Как да си отворя капака ???

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е36 325tds

Мнение от fxer » 31 Май 2010, 9:11

Колеги, първо добро утро.
Второ - бесен съм! :evil:

Значи какво става. Снощи си сменям крушките на фаровете, обаче без да искам забравям една част от фара/капачето на крушката/ върху мотора и тръгвам да затварям капака...обаче логично не иска да се затвори като хората...гледам, гледам изнервих се и го понатиснах малко повече и не се затвори като хората /затвори се само от едната страна /ама поне можех да тръгна, че имах и друга работа. После спрях на едно място и слезнах да огледам каде е проблема... :mhihi: Отворих го с доста зори и накрая видех скапаната капачка на фара, че пречи да се затвори капака..изспувах около 5-6 пъти...после го наместих и капака си щтракна и се затвори и на двете места както трябва.
Днес сутрина ставам и си викам и я да си видя маслото а и също така дали капака се затваря като хората...Дърпам ръчката и палчето освобождава само от едната страна...от другата страна си стои заключено/онова дето влезна на сила снощи/.

Поздрави и хубав ден :wave:
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!

старши ентусиаст
Аватар

Re: Как да си отворя капака ???

Мнение от metodi80 » 31 Май 2010, 11:30

Така , знчи ....
Първо къде точно си я бил поставил тая капачка на фара ... ?
Второ коя от двете машинки не ти отваря ? Като си с лице към колата , дясна или лява не отваря ?
Голямо "филмче" е това , да знаеш .... От къде си... ?

Потребител
Аватар

Мнение от fxer » 31 Май 2010, 12:01

Като застана срещу колата не се отваря лявата...Човече много голям филм е...аз дето съм спокоен човек по принцип...така се изнервих мани мани :shock: Забравих да спомена ако има някакво значение, че колата е 325тдс '97г. Абе аз това се чудех всички ли Е36 капаците им се затварят на две места, че предишната ми беше 1.6 '92 и май имаше само една машинка...
Аз сега се чух с моя майстор утре да я карам на стенда...че сам май няма да мога :|
Поздрави колега :wave:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 31 Май 2010, 12:40

Ключалките са две.
Като дръпнеш ръкохватката за отваряне на капака се дърпа дясната машинка.
От нея има второ жило до лявата (като си срещу колата).
При теб явно се е прецакало междинното жило, но може да не е скъсано.
Пробвай да натиснеш капака на долу и някой да дръпне ръчката.
Ако не стане пробвай търсачката. Има теми как се отваря капака при скъсано жило.
Успех.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 31 Май 2010, 12:46

Щом не се отваря лявата (като си с лице към колата ) е по -лесно ..... Другата е кошмар ...
Значи , трябва да изкараш бъбрека , от там да бръкнеш и да опиташ да изтеглиш жилото ръчно ....
Ако обаче жилото е скъсано точно на мястото където влиза в машинката , тогава ще трябва ръчно да избуташ механизма на машинката , а това просто няма как да стане ,освен ако не познаваш добре устройството на машинката , за да знаеш къде точно да бръкнеш и как да напънеш .... Да не говоря , че въздуховода (ако имаш ) пречи ужасно и мястото е страшно тясно , яко чепене на ръце пада ....
Има и друг вариянт , но и той е свързан с добро познаване на устройството на машинката и принципа на захващане .... Ходи там , където си решил да ти оправят колата и ако не ти решат проблема пиши пак , ако искаш и на ЛС ..... Само не давай да трошат нещо по колата , има си начин капака да се отвори "цивилизовано " , че на един приятел му бяха казали , че няма начин без да се строши въздуховода ,или да се изреже капака или маската ...
Аз съм писал в няколко теми как да се отвори капака , когато жилото е скъсано , но колкото и да си пишеме и да обясняваме е малко трудно да си го представи човек , освен ако не го видял и не му е минало през ръцете ...

Потребител
Аватар

Мнение от fxer » 31 Май 2010, 13:34

metodi80, bmw325tds
Много Ви благодаря за съвета...разбрах ви напълно...сега съм на работа, но щом свърша залягам под колата и ще пробвам това което сте ми написали :yes: Ще кажа по-късно какъв е развоя на нещата. Имам въздуховод- Да. Нали трябва да е възможно най-гадно :mhihi: Значи аз на моя майстор му имам доверие :) Мисля че ще се справи...никакво трошене, резане и тн нема да дам да правят. Как резане на капака бе човек :mhihi: :mhihi: Направо колата на две да му бяха казали че трябва да срежат :kuku:

Приятен ден, колеги ;)

Потребител
Аватар

Мнение от fxer » 31 Май 2010, 23:25

Получи се metodi80, bmw325tds Много Ви благодаря, за съвета ...елементарно е ама като не знае човек :) Мето ако имаш път към София да пишеш едно ЛС да те почерпя едно кафе :yes: Същото важи и за колегата bmw325tds :yes:
Аз утре ще ходя при майстора да ми го обтегне това жило...че всеки път дасвалям бъбреци за да си отворя капака :mhihi:
Колеги всичко е добре когато завършва добре :)
Лека вечер на всички :wave:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - М57 - 01'
Мечтае да кара: Shelby GT500 - 67'

Мнение от s.nikov » 20 Ное 2012, 18:29

Здравейте. Имам същия проблем , но при е39. Успях да освободя лявата машинка от към пасажера, като махнах десния бъбрек откъм шофйора, и сега само дясната машинка държи капака, как да я освободя и нея?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 21 Ное 2012, 16:05

нещо са се разрегулирали машинките.. трябва ти някои да държи дръпната ръчката, а ти натискаи надолу.. ако ли не просто едната е заяла и опира някъде.. задачата е сложна.. но отвориш ли го е добре да си ги регулираш.. преди да го щракнеш пак
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 LCI космос
Мечтае да кара: Йемки

Мнение от sysmurdoc » 22 Ное 2012, 1:55

И аз имах подобен проблем наскоро...но имаше достатъчно място да бутна една щанга зад машинката за заключването, да я натисна малко и се отвори :) Не знам ти точно с колко място разполагаш :)

Назад към E36