Шум на стържене от страна на ваноса???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Bmwswed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw е70 x5
- Детайли за колата: e70 3.0D Xdrive
Re: Шум на стържене от страна на ваноса???
И така проблема го открихме
Както му казват по образованите хора ( чуждо тяло в горивната камера) Преди два дена бях свалил стартера за ремонт, но на такова място е че без да се свалят смукателните колектори каточели е невъзможно да се изкара този стартер.....И така оттам е паднала една шибана шайба в 5ти цилиндър която не я видях преди...Изглежда е паднала преди, като са правели някакъв ремонт.И аз като се мъчех да изкарам колекторите е паднала вътре.И така изкарах шайбата, тя е станала като топче направо едвам да я разпознаеш че е шайба(метална шайба) щом го държи мангнита....Колкото видях има леко надраскано върху цилиндъра и една дупчица кояти мисля че се е получила още от първия удар...И така вече се върти мотора на цял оборот, центровката е добре...Какво ще кажете вие дали е изкривила мотовилката???Дали да се пробрам да запаля и да видя как работи мотора?

- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Едва ли е изкривила мотовилката.Огледай буталого,главата за пукнатини.Виж буталото дали при г.м.т. излиза до ръбът на блока и затваряй!
- Bmwswed
- кандидат ентусиаст
-
И така по темата....Изкривени клапани...0 компресия на 5 ти цилиндър....Искам да питам като сваля главата задължително ли трябва да се шлайфа, или ако не е крива може да се монтира и без шлайфане???По принцип знам че след демонтажа на глава задължително трябва да се шлайфа понеже се усуквало с време и от стягането???И на този мотор каква глава може да се монтира друга например, защото все още не можах да намеря за м50Б25...Благодаря ви предварително!!!!
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Задължителен шлайф на глава и клапани.Глава може и от м52в25.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Направи си главата приятел, шлайфай, клапани ако взимаш освен ако не се изръсиш за оригинални, по-добре 2ра ръка (но оригинални) от колкото
тия евтините, не са готини вярвай ми
П.С. Без макс-а и баварчо е за никъде е36 подфорума, че аз имам навика само да спамя а методи спря да пише
тия евтините, не са готини вярвай ми

П.С. Без макс-а и баварчо е за никъде е36 подфорума, че аз имам навика само да спамя а методи спря да пише

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI космос
- Мечтае да кара: Йемки
Ако чуждото тяло в горивната камера не е навредило по някакъв начин, най-добре ще ти е да си направиш една ревизия на твоята глава вместо да вземеш друга и просто да я сложиш!С времето си трябва ревизия
Намери си клапани втора ръка, както ти каза колегата и както направих аз, шлайф на главата и напасване на клапаните и си ти
И не забравяй, че при шлайфана глава гарнитурата трябва да ти е по-дебела и ако имаш възможност сложи двойни пружини...

- Bmwswed
- кандидат ентусиаст
-
благодаря ви за отговорите!!!Май наистина ще е по добре да си направя една ревизия на главата....А дебела гарнитура се слага според колко е шлайфана главата или има само един вид дебелина???Ще се постарая да си я направя сам защото ако я дам на сервиз искат ми пари за още една кола....Пък и тука сервизите не искат много много да се занимават с такива стари коли и препоръчват да се смени целия двигател вместо ремонт на този, но и то не се знае какъш дигател
ще ми се падне...Имам два вариянта да си я направя сам частите сруват около 500 евро или да я продам за безценица....Бая съм навътре със нещата но до сега глава не съм свалял и знам че е трудно и иска доста усилия и знания пред компа да се говори е лесно но в реалността нещата са други.Но нямам друг избор!
ще ми се падне...Имам два вариянта да си я направя сам частите сруват около 500 евро или да я продам за безценица....Бая съм навътре със нещата но до сега глава не съм свалял и знам че е трудно и иска доста усилия и знания пред компа да се говори е лесно но в реалността нещата са други.Но нямам друг избор!
- VooDoo-36
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Alfa-Romeo 156 2.5V6,FIAT 1.6/16V
Ако беше в Göteborg щях да ти помогна с каквото мога-работя в автосервиз.
- Bmwswed
- кандидат ентусиаст
-
VooDoo-36 написа:Ако беше в Göteborg щях да ти помогна с каквото мога-работя в автосервиз.
Благодаря ти колега....За жалкоз тука в Стокхолм нямам познати, и който майстор съм питал ужким са майстори работят в хоби гаражи и ми обявиха една цена от 8000 крони за смяна на мотор + ще си купя мотор който незнам в какво състояние ще е!а за ремонта на моя искат 5000 крони за майстолъка само...за такава стара кола тези пари ми се струват много и затова ще се помъча да я направя сам ако стане номера частите ми струват 3000 крони...късмет вече!
- thugmc1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36coupe320
sysmurdoc написа:Ако чуждото тяло в горивната камера не е навредило по някакъв начин, най-добре ще ти е да си направиш една ревизия на твоята глава вместо да вземеш друга и просто да я сложиш!С времето си трябва ревизияНамери си клапани втора ръка, както ти каза колегата и както направих аз, шлайф на главата и напасване на клапаните и си ти
И не забравяй, че при шлайфана глава гарнитурата трябва да ти е по-дебела и ако имаш възможност сложи двойни пружини...
колега за какво са му двойни пружини ако е с ванос
- thugmc1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36coupe320
нещо темата мн се разводни нали говорехме за ваноса дето стърже и мен ме вълнува това защото се появи и при мен на свободен ход не се чува но при обороти се чува мн добре,ваноса податлив ли е на ремонт или се търси нов но пък ми обявиха голяма цифра какво да правя колеги?
2ра- ръка ли да търся

- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI космос
- Мечтае да кара: Йемки
thugmc1 написа:нещо темата мн се разводни нали говорехме за ваноса дето стърже и мен ме вълнува това защото се появи и при мен на свободен ход не се чува но при обороти се чува мн добре,ваноса податлив ли е на ремонт или се търси нов но пък ми обявиха голяма цифра какво да правя колеги?2ра- ръка ли да търся
Колега, за ваноса има много писано

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2