проблем с ускорението

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с ускорението

Мнение от ники0071 » 12 Ное 2012, 14:17

Здравейте колеги! От известно време при подаване на ,,газ,, наблюдавам следното поведение на автомобила...започва да ускорява, но много бавно. Като върна леко педала за газта видимо скоростта се покачва. В момента съм без катализатор и пак го прави. Вчера бях отворил капака на двигателя и като го изгасих се чу кратко свистене като изпускане на въздух под налягане. Когато го стартирам студен замирисва на бензин, но много рядко/маркучите ще ги проверя/. Няма колебания в оборотите. BMW 320I ноември 1995год. Е-36. Не съм сменял скоро горивен филтър, но не вярвам да е от него. Ако някой е наясно моля да сподели. Поздрави на всички колеги!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: проблем с ускорението

Мнение от zvetiko » 12 Ное 2012, 14:42

ники0071 написа:Здравейте колеги! От известно време при подаване на ,,газ,, наблюдавам следното поведение на автомобила...започва да ускорява, но много бавно. Като върна леко педала за газта видимо скоростта се покачва. В момента съм без катализатор и пак го прави. Вчера бях отворил капака на двигателя и като го изгасих се чу кратко свистене като изпускане на въздух под налягане. Когато го стартирам студен замирисва на бензин, но много рядко/маркучите ще ги проверя/. Няма колебания в оборотите. BMW 320I ноември 1995год. Е-36. Не съм сменял скоро горивен филтър, но не вярвам да е от него. Ако някой е наясно моля да сподели. Поздрави на всички колеги!

Може да е датчика на дроселовата клапа- вместо плавна крива на покачване да скача при леко натискане на газта в крайно положение или пък да има пикове по време на покачването , ДМЕ получава грешна информация за положението на дроселовата клапа, обогатява горивната смес без да е необходимо и двигателя почва да се дави. Цялата тази история се лови чудесно с осцилоскоп.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ci

Мнение от zigo » 14 Ное 2012, 0:02

И при мен го има това нещо, най - много се усеща примерно на магистрала на някой баир
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 320ci
Мечтае да кара: Е36 с F10 с turbo

Мнение от Бумърчето » 18 Ное 2012, 2:25

Двигателя ми е М52Б20 и имам серовомотор за дроселната клапа.Имах същите симптоми докато накрая ми светна лампата за неисправност на ASC+T.След обстойно почесване по тиквата :shock: закачих компа за тест и се оказа механичен проблем със серовомотор за дроселната клапа-оказа се жилото което се джижи от серовомотора(скъсано).Откачих серовомотора за ремонт след това ми даде грешка и в ABS светна (не работи).Ремонта беше подмяна на жилото(многожилно усукано) като използвах старото за мярка дължина, а там има ивъзможнист за настроика.Купих неръждаемо от магазин за крепежи Ф1мм.Условие- здрава свободно проходима броня и не чупете крачетата на захващането за сервомотора.Стоперите на жилото се разпробиват - за контрирането с Ф3мм за самото жило Ф1мм.Ползвате медна тел за зачеканяването на жилото Ф3мм. Трябва да се обедите че жилото се движи безпрепятствено-бързо.Нямам снимки - ремонта е пробен и ще се опитам да информирам за проблеми.Мисля че проблема е подобен за мотор М50.

Назад към E36