Проблем с оборотите на бензин

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36

Проблем с оборотите на бензин

Мнение от Vasko92 » 13 Ное 2012, 19:49

Здравеите искам да попитам какви причи биха довели до моя проблем !!!! аз карам БМВ е36 318и 91година седан незнам как се води мотора М40 лие незнам.Колата ми има ГАЗОВА ОРЕДБА и когато карам на гас ниама проблем но обирна ли на бензин труно поддържа обороти и когато и подам малко гас до 2000 об. за няколко секунди и се оправя и няма проблем но решали да я форсирам пак играят оборотите и гасне или покарам и когато реша да спра гасне не винаги но гасне и ядски ме дразни !!! Бензинова помпа сам сменил горивен филтър също но неиска да се оправи !!! Помагаите :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E90 320d, вече Mercedes C320 CDI

Re: Проблем с оборотите на бензин

Мнение от IceMan_SF » 13 Ное 2012, 22:33

Стъпков мотор...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Vasko92 » 14 Ное 2012, 1:30

нее отнего откачилсам буксата му !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е39 520И и Е36 318И
Мечтае да кара: Само БМВ

Мнение от fori mitev » 14 Ное 2012, 11:52

Колега,почисти си дюзите на ултразвук,и тогава ако не се оправи отиди на диагностика.Проблема може да е от много неща,а с налучкване от какво може да е трудно ще стане.Поздрави!

Потребител
Аватар

Мнение от Macros37 » 16 Ное 2012, 9:48

fori mitev написа:Колега,почисти си дюзите на ултразвук,и тогава ако не се оправи отиди на диагностика.Проблема може да е от много неща,а с налучкване от какво може да е трудно ще стане.Поздрави!

:yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Vasko92 » 16 Ное 2012, 13:03

а дапопитам възможнолие да е от кабелите на свещите защо вчера ги видях и бяха се окислили там кадето влиза купола на свеща и ме самнява че недава хубаво ток !!!

Потребител
Аватар

Мнение от Macros37 » 18 Ное 2012, 1:45

Колега отиди на диагностика!
Този проблем го правише и при мен.
1.Ламбдата не работеше(изолирахме я)
2.Изчистихме дебитомер,стъпково моторче и дросел.
3.Стъпковото моторче не реагираше на датчика (малко ровичкане из буксите и се оправи)
4.Настройки на сместа (имах проблеми и с разхода заради Ламбдата и след замасяването и се наложиха...)
Така ,че мисля ако можеш да си провериш стойностите на Ламбда сонда,дебитомер,стъпково и т.н. оправи си я сам.Само можеш да гадаеш без диагностика.
"Жената има 1 книга за болести и вътре пише:
1.симптоми брб брб брб
2.причини брб брб брб
3.Лечени ОТИДИ НА ЛЕКАР ! ! !"
Прави си сам извода.
Проблема може да е от доста неща,може да е и от 1 нещо.
ПС:късмет.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 23 Ное 2012, 10:58

Vasko92 написа:Здравеите искам да попитам какви причи биха довели до моя проблем !!!! аз карам БМВ е36 318и 91година седан незнам как се води мотора М40 лие незнам.Колата ми има ГАЗОВА ОРЕДБА и когато карам на гас ниама проблем но обирна ли на бензин труно поддържа обороти и когато и подам малко гас до 2000 об. за няколко секунди и се оправя и няма проблем но решали да я форсирам пак играят оборотите и гасне или покарам и когато реша да спра гасне не винаги но гасне и ядски ме дразни !!! Бензинова помпа сам сменил горивен филтър също но неиска да се оправи !!! Помагаите :(

Виж тази тема: viewtopic.php?t=126046
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 23 Ное 2012, 13:48

Macros37 написа:Колега отиди на диагностика!
Този проблем го правише и при мен.
1.Ламбдата не работеше(изолирахме я)
2.Изчистихме дебитомер,стъпково моторче и дросел.
3.Стъпковото моторче не реагираше на датчика (малко ровичкане из буксите и се оправи)
4.Настройки на сместа (имах проблеми и с разхода заради Ламбдата и след замасяването и се наложиха...)
Така ,че мисля ако можеш да си провериш стойностите на Ламбда сонда,дебитомер,стъпково и т.н. оправи си я сам.Само можеш да гадаеш без диагностика.
"Жената има 1 книга за болести и вътре пише:
1.симптоми брб брб брб
2.причини брб брб брб
3.Лечени ОТИДИ НА ЛЕКАР ! ! !"
Прави си сам извода.
Проблема може да е от доста неща,може да е и от 1 нещо.
ПС:късмет.

Колега, на кой датчик не реагира стъпковото моторче. И как настроихте сместа :paranoid:.

Колега Vasko92 нестабилните обороти изглеждат нещо елементарно и незначително за оправяне, предполагам защото колата все пак върви, но понякога са нужни доста усилия и знания за разрешаване на проблема. С част от парите, които си дал най-вероятно ненужно за бензинова помпа и филтър, ако беше отишъл при човек, който знае какво прави, сега колата ти щеше да работи нормално. Идеята ми е ясна- отиди при някой да ти каже какво точно е неизправно, а не да сменяш всичко наред. ;)

Потребител
Аватар

Мнение от Vasko92 » 23 Ное 2012, 20:47

Колеги благодаря за съветите оказа се ламбда сондата !!!

Потребител
Аватар

Мнение от s087 » 24 Ное 2012, 8:55

От колко време караш на газ? Ако след като са ти я сложили, си нямал проблеми , но с течение на времето е започнала да мени обороти на бензин и понякога трудно да се форсира и аз съм за дюзи.

Назад към E36