325тдс-проблеми с антифриза
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
325тдс-проблеми с антифриза
Здравейте колеги,
Преди 3 години пукнах главата,завариха ми я.Нямах никакви проблеми,миналата седмица забелязах,че започна да излиза от ауспуха много здраво бял пушек,смених горивният филтър,в същото време започна да ми изхвърля антифриза от капачката на разширителното казанче.Иначе загрява си нормално,достига нормалната температура и не мърда по-вече,от духането на хладен въздух от парното разбирам,че антифризът ми е намалял отново,а това се случва след десетина километра.Да не би да съм пукнал пак главата,или да съм издухал гарнитурата-не съм прегрявал колата.Не мисля,че е термостата,проблеми със загряването нямам.Възможно ли да е капачката на разширителното казанче?БЛагодаря ви предварително.
Преди 3 години пукнах главата,завариха ми я.Нямах никакви проблеми,миналата седмица забелязах,че започна да излиза от ауспуха много здраво бял пушек,смених горивният филтър,в същото време започна да ми изхвърля антифриза от капачката на разширителното казанче.Иначе загрява си нормално,достига нормалната температура и не мърда по-вече,от духането на хладен въздух от парното разбирам,че антифризът ми е намалял отново,а това се случва след десетина километра.Да не би да съм пукнал пак главата,или да съм издухал гарнитурата-не съм прегрявал колата.Не мисля,че е термостата,проблеми със загряването нямам.Възможно ли да е капачката на разширителното казанче?БЛагодаря ви предварително.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: 325тдс-проблеми с антифриза
Щом пуши бяло и антифриза намалява толкова бързо, шанса да има проблем с гарнитурата или главата е много голям.

vld написа:Щом пуши бяло и антифриза намалява толкова бързо, шанса да има проблем с гарнитурата или главата е много голям.
Белият пушек значително намаля след като смених горивният филтър,и ми се струва,че антифриза не излиза през ауспуха,когато отворя капака,чува се много здраво съскане от казанчето,личи,че от капачката и от маркучето е изхвърляло антифриза.Този проблем не може ли да го прави капачката на разширителното казанче.
- vld
- Старши ентусиаст
-
В такъв случай може и да е от капачката, ако не затваря клапана.
Иди си купи нова капачка от някое представителство, по спомен е около 15лв.

vld написа:В такъв случай може и да е от капачката, ако не затваря клапана.
Благодаря ти за бързият отговор,надявам се това да ми е проблема,после ще пиша,като я сменя.
Смених капачката,изхвърлянето на водата спря.Това ме притесняваше най-много,но парното продължи да духа хладно на тихи обороти,почистих филтъра,сетих се,че лятото,когато колата работеше на място климатика не изстудяваше-трябваха му обороти.Пък и забелязвам също така,че струята на въдуха намалява понякога-смених и филтъра на купето-резултат няма.
- vld
- Старши ентусиаст
-
Колега има много писано за парното на тихи обороти, може да пробваш да промиеш системата и след това да си провериш клапаните дали отварят докрай.

7 мнения
• Страница 1 от 1