М42 изгасна и пали избирателно.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
М42 изгасна и пали избирателно.
Вчера се прибирам и както си карам оборотомера залепна на 0 и мотора угасна в движение.Аз давам газ колата намаля
Отбих встрани и след няколко опита запали и тръгнах.След километър-два същата история
Съответно 1 приятелче ме дръпна до вкъщи и днес почнах с проверките и стигнах до заключението,че проблема е в запалването.Т.е един път свещите подават искра,друг път не.В момента в който се появи искра колата си пали дори с 2 изкарани свещи
Изкарах ЕКУто да проверя дали не се е намокрило понеже си поваля стабилно миналата вечер,но беше напълно сухо.Вътре нямаше видими следи от повреди,вода,дори прахоляк.
Минаваме нататък в търсенето на проблема от къде взема сигнал оборотомера?От датчика на коляновия вал ли?Къде му се намира буксата при м42 и може ли да се замерят примерни стойности с мултицет?Съответ но възможно ли е проблема да е от него?

Минаваме нататък в търсенето на проблема от къде взема сигнал оборотомера?От датчика на коляновия вал ли?Къде му се намира буксата при м42 и може ли да се замерят примерни стойности с мултицет?Съответ но възможно ли е проблема да е от него?

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- mojo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 530д,
- Мечтае да кара: f11 535xd
Re: М42 изгасна и пали избирателно.
Jang1r написа:Вчера се прибирам и както си карам оборотомера залепна на 0 и мотора угасна в движение.Аз давам газ колата намаляОтбих встрани и след няколко опита запали и тръгнах.След километър-два същата история
Съответно 1 приятелче ме дръпна до вкъщи и днес почнах с проверките и стигнах до заключението,че проблема е в запалването.Т.е един път свещите подават искра,друг път не.В момента в който се появи искра колата си пали дори с 2 изкарани свещи
Изкарах ЕКУто да проверя дали не се е намокрило понеже си поваля стабилно миналата вечер,но беше напълно сухо.Вътре нямаше видими следи от повреди,вода,дори прахоляк.
Колега на път си да станеш автомотьор

1.МУЛТИЦЕТ ИМАШ ЛИ?
2.МОЖЕШ ЛИ ДА РАБОТИШ С НЕГО?
3. БУКСИТЕ СЕ НАМИРАТ ПОД ГОРНАТА ЧАСТ НА КОЛЕКТОРА
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Re: М42 изгасна и пали избирателно.
Щом е автомонтьор,а не "майстор" значи може
Пък и винаги съм си правил колата сам