един , мога да изтъкна няколко причини за това , но след като така или иначе си сменил само единия , мисля , че няма смисъл да коментираме ... ако има някакъв проблем тогава ще го мислиш ..
П.С. В страни от темата ще кажа , че скоро си сменях предницата ... , успях да нагодя накраниците само с помоща на ролетка толкова добре , че като отидох на реглажа реално изобщо нямаше нужда от него !

- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
HDI написа:Здравейте,
колега след 1-вите не е задължителен реглаж,сменял съм си ги сам,даже не е нужно да сваляш амортисьора,но след тампоните на задните носачи направи реглаж задължително-20лв струва.Според мен независимо това какво сменяш-тампони,амортисьори,шарнири,биалетки,винаги сменяй и 2-те.Ако са ти проблем средствата по добре спести от майстори-опитай се да си смениш тези четири тампона сам,тези на носачите се сменят много кофти,особено като нямаш скоба,а трябва да импровизираш с нещо...има доста теми-разрови се.Аз и тези на носачите ги смених сам,тъй като за смяната във сервизите искат по 30лв на тампон,а той струва 25лв(аз сложих полируетанови)Успех

- valeri_86_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318is Coupe
- Мечтае да кара: BMW e21
Как мога да разбера дали тези тампони дето са на задния носач, който влизат под прага са здрави или разбити... какв са симптомите...Благодаря...

- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
valeri_86_ написа:Как мога да разбера дали тези тампони дето са на задния носач, който влизат под прага са здрави или разбити... какв са симптомите...Благодаря...
като минеш през дупка задницата ти се люлее и се клати наляво-надясно-това е според зависи колко са зле-в моя случай бях на 99% че не са сменяни никога и като минех през дупка направо задницата си правеше доста голям ход-наляво надясно.Като цяло задницата ти се клати и люлее през дупки и неравности.иначе ако искаш да го видиш,съвсем малко се вижда в носача ръба на гумата ако е скъсана,значи са за смяна

- HDI
- кандидат ентусиаст
-
При мен нямаше толкова проблем със сеене или стабилността, по-скоро тропаше доста силно отзад на метал, особено по павета като се кара. В крайна сметка смених само скъсания тампон, тъй като разбрах как съм го прецакал
Другия тампон си беше здрав и реших да не го сменям, пък да видим. Минах на реглаж преден и заден мост и сега вече всичко е както трябва.
Весели празници на всички

Весели празници на всички

11 мнения
• Страница 1 от 1