Смяна на катализатора. Впечатления...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Ozz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: m42 и м43
- Мечтае да кара: нещо ново от магазина
- Детайли за колата: хич не върви пък много гори,що е то ? м43
много върви ,много гори ама и много се чупи що е то? м42
Re: Смяна на катализатора. Впечатления...
rhase написа:Ако си е бил заминал сигурно са го преправили на гърне. Но според мен това е добре, ако е направен кадърно и звука ти си е останал същия, имаш едни 100-150 лв спестени така да се каже
Точно от там когато работи колата се чува,звук като на издухано гарне брамчи като на москвич... Иначе вътре като карам си чувам само двигателя като смачкам педала си прави звука,ама ме дразни като я слушам отвънка... Май ще трябва да сложя катализаторно гарне... Въпреки че неми се ще,понеже може да стане филм с ландата

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Ozz написа:Имали как да разбера,дали е катализатора ми е изтранбушен и монтиран пак без да го режа и свалям ? Биг въпросПонеже гледам е отдолу НО пред него и зад него има следи от заваряне при това сериозни
Щом пърди значи е изтърбушен. Звука няма как да остане същия след като се изтърбуши щото се променя обема на гърнето. Трябва ти резонатор на тва място.
- rhase
- младши ентусиаст
-
b00st написа:Ozz написа:Имали как да разбера,дали е катализатора ми е изтранбушен и монтиран пак без да го режа и свалям ? Биг въпросПонеже гледам е отдолу НО пред него и зад него има следи от заваряне при това сериозни
Щом пърди значи е изтърбушен. Звука няма как да остане същия след като се изтърбуши щото се променя обема на гърнето. Трябва ти резонатор на тва място.
Чувал съм че някой сервизи ги преправят...но какво правят представа си нямам. Освен да набиват една перфорирана тръба обвита с вата...друго не си представям.
Но наистина най-добре резонатор и да е по-хубав. Убедих се след като смених правата тръба с резонатор - 100лв но звука стана съвсем различен и има 2 години гаранция

- Ozz
- кандидат ентусиаст
-
rhase написа:b00st написа:Ozz написа:Имали как да разбера,дали е катализатора ми е изтранбушен и монтиран пак без да го режа и свалям ? Биг въпросПонеже гледам е отдолу НО пред него и зад него има следи от заваряне при това сериозни
Чувал съм че някой сервизи ги преправят...но какво правят представа си нямам. Освен да набиват една перфорирана тръба обвита с вата...друго не си представям.
Но наистина най-добре резонатор и да е по-хубав. Убедих се след като смених правата тръба с резонатор - 100лв но звука стана съвсем различен и има 2 години гаранция![]()
100 % ще сложа резонатор

Ми колега... темата се обсъжда редовно...
Истината е, че каквото и да сложиш, много бързо ще умре... макс година и нещо.
Има вариант да събереш 2 малки гърненца при Ем-Комплект Павлово, в тялото на едно. Така ще имаш повече обем. Правили са ми такова, ефектът е уау, утеши 190 коня компресорна 2.0л. кола
Другият вариант е да си платиш повечко пари и да отидеш при Extreme Tuning да ти направят от неръждаема стомана с неръждаема вата.
Като се направят 1-2 бленди на тръбите там, ще утихне доста.
Повечето гърненца, които могат да ти боднат, ще те разочароват, ако търсиш наистина тиха кола.
100% и средното вече е заминало, генерацията не Е36 е слаба, особено на 4цил. модели.
Вариант 3: купи си катализатор.
Истината е, че каквото и да сложиш, много бързо ще умре... макс година и нещо.
Има вариант да събереш 2 малки гърненца при Ем-Комплект Павлово, в тялото на едно. Така ще имаш повече обем. Правили са ми такова, ефектът е уау, утеши 190 коня компресорна 2.0л. кола
Другият вариант е да си платиш повечко пари и да отидеш при Extreme Tuning да ти направят от неръждаема стомана с неръждаема вата.
Като се направят 1-2 бленди на тръбите там, ще утихне доста.
Повечето гърненца, които могат да ти боднат, ще те разочароват, ако търсиш наистина тиха кола.
100% и средното вече е заминало, генерацията не Е36 е слаба, особено на 4цил. модели.
Вариант 3: купи си катализатор.
- rhase
- младши ентусиаст
-
При 4 цилиндровите няма ли 2 гърнета само. Като в първото са катализатора и самото гърне, след това резонатор и крайното гърне
Ами общо взето зависи от сервиза, в който ще отидеш. Моят резонатор е РОБЕКС, полски ако не се лъжа - перфорирана тръба смачкана като с гърбици. Струваше ми 100лв всичко, с 2 години гаранция. Аз лично съм доволен. Няма промяна във вървеж или разход, ако очакваш нещо такова
Диаметъра майстора ще го измери, по принцип би трябвало да е най-малко, колкото ти е на останалите тръби. Ако е повече те си го свиват.
Ако ти харесва моята комбинация пиши ми ЛС да те насоча към човека, да не правя реклама тук

Чак сега виждам че си писал колега, утре ще направя клип, но в момента съм със "спортно" и колата не е тиха като стокblabla написа:rhase написа:Аз от вчера съм с резонатор Робекс, незнам какво ви е мнението за тях, но аз съм доста доволен от звука. Отвътре беше с перфорирана тръба сгъната на гърбици - все едно на звезда - и обвита с минерална вата. Преди беше с права тръба на мястото на катала и ИС-а пръцкаше яко, сега това изчезна. В купето е доста по-тихо, отзад съм с гърне от 328. Не усещам разлика във вървенето. Най-важното - даде ми 2 години гаранция.
Колега направи едно клипче моля ти се ,че и аз я обмислям точно същата схема за моя иес

Ozz написа:rhase написа:b00st написа:Ozz написа:Имали как да разбера,дали е катализатора ми е изтранбушен и монтиран пак без да го режа и свалям ? Биг въпросПонеже гледам е отдолу НО пред него и зад него има следи от заваряне при това сериозни
Но наистина най-добре резонатор и да е по-хубав. Убедих се след като смених правата тръба с резонатор - 100лв но звука стана съвсем различен и има 2 години гаранция![]()
100 % ще сложа резонаторОбаче вие вече сте минали по този път, нещо да ми помогнете какъв диаметар да е (демек) какво му е фи то ? или още нещо което ще ме насочи към най-добрия вариянт. Благодаря ви
Ами общо взето зависи от сервиза, в който ще отидеш. Моят резонатор е РОБЕКС, полски ако не се лъжа - перфорирана тръба смачкана като с гърбици. Струваше ми 100лв всичко, с 2 години гаранция. Аз лично съм доволен. Няма промяна във вървеж или разход, ако очакваш нещо такова

Диаметъра майстора ще го измери, по принцип би трябвало да е най-малко, колкото ти е на останалите тръби. Ако е повече те си го свиват.
Ако ти харесва моята комбинация пиши ми ЛС да те насоча към човека, да не правя реклама тук

rhase, и аз бих се радвал, ако постнеш някой клип с звука от този резонатор който си сложил, да чуя как звучи. При теб на ИС ли е? Драсни едно ЛС с контактите на твоя човек, кой е, къде е... да видиме, че това моето "катализаторно гърне" от първия ми пост, нещо вече не ме кефи и предполагам, че при мен за 6 цил. мотор, ако сложиме такова резонаторче може да звучи добре. Ама да чуеме първо как е де 

Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- rhase
- младши ентусиаст
-
http://www.youtube.com/watch?v=Gzw2drqxQ1Q&list=UL Ето какво се получи. На клипа пак чувам пръц-пръц което аз на живо не чувах толкова отчетливо. Може би поради факта, че това "спортно" гърне дето съм с него издава басов звук който телефона ми не е записал
в колата се чува само бученето на гърнето. Все пак е ИС... май за да го оправя тоя звук ще трябват повечко цилиндри
Моля не ми се нахвърляйте относно гърнето, за сега толкова

- Ozz
- кандидат ентусиаст
-
rhase написа:http://www.youtube.com/watch?v=Gzw2drqxQ1Q&list=UL Ето какво се получи. На клипа пак чувам пръц-пръц което аз на живо не чувах толкова отчетливо. Може би поради факта, че това "спортно" гърне дето съм с него издава басов звук който телефона ми не е записалв колата се чува само бученето на гърнето. Все пак е ИС... май за да го оправя тоя звук ще трябват повечко цилиндри
![]()
добре е,аз обаче искам да няма звук.неща никви спортни неща просто да чувам как мърка двигателя.

- rhase
- младши ентусиаст
-
Ozz написа:rhase написа:http://www.youtube.com/watch?v=Gzw2drqxQ1Q&list=UL Ето какво се получи. На клипа пак чувам пръц-пръц което аз на живо не чувах толкова отчетливо. Може би поради факта, че това "спортно" гърне дето съм с него издава басов звук който телефона ми не е записалв колата се чува само бученето на гърнето. Все пак е ИС... май за да го оправя тоя звук ще трябват повечко цилиндри
![]()
добре е,аз обаче искам да няма звук.неща никви спортни неща просто да чувам как мърка двигателя.
Резонатор и оригинално крайно гърне

Пращенето започва от 3500 нагоре, аз в колата въобще не го чувам, трябва да е на отворен прозорец и супер тиха улица. На клипа стигнах почти до 6000 оборота, там където задържах беше на 3000-3200 об/м
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ozz написа:добре е,аз обаче искам да няма звук.неща никви спортни неща просто да чувам как мърка двигателя.
Просто избягвай всичко "спортно"

Като чуя тва, дето му викат "басов звук" ми се драйфа. Хора, тоя звук дето го чувате от хубавите коли е звук от голям мотор+ генерация на цената на 2-3 е36- ци. Тоя, които го докарвате с гърнето за 150лв е бас ама от китайския- Тъндър

- blabla
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: за Е36 тийм София
Малко клипчета от йутуб.
http://www.youtube.com/watch?v=njDjXzJfpf0
http://www.youtube.com/watch?v=D4ve6b8Xd2s С крайно от 328.
http://www.youtube.com/watch?v=pw0cN27opUo С крайно от М3.
http://www.youtube.com/watch?v=5WG8odUOSuA
Горе долу некви такива звуци искам да издава моита кола
Значи най добре гърне от 328 е36/е46 и резонаторче на мястото на катализатора.А има ли смисъл от тръба на 63мм след ламбдата ?
http://www.youtube.com/watch?v=njDjXzJfpf0
http://www.youtube.com/watch?v=D4ve6b8Xd2s С крайно от 328.
http://www.youtube.com/watch?v=pw0cN27opUo С крайно от М3.
http://www.youtube.com/watch?v=5WG8odUOSuA
Горе долу некви такива звуци искам да издава моита кола

Значи най добре гърне от 328 е36/е46 и резонаторче на мястото на катализатора.А има ли смисъл от тръба на 63мм след ламбдата ?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тръбата трябва да ти е един размер цялата. Едно стеснение да има и ебава майката на цялата работа.
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
Radoslav318i написа:ето и една тракаща 18ка без катализатор и средно гърнеhttp://vbox7.com/play:6336ecf8f3
ко ревеш бе , туй е супер звука дето повечето 16-ки и 18-ки искат да постигнат , да вика "та-та-та-та-та-та-тате защо в ръцете на тоз изруд попаднах ...."