Проблем с двузонов климатроник

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Проблем с двузонов климатроник

Мнение от milkov_jv » 05 Дек 2012, 19:24

Здравейте колеги!С двузоновия дигитален климатроник съм о от два дни в дясната полувина на купето духа постоянно студено,дори и когато е на 32.Иначе всеичко изглежда нормално.Ако някой може да ме насочи къде е проблема ще съм много благодарен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Re: Проблем с двузонов климатроник

Мнение от BT9028BA » 05 Дек 2012, 21:01

milkov_jv написа:Здравейте колеги!С двузоновия дигитален климатроник съм о от два дни в дясната полувина на купето духа постоянно студено,дори и когато е на 32.Иначе всеичко изглежда нормално.Ако някой може да ме насочи къде е проблема ще съм много благодарен.

И при мен имаше същия проблем, смених клапан парно и се оправи

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от milkov_jv » 05 Дек 2012, 21:49

Добре де,от лявата страна пали веждите.Две радиаторчета ли има на парното,ако е от клапан,за да направи проблем само от едната страна?

SPACEMAN!
Аватар
Кара: USS ENTERPRISE
Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ

Мнение от PROPELLER » 06 Дек 2012, 1:38

Ахамммм!!!
Радиаторчето е едно,но е разделено на две! Нали си е двузонов климатроник, и от там две зони на радиатора и два независими един от друг клапана за антифриза към радиаторчето на парното!
И ако въпросния клапан спре да функционира , от там спира да ти духа топло, в зависимост от това кой клапан е спекъл! :yes: ;) :mhihi:
Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 06 Дек 2012, 1:44

Колега пробвай да го въртиш на студено, чакаш 1 мин. все едно му оставяш време да прехвърли, после въртиш на топло и пак така и повтаряш и потретваш. Може да почукаш с нещо тея клапани на парното. При мен на шоф. място духаше само студено, но с въпросните манипулации и там вече "пали веждите", дори на 22 градуса пак се изпотявам :mhihi: :mhihi: :mhihi: Поиграй си с врътката за топло-студено на климата и ако не ти е тотално спекъл клапана ще имаш успех. Просто не става с 1-2 въртенета топло-студено ами с постоянство и инат :yes:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Много коли
Мечтае да кара: M4

Мнение от kiky_7 » 06 Дек 2012, 3:26

За да не пускам друга тема, искам да попитам. С двузонов климатроник съм, но този с врътките, като го направя да духа в краката 32градуса, духа само в мойте крака топло, а на пасажерското място духа студено, отдзад въобще не духа от какво може да е ?
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 06 Дек 2012, 9:46

kiky_7 написа:За да не пускам друга тема, искам да попитам. С двузонов климатроник съм, но този с врътките, като го направя да духа в краката 32градуса, духа само в мойте крака топло, а на пасажерското място духа студено, отдзад въобще не духа от какво може да е ?

Ако беше прочел 4 поста по нагоре щеше да разбереш от какво е. :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от milkov_jv » 06 Дек 2012, 21:50

Колеги,одеве се позанимавах.Маркучите на парното греят всичките.Клапаните немогат да се пипнат и те.Каквито и манипулаций да правя от дясно си духа все едно и също.Когато не е загряла колата достаъчно духа студено,а когато загрее - съвсем леко топло.Става въпрос за дясната полувина на стъклото,двете пасажерски духалки и в краката на пасажера.Централната духалка е ок.От ляво всичко е ок.Вече незнам къде да турся проблема.Дали в управлението?А не ми се мисли,ако някоя клапа е приключила,защото предполагам,че ремонта е някакъв ужас...наистина незнам!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Много коли
Мечтае да кара: M4

Мнение от kiky_7 » 08 Дек 2012, 17:51

sas_88 написа:
kiky_7 написа:За да не пускам друга тема, искам да попитам. С двузонов климатроник съм, но този с врътките, като го направя да духа в краката 32градуса, духа само в мойте крака топло, а на пасажерското място духа студено, отдзад въобще не духа от какво може да е ?

Ако беше прочел 4 поста по нагоре щеше да разбереш от какво е. :banghead:

Айде без нервички ?
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от milkov_jv » 08 Дек 2012, 20:58

Колеги,днес размърдах куплунга с жиците на клапаниете на парното и топлото дойде. Благодяря за мненията и съветите.Наистина ме насочихте към проблема ;)

Назад към E36