Прегряване след смяна на антифриз.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Прегряване след смяна на антифриз.
Привет на всички. Смених антифриза от син с червен но от това започна да ми грее колата. Загрява до средата, държи така доста време и след това започва да загрява и отива към червено. Обезвъздушавах няколко пъти. Доливах на студена кола. Следвах всички съвети които намерих по темите - ефект никакъв. Мотора е М52 на Е36. Имам съмнение за виско, понеже на високи обороти не ми се струва да върти с пълна сила на загрял мотор.Все пак преди да реша какво да правя исках да чуя мнения на по-разбиращи от мен. Стария антифриз беше бистър без никакви боклуци... но едва ли това е гаранция за чиста система.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Прегряване след смяна на антифриз.
Колега, пробвай още един път- вечерта като поизстине двигателя, но не напълно, а колкото да можеш да отвориш капачката и отвъртиш пробката за обезвъздушаване без проблем, на другата сутрин долей ако трябва и затвори всичко. Покарай колата да загрее и отвори термостата, отвори врътките на парното на максимум и виж дали духа топло, ако не духа малко я понастъпи докато започне.
Така, доливах, добавях и какво ли още не - грее ли грее. Направих теста с виското и съм се насочил сериозно натам, макар и да е странно след смяната точно на антифриза да ми направи мизерията но от друга страна колата не е карана 3 месеца... Та теста беше задържане на перката която при обороти съвсем лесно се върти даже наобратно! При подаване на газ не се усеща изобщо съпротивление. Някой, който е против тази версия, моля да сподели 

- s_kolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318ti
- Мечтае да кара: всичко
- Детайли за колата: М42б18 '94
G12 ли сложи, направи ли промивка на системата преди да го налееш?
http://www.motorni-masla.com/antifrizg012plus.html е антифриза, който сложих. 6 литра + 2 литра дестилирана вода. 7 литра излязоха. Мисля да не сме пропуснали някоя пробка, защото работното количество е 10.5 литра. Майстора намери някъде по мотора още една пробка и от там източи двата последни литра. Преди антифриза беше син и нямаше промяна две години.
5 мнения
• Страница 1 от 1