Прегряване ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Прегряване ?
vladi_a_i написа:Има некви помпи ли са,машинки ли са не ги знам и не съм ги виждал.С тех ти дърпат антифриз от радиатора и проверяват дали има наличие на газове в системата,та оттам или спукана глава или заминала гарнитура.Виж разпитай в някой сервиз ако нямат поне да те опътат къде има,поне да не го мислиш и да си спокоен
Това не е миродавно ама хич даже, от опит го казвам

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
kokoshkite написа:Колеги днес се скъса ремъка на алтернатора и водната помпа ,забелязах че лампата на акумулатора и водата светят
Освен тези два агрегата, ремъкът задвижва и помпата на хидравликата. В движение кола с хидравлика на управлението няма как да не се разбере на секундата, освен да си бил в някакво задръстване.
ПП. Видях че мотора е м42 от 1992 г. и е с 3 ремъка, когато е с климатик, май единия ремък е само за хидравликата.
- kokoshkite
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 coupe 318is ex
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i
Да колега ,споменах,че бях в задръстване,и да колата е с 3 ремъка и за хидравликата е отделен 

- streetpro
- Потребител
-
- Кара: E36 - 318I
- Мечтае да кара: 328CI
Здравейте колеги имам един въпрос който от доста време силно ме притеснява
случи се лятото карам си на градско в Велико Търново поради големия трафик си карам на 2-ра и 3-та и тогава забелязах стрелката на температурата мърда на дясно не много но мърда консултирах се с "майстори" те казаха ,че това било нормално защото съм карал бавно и времето било горещо на мен лично не ми се вярва да е така но от друга страна след тази случка съм нямал такъв проблем моля дайте съвети дали това както казаха майсторите е нормално или има някакъв проблем по колата и евентуално какъв може да е проблема забравих да уточня става дума за 318I
случи се лятото карам си на градско в Велико Търново поради големия трафик си карам на 2-ра и 3-та и тогава забелязах стрелката на температурата мърда на дясно не много но мърда консултирах се с "майстори" те казаха ,че това било нормално защото съм карал бавно и времето било горещо на мен лично не ми се вярва да е така но от друга страна след тази случка съм нямал такъв проблем моля дайте съвети дали това както казаха майсторите е нормално или има някакъв проблем по колата и евентуално какъв може да е проблема забравих да уточня става дума за 318I
streetpro написа:Здравейте колеги имам един въпрос който от доста време силно ме притеснява
По принцип мръдне ли стрелката градусите са повечко от нормално загряване дори и в жеги та следва напролет профилактика на цялата охладителна система със сваляне на радиатора водния и миене отвътре и отвън добре , прегледай си тогава и виското дали включва нормално след профилактиката обаче . Логиката е следната при ниска скорост се върти бавно водната помпа и циркилацията е слаба , вископерката тябва да осигури нужния поток студен въздух който да обдуха радиатора и да охлажда , следва проверка термостат , позапушване по системата ( затова и профилактика ) , задръстен вънщно радиатора ( оттам и слабо обдухване по ламелите ) , изчистване вънщно и на климатичния радиатор , виското проверка дали зацепва при измити вече радиатори тъй като обдухването им и вече затопления въздух след тях активират виското да зацепи ( това е важно условия което се пропуска ) . Успех.
- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело с обратна дирекция
- Мечтае да кара: колело с предно предаване
kokoshkite написа:Колеги днес се скъса ремъка на алтернатора и водната помпа ,забелязах че лампата на акумулатора и водата светят и веднага отбих и изгасих мотора .Не е работила в червената зона повече от 1 мин. максимум 2. След което маркучите бяха леко понадути ,но нямаше избила вода от никъде. Въпросът ми е какъв е шанса за крива глава ?
След смяната на ремъка колата работеше нормално ,имаше парно ,стрелката седеше посредата, не пушеше отзад .Има ли някъкви други симптоми по които мога да се ориентирам в какво съсътояние е мотора и има ли повреда която не съм забелязал.
Мотора е М42 .
нищо ти няма колега!При такива положения 1во гледаш има ли масло във водата после гледаш вода в маслото дали има(в картера вадейки щеката и капачката на мотора дали праи сополи по нея) ако нямаш значи си 6 точки

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Колегата автор на темата за 2 години почти сигурно е разбрал има проблем с мотора след прегряването, или не 

Никой не мое ма връне на селу!
- kokoshkite
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 coupe 318is ex
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i
saleen написа:Колегата автор на темата за 2 години почти сигурно е разбрал има проблем с мотора след прегряването, или не
Даже колата е продадена от почти годна

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2