325тдс горивни експерименти

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 325 тд
Детайли за колата: Със зелени "очи". ;]

Re: 325тдс горивни експерименти

Мнение от MartinGPower » 16 Дек 2012, 3:28

Колеги разбирам, че много от вас немогат да повярват... Така бях и аз в началото, но математиката не ме лъже. А за колегата с 318тдс 5.2л/100км извънградско не мога да повярвам че караш с 90км/ч, този моя познат с 318тдс постоянно пътува, неговия баварец му дава около 4л извънградско (но той кара изнервящо бавно (90км/ч) и спокойно).
До колегата с пежото, какъв е тоя разход на хди мотор,

нисан екс-траейл 2001 115кс дци градско 7 навън 5 климатроника никога не се спира
мерцедес 200д 75кс 1990 7.4 градско 4.1 извънградско ми даде последния път като пътувах до Монтана а при ненормално каране извънградско колкото държи мерцедеса 6.1л/100км (чакаше ме жена на легло...) отвреме на време успяваше да стигне 160км/ч
ако те интересува мога да попитам чичо неговата 406хди какви стойности дава.

друго което мога да кажа не натискайте педала на гаста до ламарината ако не се налага. Всички МПС-та дават коренно ралични стойности в ръцете на майка ми за нея десния педал няма средно положение... (Колко време й обеснявам че колата за нея е БМВ тя не ми вярва :D хахаха)

И да се върна на темата с горивото. Въпросния мерцедес който купих на скоро му се случи случка нямаше как да го вкарам веднага в гаража и го покарах известно време . ООООбаче предишния собственик за моя изненада също го е карал с олио(това го разбрах в последствие след като двигателя спря), но той не е слагал нито добавки нито бензин и какво се получава. Олиото е отделило тея гадасти за които споменах по-рано по тръбите, резервоара и прочие ... Горивото което сипвам аз ги разтваря. И сега сменям ГНП на мерцедеса и още много работи имам за почистване. Може да се каже, че колата ще излезе кажи речи с чисто нов двигател с гаранция още 700 000км. За това внимавайте с опитите .

А за колегата който не ми вярва за скороста на пролет ще кача и трак от гпс-а за да видиш че не съм тука за да разказвам детски приказки... Само трябва да го сглобя обратно бавареца, че лекинко съм го разглобих, а сега нямам време да работя по него....

отг. за следващия пост:
бензина в сместа е символичен колкото да не позволява отделящото се от олиото "нещо" да не залепва по горивната система.

Ако има грешки в текста се извинявам работя на таблета в 02:00 и заспивам....
Силата не е цялата в червено! Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от No0k » 16 Дек 2012, 16:36

vld написа:Колега не се сърди, но това немога да го повярвам ако не го видя, сипваме догоре и правиме варна софия варна и доливаме 40л.?
Докато не видя просто си мисля че или незасичаш правилно разхода или си фантазираш.
Моя ТДС е 318 и е в отлично състояние със сменени вериги отлична компресия помпа и турбо, чипнат+хубав филтър K&N и с темпомат трудно го свалям на 5 - 5.2 с 90-100 на равно, камоли 2.5 да слезне на 4 :shock:

Същата работа (318), аз и още 1 приятел до морето ( Пловдив - Слънчев бряг - Пловдив) даде 5.
Пловдив - София - Пловдив - 5.2 с 4 човека в колата.
Скорост 100км/ч, колата е с чип и малко повечко налягане в турбото...
Това за 2.5 с такъв разход от 4л..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 16 Дек 2012, 17:24

:mhihi: Ма то във всяко изречение има по една измислица . :mhihi: То толкоз майтап не бях чел в един пост , съжалявам колега ама доста се отнесе и мисля няма място за сърдене. Нисана дето го включи в миниразходите кога даде 5 на 100 на климатроник ела да ми свирнеш , сега имам и нисан и в нисан форума ги чета и знам кое колко харчи . Тия скорости от 180до 248км/ч предполагам второто е печатна грешка щото ако не е пак е за митове и легенди. Пак казвам споменаваш сток вариант с обикновена нафта разход 4/100 и след това пишеш че кат сипеш и трнсформаторно масло падал с половин литър надолу демек става 3.5/100 , еми директно и това е абонирано за "съвременна тдс митология ". И как така приятелят ти с 4 цилиндров двигател извънградско даде същия резултат като разход като твоя шестак. Много ама много гледан мотор не значи да му чистиш дюзите и гнп ами направо нови брат. Идиот викаш ще се справи с това разглабяне ( примерно ) на гнп и почистване само от схеми , то ясно има много такива идиоти ( да не се засягат читавите мастори :mhihi: ) които и взимат пари след това ама аз не се смятам за идиот щот съм го правил пък и съм сигурен че и с двг специалност пак ще се оплете като пате в калчища . Само в тая връзка да те питам в гнп=то ти ( твойто ) има ли пружинки или е от това без и на опън ли действат или на натиск , ей така за информация. И последна молба ама гореща като как смяташ разхода ако може да разясниш . ПС: Да не би нещо таблото ти да е разстроено и да показва повечко изминати километри , примерно .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Renault Megan E-Tech, Kia Sorento
Мечтае да кара: По пистите :)

Мнение от nthnl » 16 Дек 2012, 19:53

Здравей колега,

ти абсолютно сигурен ли си, че говориш за средния разход а не за моментен разход по борд компютър? Щото на равно с 90км/ч и на мен ми показва 2.4л/100 на борда на пежото ;) А иначе разхода съм го мерил от ОМВ-то в дружба в София до ОМВ-то в Русе срещу гарата и то с зареден от скъпия дизел в София. Освен това е и автомат със 6 скорости и съм карал като пенсионер.

Поздрави,
Михаил Великов

Потребител
Аватар

Мнение от MartinGPower » 17 Дек 2012, 1:57

Такаааа ясно беше че вярващите няма да са много... Не съм тука за да си меря *** на кой тдс е по-закапезн. Имах желание да споделя една рецепта но при толкоз много люде които плюят преди да разберат защо се получава така с горивото.... се отказах. Зареждайте си от бензиностанцията, ДА разхода на гориво тогава е друг и на 4те коли вкъщи с "нормалната" нафта. Нафта от бензиностацията и моя разход беше около 10 градско. Затова четох търсих експерементирах и намерих смес коята е на много добра цена и по-добро качество от предлаганата по бензиностациите. И не не съм вундеркинд-а на дизеловото гориво, полючих страшно много помощ от хора експерементирали вече с такъв вид горива.

Човек да не се опита да помогне от толкоз много майстори и разбирачи ;] Аз ще се зареждам с цена под 2лева колата ми харчи по-малко и ще се падам свободно 6000м.
За тези които им беше интересно благодаря за вниманието но все пак явно няма да мога да ви споделя...В интернет можете да намерите много рецепти, но все пак внимавайте аз тотално похабих едно 325тд до като постигна желаните резултати. Бащата сложи и браунова клетка на единия автомобил исках и там да споделя резултатите...

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 TOURING 3.0D

Мнение от Tsaneff » 17 Дек 2012, 14:06

Колеги, тъй като проследих завързалият се спор, да ви кажа как е при мен, за да подкрепя колегата :winky: Преди месец си купих 325ТДС и за краткото време, от което го имам ми дава смесен разход 7.4 (по ОБЦ и по портфейл :mhihi: ) Сега като застудя времете, ми дава 8л/100км. Пробвах извънградско да му засека (само извън градско)-5.5. За уточнение, колата е автоматик.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 17 Дек 2012, 21:06

Марто ,кво стана олиото ли замръзна :mhihi: или събираш двг-тата ,да карат по 7000000 км.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 17 Дек 2012, 21:30

MartinGPower написа:Такаааа ясно беше че вярващите няма да са много... Не съм тука за да си меря *** на кой тдс е по-закапезн. Имах желание да споделя една рецепта но при толкоз много люде които плюят преди да разберат защо се получава така с горивото.... се отказах. Зареждайте си от бензиностанцията, ДА разхода на гориво тогава е друг и на 4те коли вкъщи с "нормалната" нафта. Нафта от бензиностацията и моя разход беше около 10 градско. Затова четох търсих експерементирах и намерих смес коята е на много добра цена и по-добро качество от предлаганата по бензиностациите. И не не съм вундеркинд-а на дизеловото гориво, полючих страшно много помощ от хора експерементирали вече с такъв вид горива.

Човек да не се опита да помогне от толкоз много майстори и разбирачи ;] Аз ще се зареждам с цена под 2лева колата ми харчи по-малко и ще се падам свободно 6000м.
За тези които им беше интересно благодаря за вниманието но все пак явно няма да мога да ви споделя...В интернет можете да намерите много рецепти, но все пак внимавайте аз тотално похабих едно 325тд до като постигна желаните резултати. Бащата сложи и браунова клетка на единия автомобил исках и там да споделя резултатите...

Е хубаво де решил си да споделиш ма не до край, дай кажи рецептата да пробваме, пък после ще видиме кой прав кой крив.
Нали се сещаш че това иначе са приказки от 1001 нощ и ти на наше място би реагирал така :idea:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 17 Дек 2012, 23:13

от Варна съм :)
пиши едно ЛС :) ще се скиваме на по кафенце/биричка и ще видим как тдс-а ги прави тия разходи след което лично ще вляза във форума ще постна снимки от събитието с обяснения...

П.С. За другия пич .. 5.5 извънградско автомат тдс е36 ... идвам до казанлък правим засичането и ако не го направи ми плащаш пътя ама обещавам че ще го карам на прекъсвач и в двете посоки (моя) :mhihi: ....
има още един дето и неговият напомпен до макс "200+" коня тдс харчи 5/100 и него го чакам да се включи.

П.С.2 Спрете се малко с тия извънземни небивалици дори от БМВ слагат по висок разход на тдс-ите а при тях разхода се смята теоритично без паразитни товари
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 18 Дек 2012, 0:55

И аз искам да го видя във Варна тоя ТДС..., щото реалноста е друга :) .
п.п. Аз съм с разход градско - 12 - 14 л/100 само в час пик и с насъпване и извън - 8 - 9 л/100 с скорост от 100 да 180( горе долу).
разход на място: 1 - 1.2 л/час. Верно че не е правена ревизия на мотора , ама чак пък ДВА ПЪТИ по- висок разход .....

Потребител
Аватар

Мнение от MartinGPower » 18 Дек 2012, 2:14

Coulthard написа:от Варна съм :)
пиши едно ЛС :) ще се скиваме на по кафенце/биричка и ще видим как тдс-а ги прави тия разходи след което лично ще вляза във форума ще постна снимки от събитието с обяснения...

П.С. За другия пич .. 5.5 извънградско автомат тдс е36 ... идвам до казанлък правим засичането и ако не го направи ми плащаш пътя ама обещавам че ще го карам на прекъсвач и в двете посоки (моя) :mhihi: ....
има още един дето и неговият напомпен до макс "200+" коня тдс харчи 5/100 и него го чакам да се включи.

П.С.2 Спрете се малко с тия извънземни небивалици дори от БМВ слагат по висок разход на тдс-ите а при тях разхода се смята теоритично без паразитни товари

Така да бъде, ще вида какво мога да направя с горивото(понеже е много трудна работа да заделям за приятели пък камоли за ей така) резервоара до 0-та пълним 30л избираш дестинация, изпразваме резервоара, засичаме, смятаме и от там на сетне колегата ще прекрати всички спорове. Само не мога да кажа кога точно ще стане това.
п.с. как ме я яд че колата е разколачена да ви демонстрирам нагледно как стоят нещата... чаааак на пролет когата ще го вкарвам в купе...

Предишна

Назад към E36